Explorer Academy, spannende boekenserie voor kinderen

Explorer Academy: spannende boekenserie voor kinderen van 8 jaar en ouder geschreven door Trudi Trueit

Ben je op zoek naar een spannende boekenserie voor kinderen van 8 jaar en ouder? Dan is de reeks Explorer Academy van National Geographic, geschreven door Trudi Trueit, een aanrader! In dit blog vertel ik je graag meer over deze kinderboekenserie.

Explorer Academy 1 – Het Nebula-mysterie

Het Nebula-Mysterie is het eerste deel van de boekenserie over de twaalfjarige Cruz Coronado die aan zijn eerste jaar aan de Explorer Academy begint. Kinderen van over de hele wereld, het neusje van de zalm, worden er opgeleid tot buitengewone wetenschappers. Explorers die de hele wereld rondreizen ten behoeve van natuurbehoud.

Cruz treedt in de voetsporen van zijn moeder en tante Marisol. Ook zij hebben de Explorer Academy bezocht en beide zijn er blijven werken. Helaas is de moeder van Cruz, terwijl zij werkte aan een groot project waar niemand het fijne van weet, overleden.

Aangezien de tante van Cruz op de Explorer Academy werkzaam is als docent denken een aantal mensen dat Cruz zijn plekje op de Academy niet eerlijk verdiend heeft. Cruz is dan ook vastbesloten om hun ongelijk te bewijzen en werkt hard aan school.

Niet lang nadat Cruz op de Explorer Academy aan is gekomen ontdekt hij dat zijn familie een mysterieus verleden heeft bij een geheime afdeling van de National Geographic Society. Dit verleden kan zijn hele toekomst in gevaar brengen! Maar wie zit er achter hem aan? En waarom?

Explorer Academy 1 – Het Nebula-mysterie kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 2 – De veer van de valk

Explorer Academy 2 – De veer van de valk gaat verder waar deel 1 stopte. Cruz zit nog altijd in de eerste klas van de Explorer Academy, maar hij heeft nu een speciale opdracht gekregen van zijn overleden moeder die hij uit moet voeren. Hij moet namelijk op zoek naar deeltjes van een speciale formule die verspreid zijn over de hele wereld. Elke keer als Cruz een stukje van de formule heeft en de echtheid is bevestigd, krijgt hij een nieuwe hint om de zoektocht voort te kunnen zetten. In De veer van de valk brengt de zoektocht hem naar het koude Scandinavië. Zal het hem lukken om het stuk van de formule te vinden?

Explorer Academy 2 – De veer van de valk kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 3 – De dubbele helix

Explorer Academy 3 – De dubbele helix gaat weer verder waar deel 2 is geëindigd. Het begint meteen heel spannend: de vader van Cruz is verdwenen. Het moge duidelijk zijn dat niet alleen Cruz op zoek is naar de formule van zijn moeder, ook het farmaceutische bedrijf Nebula wil deze graag bemachtigen. Om hun woorden kracht bij te zetten en Cruz onder druk te zetten, hebben ze zijn vader ontvoerd! Nebula zegt zijn vader weer vrij te laten in ruil voor de puzzelstukjes. Wat moet Cruz nu doen?

Terwijl Marisol Coronado, de tante van Cruz, naar Hawaii gaat om op zoek te gaan naar zijn vader, varen de explorers in opleiding aan boord van de Orion naar exotische locaties over de hele wereld. In oude ruïnes in Jordanië gaan Cruz en zijn vrienden op zoek naar het volgende ontbrekende stukje van de puzzel. Tijdens deze zoektocht wordt Cruz gewaarschuwd door een mysterieuze persoon. Er dreigt gevaar. Waarom wil Nebula Cruz stoppen voordat hij 13 jaar wordt? De klok tikt door, terwijl zijn verjaardag nadert. Een dag die zijn leven voor altijd zal veranderen…

Explorer Academy 3 – De dubbele helix kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen gaat weer verder waar het derde deel is geëindigd: Cruz is in een geheimzinnige grot gevallen en hij heeft geen idee hoe hij eruit moet komen. Gelukkig weet hij toch een manier te vinden, en dit leidt meteen tot een grote ontdekking. Het zorgt ervoor dat de Explorer Academy in de schijnwerpers wordt gezet, maar Cruz Coronado heeft veel meer aan zijn hoofd dan vijftien minuten glorie.

