Geheim agent oma 2 – De grote goudroof, recensie

Recensie Geheim agent oma 2: De grote goudroof, geschreven door Manon Sikkel (AVI M3)

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof lazen we meteen na het eerste deel. Is het tweede deel net zo goed als het eerste? Dat lees je in deze recensie.

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof is het tweede deel uit de Geheim agent oma kinderboekenserie. Deze serie bestaat inmiddels uit vier delen en werd geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. De illustraties werden gemaakt door Katrien Holland. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof

Recensie Geheim agent oma 2 - De grote goudroof

In het eerste deel leerden we Max kennen. Hij heeft twee oma’s: een oma die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit en een oma die geheim agent is. Geheim agent oma kende Max eigenlijk niet zo goed, omdat ze altijd op reis is. Toch past zij op een gegeven moment op Max, omdat zijn andere oma helaas ziek wordt en in het ziekenhuis ligt. Maar dan moet hij wel mee op een geheime missie…

Geheim agent oma kan alles! Zo kan ze heel goed bommen onschadelijk maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken. En – niet onbelangrijk – ze heeft een supersonische zelfrijdende auto (Polly) met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine. Er is één ding waar ze (nog) niet goed in is: een lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie, het voorkomen van een grote goudroof.

 

Conclusie

De schrijfstijl van Manon Sikkel is erg prettig. Net als het eerste deel vind ik ook De grote goudroof spannend, vol actie, maar er is ook ruimte voor de nodige humor. Ook dit deel is weer net een actiefilm, alleen dan geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Net als in het eerste deel heb ik een aantal stukjes iets minder heftig gemaakt dan er geschreven stond, al is dat natuurlijk een keuze die ieder voor zich kan maken, uiteindelijk loopt het verhaal goed af.

Een voorbeeld van een zin die ik aanpaste: Over twee uur ontploft er een bom in de kelder van de Nederlandse Bank. Over twee uur ontploft zijn oma). De laatste zin liet ik dan achterwege.

Al met al is het weer een ontzettend leuk verhaal. Daarom zijn we ook al bezig in deel 3! Daarover later meer.

Mijn beoordeling van Geheim agent oma 2 – De grote goudroof:

Lees ook

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter en Pinterest.