Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag, recensie

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag, recensie

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag is een fantasierijk zelfleesboek voor kinderen. Het boek werd geschreven door Paul van Loon en geïllustreerd door Saskia Halfmouw.

Foeksia de miniheks

Ken jij Foeksia de miniheks al? Op een dag vond Kwark de tovenaar een ei. Uit dat ei kwam een piepkleine miniheks. Hij noemde haar Foeksia. Paul van Loon weet er alles over en besloot daarom haar verhalen op te schrijven in de kinderboekenserie Foeksia de miniheks. Om voor te lezen, maar ook om zelf te lezen voor kinderen in groep zes.

Ben je benieuwd hoe Foeksia de miniheks, Kwark de tovenaar en het Heksenbos eruit zien? Dat weet Saskia Halfmouw als geen ander. Zij maakte dan ook de mooie tekeningen.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag

Eén keer in de honderd jaar is het een bijzondere dag: woensdag wordt Wensdag. Op deze dag mag je één wens doen en kun je worden wat je wil. Maar denk erom wat je wenst, want je kunt iets niet meer ontwensen!

Foeksia denkt de hele dag diep na en voor ze in slaap valt spreekt ze zacht haar wens uit. De volgende dag, als ze wakker wordt, steken haar voeten uit haar bedje, de balken hangen laag en ze is groter dan papa Kwark! Haar wens is uitgekomen. Foeksia de miniheks is nu een maxiheks! Maar is ineens groot zijn wel zo leuk als ze had gedacht?

Conclusie

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag is één van mijn favorieten uit de boekenserie. Weet jij al wat jij zou wensen als je één wens mocht doen? De mogelijkheden zijn eindeloos… Zou je kunnen wensen dat al je wensen altijd uitkomen? En zou dat echt zo leuk zijn als ik nu denk?

Hoewel Foeksia bijna de hele dag diep nadacht voor ze haar wens uitsprak, pakte het minder goed uit dan ze had verwacht. Maar ja, ontwensen kan niet meer en dat maakte haar behoorlijk verdrietig… Gelukkig woont ze in het Heksenbos en heeft juf Minuul toch een oplossing om Foeksia weer een miniheks te maken.

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag is een prachtig verhaaltje en leent zich uitstekend om na het lezen samen met je kind te filosoferen over wensen.

Mijn beoordeling Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag:

Specificaties:

Auteur: Paul van Loon | Illustraties: Saskia Halfmouw | Uitgeverij: Leopold | 9789025882020 | 48 blz. | September 2021

Foeksia de miniheks – Foeksia en de Wensdag is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.