Het schip de Orion brengt hem en de andere explorers naar Afrika om een groep berggorilla’s te helpen. Maar dan slaat Nebula toe en belandt iemand dicht bij Cruz op het randje van de dood. Ondertussen is het Cruz gelukt om de volgende aanwijzing van zijn moeder op te lossen. Het leidt Cruz naar de meest exotische locatie tot nu toe: een grote woestijn.

Zonder verdere informatie om hem de weg te wijzen, schiet een onwaarschijnlijke bondgenoot Cruz te hulp bij het vinden van het volgende stukje van de puzzel. Net als alles goed lijkt te komen, heeft Dr. Fanchon Quills een technologische doorbraak. Een doorbraak die Cruz een glimp in het verleden geeft en meer over zijn toekomst onthult dan hij echt wilt weten. Geheimen komen boven water en laten Cruz achter met meer vragen dan antwoorden.

Explorer Academy 4 – De sterrenduinen kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger

Waar de delen elkaar eerst opvolgden is dat met Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger anders. Cruz keert na een welverdiende vakantie, thuis op Hawaii, terug naar het schip de Orion om zich weer bij de andere explorers te voegen.

Natuurlijk gaat de zoektocht naar de stukjes van de geheime formule onverminderd door. Dit keer leiden alle aanwijzingen naar Azië, waar ze een paar wereldberoemde plekken bezoeken. Ook het farmaceutische bedrijf Nebula is nog altijd op zoek naar de stukjes. Zal het Cruz en zijn vrienden weer lukken om het puzzelstukje als eerste te bemachtigen?

Explorer Academy 5 – Het nest van de tijger kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 6 – Drakenbloed

In Explorer Academy 6 – Drakenbloed volgen we Cruz Coronado verder op zijn zoektocht naar de puzzelstukken van de geheime formule. Hij heeft net ontdekt wat de formule precies inhoudt, welke gevolgen het voor hem heeft en kan het eigenlijk nog altijd niet helemaal bevatten.

Terwijl Cruz met zijn gevoelens worstelt gaan hij en zijn vrienden onverminderd door met de zoektocht naar het zevende puzzelstuk van de formule. Ondertussen lijkt Nebula dichterbij te zijn dan ooit en hen telkens een stap voor lijkt te zijn, wat ze ook proberen. Zelfs aan boord van de Orion blijkt Cruz niet veilig te zijn…

De aanwijzingen van Cruz’s moeder brengen hem en zijn vrienden zijn dit keer, via oeroude regenwouden en nachtelijke bergen, naar de mystieke wereld van het oude China. Natuurlijk zijn ze vastbesloten te ontdekken wie de spion aan de boord van de Orion is, maar hoever is deze bereid te gaan?

Explorer Academy 6 – Drakenbloed kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Explorer Academy 7 – Het verboden eiland

In Explorer Academy 7 – Het verboden eiland slaat bij Cruz de twijfel toe. Na alles wat hij heeft meegemaakt vraagt hij zich af of het geluk nog wel aan zijn kant staat. Tijdens zijn zoektocht komen er steeds meer angstaanjagende geheimen boven water. In Drakenbloed, het zesde deel van de serie, dacht Cruz dat hij het allerlaatste stukje van de geheime formule had gevonden. Helaas wees zijn moeders hologram dit af. Wat nu?

Ondertussen komt Nebula steeds dichterbij en de tijd begint te dringen. Na een wereldreis door zeven continenten, die ze maakten aan boord van het schip de Orion, is opgeven geen optie meer voor Cruz en zijn beste vrienden. Hij moet alles waar hij van houdt op het spel zetten om de geheime formule te ontcijferen. Wanneer Cruz zijn zoektocht vervolgt naar de meest buitenaardse bestemming ooit, verandert zijn leven voorgoed als hij geconfronteerd wordt met een bekend gezicht.

Explorer Academy 7 – Het verboden eiland kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.