Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger, recensie

Explorer Academy 5 - Het nest van de tijger, recensie; Spannende boekenserie van National Geographic voor kinderen van 8 jaar en ouder geschreven door Trudi Trueit

Van uitgeverij Blink ontving ik de boekenserie Explorer Academy van National Geographic, geschreven door Trudi Trueit. Op dit moment bestaat de serie uit zes delen, deel zeven wordt in het voorjaar van 2023 verwacht. Het is een fantastische kinderboekenserie. In dit blog vertel ik meer over Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger.

Explorer Academy boekenserie

De Explorer Academy boekenserie is een spannende serie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. De twaalfjarige Cruz Coronado is aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begonnen. Kinderen van over de hele wereld, het neusje van de zalm, worden er opgeleid tot buitengewone wetenschappers. Explorers die de hele wereld rondreizen ten behoeve van natuurbehoud.

Door het volgen van deze opleiding treedt Cruz in de voetsporen van zijn moeder Petra en tante Marisol. Ook zij hebben de Explorer Academy bezocht en beide zijn er nadien blijven werken. Helaas is de moeder van Cruz, terwijl zij werkte aan een groot project waar niemand het fijne van weet, overleden. Haar dood blijkt echter geen ongeluk te zijn… en degenen die verantwoordelijk voor haar dood zijn, hebben het nu op Cruz gemund!

Cruz heeft een speciale opdracht gekregen van zijn overleden moeder, die hij graag uit wil voeren. Hij moet op zoek naar deeltjes van een door haar ontwikkelde, speciale formule die verspreid zijn over de hele wereld. Elke keer als Cruz een stukje van de formule heeft en de echtheid is bevestigd, krijgt hij een nieuwe hint om de zoektocht voort te kunnen zetten.

De eerdere delen van de Explorer Academy-serie zijn:

Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger

Waar de delen elkaar eerst opvolgden is dat met Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger anders. Cruz keert na een welverdiende vakantie, thuis op Hawaii, terug naar het schip de Orion om zich weer bij de andere explorers te voegen.

Natuurlijk gaat de zoektocht naar de stukjes van de geheime formule onverminderd door. Dit keer leiden alle aanwijzingen naar Azië, waar ze een paar wereldberoemde plekken bezoeken. Ook het farmaceutische bedrijf Nebula is nog altijd op zoek naar de stukjes. Zal het Cruz en zijn vrienden weer lukken om het puzzelstukje als eerste te bemachtigen?

Conclusie

De Explorer Academy reeks blijft een heerlijke boekenserie! Hoewel de leeftijd officieel 8-13 jaar is, is de serie wat mij betreft ook prima geschikt voor oudere kinderen en jong volwassenen.

Ook Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger zit weer boordevol spanning, avontuur, humor, maar dit keer ook een beetje romantiek en meer verdriet dan in eerdere delen. Er gebeurt steeds iets, waardoor er geen saai moment in het boek te vinden is. Ik vind het zo ontzettend knap geschreven! En ook de illustraties zijn wederom prachtig, met name die van de Taj Mahal. Heel mooi gedaan!

In dit deel worden er nog meer tipjes van de sluier opgelicht. Zo wordt het duidelijk hoe het komt dat Emmett zoveel weet van de geheime afdelingen die er op de Explorer Academy te vinden zijn. En ook wordt duidelijk wie toch dat meisje is die Cruz nou al een paar keer heeft gered. Nu rest alleen nog de vraag: heeft ze misschien een dubbele agenda? Of is ze echt te vertrouwen? Ik hoop dat dit duidelijk wordt in deel 6!

Mijn beoordeling Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger:

Specificaties:

Auteur: Trudi Trueit | Illustrator: Scott Plumbe | Uitgeverij: Blink | 9789490764982 | 232 blz. | Juni 2021

Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.