Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa, recensie

Recensie Geheim agent oma 3- Geheim agent opa; Geschreven door Manon Sikkel

Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa lazen we meteen na het tweede deel. Is het derde deel net zo goed als deel 1 en 2? Dat lees je in deze recensie.

Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa is het derde deel uit de Geheim agent oma kinderboekenserie. Deze serie bestaat inmiddels uit vier delen en werd geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. De illustraties werden gemaakt door Katrien Holland. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

 

Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa

Recensie Geheim agent oma 3- Geheim agent opa; Geschreven door Manon Sikkel

In het eerste deel van de kinderboekenserie Geheim agent oma leerden we Max kennen. Hij heeft twee oma’s: een oma die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit en een oma die geheim agent is. Geheim agent oma kende Max eigenlijk niet zo goed, omdat ze altijd op reis is. Toch past zij op een gegeven moment op Max, omdat zijn andere oma helaas ziek wordt en in het ziekenhuis ligt. Maar dan moet hij wel mee op een geheime missie…

Dit keer reizen geheim agent oma en Max af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Dat is op zich niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Hun missie verloopt alleen heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent…

 

Conclusie

Ben je op zoek naar een kinderboek vol actie, spanning en humor, dan is de Geheim agent oma kinderboekenserie sowieso een aanrader. Ik moet zeggen dat het derde deel zonder twijfel mijn favoriete deel van de serie is, ik moest een paar keer behoorlijk lachen. De leuke illustraties van Katrien Holland sloten daar ook goed bij aan.

Wat ook erg prettig is, is dat alle delen van de Geheim agent oma serie los van elkaar zijn te lezen. Daarnaast vind ik het ook erg leuk hoe Manon Sikkel aan het einde van het boek vertelt hoe het boek tot stand is gekomen. Zo gaat ze langs scholen en verzint het verhaal samen met de kinderen. Het resultaat werkt ze later uit.

 

Mijn beoordeling voor Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa:


Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook