Emilia Hoektand: kinderboekenserie voor 8-12 jaar

Emilia Hoektand; serie kinderboeken over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

Emilia Hoektand: kinderboekenserie voor 8-12 jaar. Vampiers spreken altijd lekker tot de verbeelding, zeker bij kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar. De kinderboekenserie over Emilia Hoektand is dan ook echt een must have voor liefhebbers van griezelige verhaaltjes!

Emilia Hoektand en het Bibberbal

Emilia Hoektand en het Bibberbal; Kinderboek over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

In het koninkrijk Nocturnië is het al duisternis wat de klok slaat. Iedereen is er bang voor glitter en vooral eenhoorns! In het kasteel van graaf Draak Hoektand en gravin Frivolien Hoektand woont Emilia, die het liefst van al met haar pompoenhuisdier Pulpje speelt en eropuit trekt met haar beste vrienden Floor, een grote yeti die alleen maar luid kan roepen in plaats van praten, en Heintje, die als de dood is voor eenhoorns en véle andere dingen.

Het jaarlijkse Bibberbal komt er echter weer aan ten huize Hoektand, en dat ziet Emilia al heel wat minder zitten. Zeker wanneer prins Tangijn, de onhebbelijke zoon van de koning, de boel op stelten zet. En tot overmaat van ramp Pulpje mee naar huis neemt, tot ontzetting van Emilia. Samen met Floor en Heintje doet ze er alles aan om Pulpje terug te krijgen. Daarbij ontdekken ze dat Nocturnië grote geheimen herbergt…  

Emilia Hoektand in het rijk van de eenhoorns

Emilia Hoektand in het rijk van de eenhoorns; Kinderboek over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

Emilia en haar vrienden moeten zich buiten Nocturnië wagen om koningin Felicia te redden uit het Koninkrijk van het Licht. Maar wie kunnen ze vertrouwen in een land waar engelkatjes, eenhoorns en andere gevaren zich verschuilen achter elke regenboog? En zullen ze de echte schurk ontmaskeren, die plannen smeedt om hun koninkrijk te veroveren?

Emilia Hoektand en de geheugendief

Deel 3 Emilia Hoektand en de geheugendief; Kinderboek over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

Welkom terug in Nocturnië, waar Emilia en haar gekke vriendenbende – en natuurlijk haar schattige pompoenhuisdiertje Pulpje – klaar zijn voor een nieuw avontuur. Emilia en haar vrienden nemen delen aan een wedstrijd om naar het Pompoenparadijs Pretpark te kunnen gaan. Al wat ze moeten doen is zoveel mogelijk koekjes verkopen. Maar de inwoners van Nocturnië doen plots allemaal heel vreemd…. Niemand lijkt zich iets te kunnen herinneren, zelfs hun eigen naam niet, laat staan Emilia’s laatste verjaarnachtsfeestje. Waar is het geheugen van iedereen naartoe? Emilia gaat op onderzoek uit…

Emilia Hoektand en de halvemaanvakantie

Deel 4 Emilia Hoektand en de halvemaanvakantie; Kinderboek over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

Het is de halvemaanvakantie in Nocturnië, en dat betekent: geen school voor Emilia en haar vrienden. De vakantie gaan ze doorbrengen op Suikerspin Eiland, samen met de Regenboog Ruiters, die aangestuurd worden door eenhoorns. Maar daar stuit de vriendenbende op een oude vloek, die hen doet krimpen tot ze zo klein zijn als insecten. De vloek kan doorbroken worden, maar hoe gaan ze de grote reis ondernemen terwijl zij zo klein zijn…?

Emilia Hoektand en de verloren yetischat

Deel 5 Emilia Hoektand en de verloren yetischat; Kinderboek over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

Emilia en haar vrienden zijn bijzonder opgetogen wanneer ze uitgenodigd worden op het feest ter ere van de 350ste verjaardag van de grootmoeder van Floor. Groot-yeti Clemence leeft in het Yetigebergte, een doolhof van door kaarsen verlichte tunnels en grotten. Wanneer ze daar aankomen, verdwijnen de glitterende schatten van de Oude yeti’s. Wanneer Tangijn vlak nadien ook vermist wordt, is hij hoofdverdachte nummer 1.

Daarbovenop storten de tunnels in het Yetigebergte ook nog eens in. Floor en haar familie dreigen te moeten verhuizen. Dat zou betekenen dat de hechte vriendengroep van Emilia uit elkaar valt. Dat wil ze niet laten gebeuren en ze gaat op onderzoek uit. Maar dat is niet zonder gevaren…

Emilia Hoektand en de eenhoornkatjes

Deel 6 Emilia Hoektand en de eenhoornkatjes; Kinderboek over vampiers voor kinderen van 8-12 jaar

Emilia Hoektands mama krijgt een baby! En nu iedereen volop bezig is met de nieuwe aanwinst, is het aan Emilia om voor drie HEEL ondeugende eenhoornkatjes te zorgen. Kan Emilia bewijzen dat ze alles in huis heeft om de beste grote zus OOIT te worden?

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *