Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand, recensie

Dolfje Weerwolfje 3 - Zilvertand, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand is het derde deel van de zeer succesvolle boekenserie Dolfje Weerwolfje, geschreven door Paul van Loon. De illustraties werden gemaakt door Hugo van Look.

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand

Dolfje woont bij zijn beste vriend en zijn ouders en hij voelt zich dolgelukkig. Ze accepteren hem helemaal zoals hij is, zelfs als weerwolf. Maar op een ochtend staat er iemand voor de deur. Hij heet oom Zeb en heeft een vreemde brief bij zich waarin staat dat Dolfje mee moet. Dolfje wil dat helemaal niet, maar ja, weigeren kan ook niet. Hoewel iedereen het een vreemd verhaal vindt, moet Dolfje toch mee. Het staat immers in die nare brief.

Als Dolfje zijn spullen heeft gepakt en vertrokken is, staat opa weerwolf voor de deur. Hij is ongerust. Hij herkent de beruchte oom die Dolfje meegenomen heeft, maar kent hem vooral onder de naam Zilvertand…

Conclusie

Wat een heerlijke boekenserie is Dolfje Weerwolfje toch. Ik snap best dat Paul van Loon hem maar moeilijk los kan laten en nog altijd graag over hem en zijn avonturen schrijft.

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand heb ik weer met veel plezier voorgelezen. De kinderen vonden het hartstikke leuk. Waarom? Het verhaal is grappig door de nodige toegevoegde humor (de vader en moeder van Timmie zijn ook weer hilarisch), maar toch ook serieus (Dolfje die moet verhuizen en opgesloten wordt in een kooi) en behoorlijk spannend (zal hij kunnen ontsnappen?). Als je het mij vraagt is de balans tussen deze drie perfect.

Heb je al meerdere boeken van Paul van Loon gelezen dan is de kans groot dat je de verwijzingen naar andere door hem geschreven boeken zult herkennen. Denk aan Meester Kikker en de Griezelbus serie.

Mijn beoordeling Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustrator: Hugo van Look | Uitgeverij: Leopold | 9789025868741 | 176 blz. | December 2015

Dolfje Weerwolfje 3 – Zilvertand is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.