Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen, recensie

Dolfje Weerwolfje 18 - GriezelWielen, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen is het achttiende deel van de zeer succesvolle boekenserie Dolfje Weerwolfje, geschreven door Paul van Loon. De illustraties werden gemaakt door Hugo van Look.

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen

In het Weerwolvenbos is het niet pluis! Er zijn geesten, geraamten en donkere schaduwen… Wat doen zij hier toch? Het lijkt wel een Griezelnacht! Als Dolfje weer veilig thuis is, komt opa Weerwolf langs. Hij vertelt over Ginder Geestenjager, met zijn koets van vuur en knallende zweep. Ginder Geestenjager jaagt op griezelwezens… dus ook op weerwolven. Zijn Dolfje en zijn vrienden nog wel veilig?

Conclusie

Tot nu toe ben ik altijd heel enthousiast geweest over Dolfje Weerwolfje. De combinatie van humor en spanning vond ik altijd erg goed gelukt. Dat maakt ook dat het voor kinderen wel spannend is, maar net niet té spannend. En hoewel ook in Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen echt wel weer grappige stukjes zitten (Rolstoel Rolfje is écht heel komisch), vond ik het persoonlijk wat uit balans.

Eerlijkheid gebied wel te zeggen dat de kinderen groot fan zijn van zowel Dolfje als Paul van Loon. Zij vonden het boek dan ook weer helemaal fantastisch, dus misschien ligt het stiekem ook een beetje aan mijn leeftijd.

Waar zowel de kinderen als ik altijd weer naar uitkijken, is het nawoord van Paul van Loon. Iedere keer vertelt hij meer over het tot stand komen van het verhaal. Tijdens een signeersessie vertelde een meisje in een rolstoel hem dat ze het heel tof zou vinden als Dolfje een keer een avontuur zou kunnen beleven waarin een rolstoel een rol speelt. En hoewel het even duurde, is GriezelWielen het resultaat.

Ben je nog op zoek naar een leuk griezelboek voor kinderen voor Halloween? Dan is GriezelWielen weer absoluut een aanrader.

Mijn beoordeling Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustrator: Hugo van Look | Uitgeverij: Leopold | 9789025873035 | 160 blz. | September 2017

Dolfje Weerwolfje 18 – GriezelWielen is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.