Geheim agent oma 2 – De grote goudroof, recensie

Recensie Geheim agent oma 2: De grote goudroof, geschreven door Manon Sikkel (AVI M3)

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof, recensie. Kinderboekenserie geschreven door Manon Sikkel met illustraties van Katrien Holland.

Kinderboekenserie

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof is het tweede deel uit de Geheim agent oma kinderboekenserie. Deze boekenserie bestaat inmiddels uit vijf delen en werd geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. De illustraties werden gemaakt door Katrien Holland. Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar.  

Geheim agent oma 2 – De grote goudroof

Recensie Geheim agent oma 2 - De grote goudroof

In het eerste deel, Geheim agent oma, leerden we Max kennen. Hij heeft twee oma’s: een oma die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit en een oma die geheim agent is. Max kende geheim agent oma eigenlijk niet zo goed, omdat ze altijd op reis is. Toch past zij op een gegeven moment op Max, omdat zijn andere oma helaas ziek wordt en in het ziekenhuis ligt. Maar dan moet hij wel mee op een geheime missie…

Geheim agent oma blijkt alles te kunnen! Zo kan ze heel goed bommen onschadelijk maken en zich achterstevoren en ondersteboven aan een touw van hoge gebouwen laten zakken. En – niet onbelangrijk – ze heeft een supersonische zelfrijdende auto (Polly) met verwarmde buitenspiegels en een ingebouwde geldmachine. Er is één ding waar ze (nog) niet goed in is: een lieve oma zijn. Maar dat leert Max haar wel terwijl hij meegaat op een nieuwe geheime missie, het voorkomen van een grote goudroof.  

Conclusie

De schrijfstijl van Manon Sikkel is erg prettig. Net als het eerste deel vind ik ook De grote goudroof spannend, vol actie, maar er is ook ruimte voor de nodige humor. Ook dit deel is weer net een actiefilm, alleen dan geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Ook bij het voorlezen van De grote goudroof heb ik, net als bij het voorlezen van het eerste deel, een aantal stukjes iets minder heftig gemaakt dan er geschreven stond. Natuurlijk is dat een keuze die ieder voor zich kan maken, en uiteindelijk loopt het verhaal goed af. Ter illustratie een voorbeeld van een zin die ik aanpaste:

Over twee uur ontploft er een bom in de kelder van de Nederlandse Bank. Over twee uur ontploft zijn oma.

Van deze twee zinnen liet ik de laatste dan achterwege. Al met al is ook Geheim agent oma 2 – De grote goudroof weer een ontzettend leuk verhaal!

Mijn beoordeling Geheim agent oma 2 – De grote goudroof:

Specificaties:

Auteur: Manon Sikkel | Illustrator: Katrien Holland | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789024585700 | 112 blz. | Augustus 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.