Een tijger in je bed, recensie

Een tijger in je bed, recensie. Dit kinderboek met waargebeurde verhalen over tijgers is één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4. Het werd geschreven door Bibi Dumon Tak en voorzien van illustraties door Ingrid & Dieter Schubert.

Een tijger in je bed

Een tijger in je bed, recensie; Bibi Dumon Tak; Thematitel kinderboekenweek 2022 Gi ga groen groep 3 & 4

Een tijger in je bed, jeetje alleen de titel van dit kinderboek is al spannend! Maar er was dus echt eens een tijger die sliep in een echt bed. Geloof je het niet? Toch is het zo! Zoek het maar eens op internet op. Want dit boek bevat alleen maar verhalen over tijgers die waargebeurd zijn. Daarnaast bevat het boek ook andere informatie die je moet weten als je een beetje wil kunnen meepraten over tijgers. Bijvoorbeeld dat de huid van tijgers net zo gestreept is als de vacht. En dat een tijger in Rusland zijn slaapplek afstond aan een geit. Dat soort gave dingen.

 

Conclusie

Een tijger in je bed luisterde ik omdat het één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 groep 3 & 4 is. Het werd op een prettige manier voorgelezen door Maeve van der Steen.

Het kinderboek is leuk opgebouwd. Als eerste krijg je het verhaal over een Indiase man die een heuse tijger in zijn bed aantrof. En ja, dat is dus waargebeurd, kijk maar hier. Na dit interessante verhaal krijg je meerdere weetjes over de tijger. Waar en hoe leven ze? Wat eten ze? Nog zo’n leuk feitje: wist je trouwens dat een leeuw en een tijger ook weleens welpjes krijgen? Het boek eindigt als afsluiter met het verhaal over Siberische tijger Amur die besloot om vriendschap met zijn ontbijt te sluiten. En ja, ook dat verhaal is waargebeurd, kijk maar hier.

Hoewel ik het kinderboek een tijger in je bed leuk en, waar mogelijk, met humor vind geschreven, heeft het ook wel wat weg van een lesboek. Heb je een tijger-fanaat in huis? Of een kind dat gek is op weetjes over dieren? Dan is dit boek hartstikke leuk om (samen) te lezen.

Mijn beoordeling Een tijger in je bed:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.