Dubbel bedrog, recensie

Dubbel bedrog, recensie; Psychologische thriller geschreven door Julienne Brouwers

Dubbel bedrog is een psychologische thriller en werd geschreven door Julienne Brouwers. Wat als je erin geluisd wordt voor moord?

Dubbel bedrog

Dubbel bedrog, recensie; Psychologische thriller geschreven door Julienne Brouwers

Huisarts Myrthe is getrouwd met advocaat Olivier. Samen met hun tweejarige zoontje zijn ze een weekendje weg waarmee ze hun relatie opnieuw leven in te hopen blazen. Het lijkt allemaal goed te gaan, tot Olivier na een onenigheid in het zwembad alvast naar hun huisje vertrekt. Als Myrthe en Sven later bij het huisje aankomen is Olivier niet thuis. Waar is hij? Maar dan staat de politie voor de deur. Olivier blijkt na een ongelukkige val te zijn overleden.

Tijdens het uitzoeken van hun documenten om de uitvaart te kunnen regelen vindt Myrthe een liefdesbrief. Olivier blijkt voor zijn dood een affaire te hebben gehad! Ze besluit contact te zoeken met de minnares en ontdekt dat haar man in een lastige zaak verwikkeld was, bij zijn advocatenkantoor op de Zuidas.

Langzaam maar zeker krijgt Myrthe steeds meer aanwijzingen dat haar man onder verdachte omstandigheden is overleden en gaat op eigen onderzoek uit. Hierbij stuit ze echter op weerstand van zowel de politie als haar vriendinnen. Ze kan de zorg voor haar patiënten en haar zoon tijdens haar zoektocht maar nauwelijks aan en langzamerhand begint Myrthe de grip op haar leven te verliezen.

Wanneer Myrthe steeds bedreigendere boodschappen begint te ontvangen, vreest ze voor haar veiligheid. Maar dan ontmoet ze opeens een aantrekkelijke man, Daan, die hoop op een positieve toekomst geeft. Ondertussen lijkt ze het mysterie rondom de dood van haar echtgenoot langzaam te ontrafelen, maar wie kan Myrthe nu eigenlijk nog vertrouwen?

Conclusie

Dubbel bedrog is een thriller met een goed verhaal, al vind ik het misschien meer een roman met een thrillertint. Tijdens het lezen bleef mijn nieuwsgierigheid echter wel voldoende geprikkeld: wat zou er aan de hand zijn? Bovendien is het boek dankzij het taalgebruik makkelijk te lezen, waardoor ik het redelijk snel uit had. Ideaal dus als je op zoek bent naar iets luchtigs.

De eenzaamheid en radeloosheid van Myrthe vind ik goed weergegeven. Haar maatje bleek er een ander op na te houden… Haar vriendinnen geloven haar niet en zijn van mening dat ze haar verstand aan het verliezen is. En als Daan ten tonele verschijnt is ze begrijpelijkerwijs terughoudend, want is hij wel te vertrouwen?

Mijn beoordeling Dubbel bedrog:

Specificaties:

Auteur: Julienne Brouwers | Uitgeverij: Jb Uitgeverij | 9789083034805 | 320 blz. | November 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.