Een tijger in je bed, recensie

Een tijger in je bed is een kinderboek met waargebeurde verhalen over tijgers en is onderdeel van de reeks Tijgerlezen. Daarnaast is het ook één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4. Het werd geschreven door Bibi Dumon Tak en voorzien van illustraties door Ingrid & Dieter Schubert.

Thematitels Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen

Een tijger in je bed was één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 Gi-ga-groen voor groep 3 & 4. Tijdens deze week stonden kinderboeken centraal die over dieren, natuur en het milieu gingen.

Een tijger in je bed

Een tijger in je bed, recensie; Bibi Dumon Tak; Thematitel kinderboekenweek 2022 Gi ga groen groep 3 & 4

Een tijger in je bed, jeetje alleen de titel van dit kinderboek is al spannend! Maar er was dus echt eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Zoek het maar eens op internet op. Want dit boek bevat alleen maar verhalen over tijgers die waargebeurd zijn.

Daarnaast bevat het boek ook andere informatie die je moet weten als je een beetje wil kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.  

Conclusie

Voor de recensie van Een tijger in je bed maakte ik gebruik van het luisterboek. Het verhaal werd op een prettige manier voorgelezen door Maeve van der Steen.

Wat opvalt is dat het kinderboek Een tijger in je bed leuk is opgebouwd. Als eerste krijg je het verhaal over een Indiase man die een heuse tijger in zijn bed aantrof. En ja, het lijkt ongelooflijk, maar dat is dus waargebeurd, kijk maar hier.

Na dit interessante verhaal krijg je nog meer interessante weetjes over de tijger. Want waar en hoe leven tijgers? Wat eten ze? En nog zo’n leuk feitje: wist je dat een leeuw en een tijger ook weleens welpjes krijgen?

Het boek Een tijger in je bed eindigt als afsluiter met het verhaal over Siberische tijger Amur die besloot om vriendschap met zijn ontbijt te sluiten. En ja, ook dat verhaal is dus waargebeurd. Geloof je het niet? Kijk maar hier.

Hoewel ik het kinderboek Een tijger in je bed leuk en, waar mogelijk, met humor vind geschreven, heeft het ook wel wat weg van een lesboek. Maar heb je een tijger-fanaat in huis? Of een kind dat gek is op weetjes over dieren? Dan is dit boek hartstikke leuk om (samen) te lezen.

Mijn beoordeling Een tijger in je bed:

Specificaties:

Auteur: Bibi Dumon Tak | Illustraties: Ingrid & Dieter Schubert | Uitgeverij: Querido | 9789045126517 | 64 blz. | September 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bookspot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.