Explorer Academy 6 – Drakenbloed, recensie

Explorer Academy 6 – Drakenbloed, recensie

Explorer Academy 6 – Drakenbloed is op het moment van schrijven het laatste deel van de Explorer Academy boekenserie. Ik ontving deze serie, geschreven door Trudi Trueit, van uitgeverij Blink omdat deel zeven in het voorjaar van 2023 verwacht wordt. Doe jij ook mee met de winactie? 

Explorer Academy boekenserie

De Explorer Academy boekenserie is een spannende serie voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder. De twaalfjarige Cruz Coronado is aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begonnen. Kinderen van over de hele wereld, het neusje van de zalm, worden er opgeleid tot buitengewone wetenschappers. Explorers die de hele wereld rondreizen ten behoeve van natuurbehoud.

Door het volgen van deze opleiding treedt Cruz in de voetsporen van zijn moeder Petra en tante Marisol. Ook zij hebben de Explorer Academy bezocht en beide zijn er nadien blijven werken. Helaas is de moeder van Cruz, terwijl zij werkte aan een groot project waar niemand het fijne van weet, overleden. Haar dood blijkt echter geen ongeluk te zijn… en degenen die verantwoordelijk voor haar dood zijn, hebben het nu op Cruz gemund!

Cruz heeft een speciale opdracht gekregen van zijn overleden moeder, die hij graag uit wil voeren. Hij moet op zoek naar deeltjes van een door haar ontwikkelde, speciale formule die verspreid zijn over de hele wereld. Elke keer als Cruz een stukje van de formule heeft en de echtheid is bevestigd, krijgt hij een nieuwe hint om de zoektocht voort te kunnen zetten.

De eerdere delen van de Explorer Academy-serie:

Explorer Academy 6 – Drakenbloed

In Explorer Academy 6 – Drakenbloed volgen we Cruz Coronado verder op zijn zoektocht naar de puzzelstukken van de geheime formule. Hij heeft net ontdekt wat de formule precies inhoudt, welke gevolgen het voor hem heeft en kan het eigenlijk nog altijd niet helemaal bevatten.

Terwijl Cruz met zijn gevoelens worstelt gaan hij en zijn vrienden onverminderd door met de zoektocht naar het zevende puzzelstuk van de formule. Ondertussen lijkt Nebula dichterbij te zijn dan ooit en hen telkens een stap voor lijkt te zijn, wat ze ook proberen. Zelfs aan boord van de Orion blijkt Cruz niet veilig te zijn…

De aanwijzingen van Cruz’s moeder brengen hem en zijn vrienden zijn dit keer, via oeroude regenwouden en nachtelijke bergen, naar de mystieke wereld van het oude China. Natuurlijk zijn ze vastbesloten te ontdekken wie de spion aan de boord van de Orion is, maar hoever is deze bereid te gaan?

Conclusie

De Explorer Academy reeks blijft een heerlijke boekenserie! Hoewel de leeftijd officieel 8-13 jaar is, is de serie wat mij betreft ook prima geschikt voor oudere kinderen en jong volwassenen.

Explorer Academy 6 – Drakenbloed zit wederom boordevol spanning en avontuur, er is geen saai moment te vinden. In dit deel proef je weer regelmatig de onzekerheid van Cruz: wie is er te vertrouwen? En wie niet?

Wat ik ook weer mooi vind is de goede verhouding tussen tekst en illustraties. Omdat dit naar mijn mening goed in balans is en de illustraties ook echt een waardevolle toevoeging zijn, zijn deze boeken ook erg geschikt voor kinderen en jongeren die lezen, om wat voor reden dan ook, niet zo leuk vinden.

Mijn beoordeling Explorer Academy 6 – Drakenbloed:

Specificaties:

Auteur: Trudi Trueit | Illustrator: Scott Plumbe | Uitgeverij: Blink | 9789083116518 | 232 blz. | Februari 2022

Explorer Academy 6 – Drakenbloed is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.