Dolfje Weerwolfje, recensie

Dolfje Weerwolfje, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Dolfje Weerwolfje is een zeer succesvolle boekenserie, geschreven door Paul van Loon. De illustraties werden gemaakt door Hugo van Look.

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje, recensie; Paul van Loon en Hugo van Look

Dolfje werd door zijn ouders in de steek gelaten en woont daarom al jaren bij zijn beste vriendje Timmie. De nacht dat Dolfje zeven jaar wordt gebeurt er iets bijzonders. Hij krijgt overal haar, zijn handen en voeten veranderen in poten en hij heeft ineens een staart. Vanaf die tijd zal Dolfje, drie nachten per maand, met volle maan, veranderen in een weerwolf. Dolfje vindt het vreselijk! Hoe moet dat nou? Hij is vreselijk bang dat iedereen die ontdekt dat hij een weerwolf is een hekel aan hem zal hebben… Gelukkig krijgt hij de nodige hulp van zijn beste vriend Timmie.

Conclusie

Veel kinderen zijn opgegroeid met Dolfje Weerwolfje. Of door het lezen van het boek, of door het kijken van de film. Ook nu ikzelf volwassen ben blijft Paul van Loon voor mij toch één van mijn favoriete kinderboekenauteurs. Ik vind het dan ook erg leuk om mijn kinderen voor te lezen uit zijn boeken, die er ook met volle teugen van genieten.

Het grote succes van Dolfje Weerwolfje begrijp ik wel: het gaat over anders-zijn en de daarbij horende onzekerheden, het verhaal is lekker spannend en weerwolven spreken sowieso tot de (kinderlijke) verbeelding. Maar tegelijkertijd gaat Dolfje Weerwolfje ook over vriendschap, liefde en acceptatie.

In Dolfje Weerwolfje zijn ook meerdere verwijzingen naar Meester Kikker te vinden. Dolfje Weerwolfje wordt nóg leuker door eerst dat boek ook te lezen, al kan het ook prima zonder.

Mijn beoordeling Dolfje Weerwolfje:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustrator: Hugo van Look | Uitgeverij: Leopold | 9789025864842 | 160 blz. | Januari 2014

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Paul van Loon

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.