Explorer Academy 4 – De sterrenduinen, recensie

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen, recensie

Van uitgeverij Blink ontving ik de boekenserie Explorer Academy van National Geographic, geschreven door Trudi Trueit. Op dit moment bestaat de serie uit zes delen, deel zeven wordt in het voorjaar van 2023 verwacht. Na het lezen van de eerdere delen was het nu de beurt aan Explorer Academy 4 – De sterrenduinen. Was dit deel net zo spannend en goed als de voorgaande delen?

Explorer Academy boekenserie

De Explorer Academy boekenserie is een spannende serie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. De twaalfjarige Cruz Coronado is aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begonnen. Kinderen van over de hele wereld, het neusje van de zalm, worden er opgeleid tot buitengewone wetenschappers. Explorers die de hele wereld rondreizen ten behoeve van natuurbehoud.

Door het volgen van deze opleiding treedt Cruz in de voetsporen van zijn moeder Petra en tante Marisol. Ook zij hebben de Explorer Academy bezocht en beide zijn er nadien blijven werken. Helaas is de moeder van Cruz, terwijl zij werkte aan een groot project waar niemand het fijne van weet, overleden. Haar dood blijkt echter geen ongeluk te zijn… en degenen die verantwoordelijk voor haar dood zijn, hebben het nu op Cruz gemund! Gelukkig wist hij op het nippertje aan zijn belagers te ontsnappen.

Cruz heeft een speciale opdracht gekregen van zijn overleden moeder, die hij graag uit wil voeren. Hij moet namelijk op zoek naar deeltjes van een door haar ontwikkelde, speciale formule die verspreid zijn over de hele wereld. Elke keer als Cruz een stukje van de formule heeft en de echtheid is bevestigd, krijgt hij een nieuwe hint om de zoektocht voort te kunnen zetten.

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen

Jeetje, net als Explorer Academy 2 – De veer van de valk eindigde Explorer Academy 3 – De dubbele helix ook met een enorme cliffhanger! Moet je nog aan de boekenserie beginnen, dan wil ik je ook van harte aanraden om met Explorer Academy 1 – Het Nebula-mysterie te beginnen en nu te stoppen met het lezen van dit blog!

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen gaat weer verder waar het derde deel is geëindigd: Cruz is in een geheimzinnige grot gevallen en hij heeft geen idee hoe hij eruit moet komen. Gelukkig weet hij toch een manier te vinden, en dit leidt meteen tot een grote ontdekking. Het zorgt ervoor dat de Explorer Academy in de schijnwerpers wordt gezet, maar Cruz Coronado heeft veel meer aan zijn hoofd dan vijftien minuten glorie.

Het schip de Orion brengt hem en de andere explorers naar Afrika om een groep berggorilla’s te helpen. Maar dan slaat Nebula toe en belandt iemand dicht bij Cruz op het randje van de dood. Ondertussen is het Cruz gelukt om de volgende aanwijzing van zijn moeder op te lossen. Het leidt Cruz naar de meest exotische locatie tot nu toe: een grote woestijn.

Zonder verdere informatie om hem de weg te wijzen, schiet een onwaarschijnlijke bondgenoot Cruz te hulp bij het vinden van het volgende stukje van de puzzel. Net als alles goed lijkt te komen, heeft Dr. Fanchon Quills een technologische doorbraak. Een doorbraak die Cruz een glimp in het verleden geeft en meer over zijn toekomst onthult dan hij echt wilt weten. Geheimen komen boven water en laten Cruz achter met meer vragen dan antwoorden.

Conclusie

Wauw, wat is de Explorer Academy reeks een enorm spannende boekenserie! Hoewel de leeftijd officieel 8-13 jaar is, is de serie wat mij betreft ook prima geschikt voor oudere kinderen en jong volwassenen.

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen begint door de cliffhanger al behoorlijk spannend. En dan te bedenken dat het echte verhaal van deel 4 dan nog moet beginnen! Er gebeurt dan ook enorm veel. Opgravingen worden gedaan, dieren en natuur gered en ondertussen varen ze de halve wereld over. Ik zou ook wel naar zo’n school willen!

Het is ook erg leuk dat je de verschillende personages steeds beter leert kennen. Wat ik erg knap vind gedaan is hoe je meegenomen wordt in de verschillende fases van het opbouwen van een team. Waar de teamleden eerst nog een beetje aftastend waren zie je nu dat ze elkaar steeds beter kennen. Zo kent Cruz de verschillende kleuren van Emmetts emoto-bril inmiddels door en door. Maar dan ziet hij ineens een kleur die hij niet eerder zag… Waarom was hij niet eerlijk? En waarom is Dugan eigenlijk zoals hij is? Ook daar leer je in Explorer Academy 4 – De sterrenduinen meer over.

Mijn beoordeling Explorer Academy 4 – De sterrenduinen:

Specificaties:

Auteur: Trudi Trueit | Illustrator: Scott Plumbe | Uitgeverij: Blink | 9789490764968 | 232 blz. | September 2020

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.