Eindeloos geluk, recensie

Gelukserie 4: Eindeloos geluk, recensie; Feelgoodroman Saskia M.N. Oudshoorn

Eindeloos geluk, recensie. Deel 4 van de Gelukserie waarin we het wel en wee van de mensen uit Merwedam kunnen volgen. Hoe zal het hen nu vergaan? Deze feelgoedroman werd geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn. 

Wat vooraf ging aan Eindeloos geluk

De Gelukserie van Saskia M.N. Oudshoorn bestaat inmiddels uit 4 delen, deel 5 wordt op dit moment geschreven. In Recept voor geluk maakten we kennis met Liv. Ze zat vast in een sleur en had maar één grote droom: het runnen van een eigen patisserie. Liv wist haar droom waar te maken en maakte van haar eigen patisserie een enorm succes. Zonder de hulp en steun van kinderarts Matthew, die de knappe en fantastische zoon van haar huurbaas is, had ze het niet gered. Helaas is haar ex-vriendje Onno veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie…

Breekbaar geluk is de opvolger van Recept voor geluk en gaat verder met een boze, opgefokte en dronken Onno die de familie Nienhuis de schuld geeft van de breuk tussen hem en Liv. In een vlaag van blinde woede, maakt hij ook nog eens een impulsieve en domme beslissing die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.

Gelukserie 3: Grenzeloos geluk vertelt het verhaal over Kate en Laurens. Tijdens de romantische hotelovernachting die volgt op het grote trouwfeest van Liv en Matthew vraagt Laurens impulsief en ondanks zijn twijfels Kate ook ten huwelijk. Hoewel Kate zich stiekem afvraagt of Laurens het huwelijksaanzoek wel om de juiste redenen gedaan heeft, zegt ze volmondig ja tegen hem. Er wordt een hilarisch vrijgezellenfeest voor Laurens georganiseerd, maar dat brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate. Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten… Zal het voorgenomen huwelijk nog wel plaatsvinden?

 

Gelukserie 4: Eindeloos geluk

 

Gelukserie 4: Eindeloos geluk, recensie; Feelgoodroman Saskia M.N. Oudshoorn

Laurens en Kate zijn net getrouwd. Als huwelijkscadeau hebben ze iets heel bijzonders gekregen: zes maanden gratis huur van het pand naast Livs Lekkernijen zodat Laurens zijn droom kan waarmaken: een eigen restaurant beginnen. Maar Laurens wil liever van niemand afhankelijk zijn en heeft er moeite mee het cadeau te accepteren. Kate wil niet liever dan dat hij het doet, maar iedere keer als ze over het onderwerp begint zorgt dat voor spanningen. Helaas is dat niet het enige onderwerp dat voor de nodige spanningen tussen de twee geliefden zorgt. Laurens maakt de nodige afspraken met anderen zonder Kate er eerst bij te betrekken, maar worstelt weer met haar eigen geheim…

 

Conclusie

Ook Gelukserie 4: Eindeloos geluk gaat voornamelijk over Laurens en Kate. En moest ik daar in Grenzeloos geluk nog erg aan wennen, inmiddels ben ik ook van deze mensen gaan houden. Ik vind het erg knap hoe de gevoelens en emoties van de hoofdpersonen steeds beschreven worden. De druk die Laurens voelt om onafhankelijk en vrij te zijn, maar ondertussen te willen zorgen voor iedereen die hem dierbaar is, is tijdens het lezen van Eindeloos geluk bijna tastbaar. Tijdens het lezen wilde ik af en toe heel graag tegen hem roepen: kom op, onafhankelijk is prima, maar niemand kan het alleen! Het is echt niet erg om eens iets van anderen aan te nemen! (Al is dat ook absoluut niet mijn sterkste kant…)

Datzelfde geldt trouwens ook voor de onzekerheid die Kate steeds maar weer voelt en van het papier afspat. Haar twijfels over de reden van Laurens’ aanzoek spelen haar grote parten. Het feit dat Laurens een aantal belangrijke zaken regelt zonder het eerst met haar te overleggen zijn daarbij niet helpend. Daarom vraagt ze zich steeds af of ze wel reden heeft om boos op hem te zijn? Want als hij haar geheim leert kennen zal hij haar vast en zeker verlaten… Kortom, wederom hele herkenbare gevoelens en emoties. Ik wilde haar af en toe een schop onder haar kont geven. Bespreek dat geheim toch gewoon met Laurens! Want al die twijfels en onzekerheden die niet geuit worden verteren je op een gegeven moment van binnenuit. Met elkaar praten lucht écht op.

Hoewel Kate en Laurens toch echt wel de hoofdrolspelers zijn, komen in Eindeloos geluk voor mijn gevoel echt alle delen samen. Het is een heerlijke feelgoodroman met een goed verhaal. Ik kan niet wachten op het laatste deel Gelukserie 5: Kerstgeluk, dat op dit moment geschreven wordt.

En heb je Eindeloos geluk uit? Dan kan je ook nu weer lekker zelf in de keuken aan de slag met een aantal heerlijke recepten!

Mijn beoordeling Eindeloos geluk:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *