Explorer Academy 2 – De veer van de valk, recensie

Explorer Academy 2 - De veer van de valk, recensie; Spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder, geschreven door Trudi Trueit ism National Geographic

De veer van de valk, recensie. Van uitgeverij Blink ontving ik de boekenserie Explorer Academy van National Geographic, geschreven door Trudi Trueit. Op dit moment bestaat de serie uit zes delen, deel zeven wordt in het voorjaar van 2023 verwacht. 

Explorer Academy boekenserie

De Explorer Academy boekenserie is een spannende serie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. Explorer Academy 1 – Het Nebula-Mysterie is het eerste deel van de boekenserie over de twaalfjarige Cruz Coronado die aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Kinderen van over de hele wereld, het neusje van de zalm, worden er opgeleid tot buitengewone wetenschappers. Explorers die de hele wereld rondreizen ten behoeve van natuurbehoud.

Cruz treedt in de voetsporen van zijn moeder en tante Marisol. Ook zij hebben de Explorer Academy bezocht en beide zijn er blijven werken. Helaas is de moeder van Cruz, terwijl zij werkte aan een groot project waar niemand het fijne van weet, overleden. Haar dood blijkt echter geen ongeluk te zijn… en degenen die verantwoordelijk voor haar dood zijn, hebben het nu op Cruz gemund! Gelukkig wist hij op het nippertje aan zijn belagers te ontsnappen.

Explorer Academy 2 – De veer van de valk 

Explorer Academy 2 - De veer van de valk, recensie; Spannende boekenserie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder, geschreven door Trudi Trueit ism National Geographic

Explorer Academy 2 – De veer van de valk gaat verder waar deel 1 stopte. Cruz zit nog altijd in de eerste klas van de Explorer Academy, maar hij heeft nu een speciale opdracht gekregen van zijn overleden moeder die hij uit moet voeren. Hij moet namelijk op zoek naar deeltjes van een speciale formule die verspreid zijn over de hele wereld. Elke keer als Cruz een stukje van de formule heeft en de echtheid is bevestigd, krijgt hij een nieuwe hint om de zoektocht voort te kunnen zetten. In De veer van de valk brengt de zoektocht hem naar het koude Scandinavië. Zal het hem lukken om het stuk van de formule te vinden?

Conclusie

Wat ik erg leuk prettig vind is dat het tweede deel van de boekenserie naadloos aansluit op het eerste deel. Daardoor leest het zoals je naar een televisieserie met een vervolg kijkt. Desondanks zijn de boeken wel degelijk los van elkaar te lezen.

In Explorer Academy 2 – De veer van de valk staat de bescherming van de natuur al meer centraal. De lezer wordt geconfronteerd met de gevolgen van het rondslingerende afval in de oceanen en de opwarming van de aarde. Toch is ook dit deel behoorlijk spannend met hier en daar de nodige (droge) humor wat het echt een heel leuk boek maakt.

Eén van mijn favoriete hoofdstukken in beide boeken is toch wel De waarheid achter dit verhaal. De technische hoogstandjes waar de boeken mee doorspekt zijn, zijn gebaseerd op diverse ideeën van échte explorers.

Winactie

Explorer Academy 7 – Het verboden eiland verschijnt zeer binnenkort! Ben jij ook groot fan en heb jij alle delen van de Explorer Academy serie in je bezit? Los dan snel de codes op de rug van de boeken op, ontrafel de geheime boodschap en geef hem door via de website: exploreracademy.nl/winactie. Je maakt hiermee kans op één jaar gratis National Geographic Junior! De actie loopt van 13 februari t/m 31 augustus 2023.

Mijn beoordeling Explorer Academy 2 – De veer van de valk:

Specificaties:

Auteur: Trudi Trueit | Illustrator: Scott Plumbe | Uitgeverij: Blink | 9789490764937 | 224 blz. | September 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Blink.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.