Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan, recensie

Dolfje Weerwolfje 2 - Volle maan, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan is het tweede deel van de zeer succesvolle boekenserie Dolfje Weerwolfje, geschreven door Paul van Loon. De illustraties werden gemaakt door Hugo van Look.

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan

Dolfje Weerwolfje 2 - Volle maan, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Als Dolfje wakker wordt is hij blij, vandaag gaat hij samen met Timmie en de klas op schoolkamp! Maar dan blijkt Timmie ziek te zijn en niet mee te kunnen… Dolfje twijfelt, zal hij alleen gaan? Maar wat nou als hij weerwolf wordt? Dan moet hij zich helemaal alleen zien te redden… Gelukkig zegt één blik op de kalender genoeg: het duurt nog een week voor het weer volle maan is, en dan is Dolfje allang weer thuis.

Het schoolkamp is fantastisch, lekker keten, dolle pret! Op een avond zitten de kinderen om het kampvuur. Maar dan blijkt het toch volle maan te zijn! Hoe kan dat nou? Opeens begint het bij Dolfje te kriebelen. Hij wordt weer wolf. Geschrokken rent hij naar het bos. Niemand mag zien wat hij is. Noura merkt wel dat er iets met Dolfje is. Stiekem achtervolgt ze hem…

Conclusie

Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan begint met een achtervolging, en is dan ook meteen al een stuk spannender dan het eerste deel. Vervolgens gaat Dolfje alleen op schoolkamp en dan komt hij ook nog eens degene tegen die hem aan het begin van het verhaal, toen hij weerwolf was, achtervolgde. Bovendien blijkt er in het bos nóg een weerwolf te wonen, een hele gemene!

Naast al die spannende stukken zit er ook weer de nodige humor in Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan verwerkt. Zoals juf Jannie die een oogje heeft op meester Frans, Roos die alles stom vindt en natuurlijk de vader van Timmie.

Veel kinderen zijn opgegroeid met het personage Dolfje Weerwolfje. Of door het lezen van het boek, of door het kijken van de film. Ook nu ikzelf volwassen ben blijft Paul van Loon voor mij toch één van mijn favoriete kinderboekenauteurs. Ik vind het dan ook erg leuk om mijn kinderen voor te lezen uit zijn boeken, die er op hun beurt ook weer met volle teugen van genieten. We zijn dan nu ook al druk bezig met het lezen van het derde deel!

Heb je al meerdere boeken van Paul van Loon gelezen dan is de kans groot dat je de verwijzingen naar andere door hem geschreven boeken zult herkennen. Denk aan Meester Kikker en de Griezelbus serie.

Mijn beoordeling Dolfje Weerwolfje 2 – Volle maan:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustrator: Hugo van Look | Uitgeverij: Leopold | 9789025866648 | 192 blz. | November 2014

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.