Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max, recensie

Geheim agent oma 4 - Geheim agent Max, recensie; Kinderboekenserie geschreven door Manon Sikkel, geïllustreerd door Katrien Holland; Zelfleesboek voor kinderen van 7 jaar en ouder; Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Het kinderboek Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max werd is het vierde deel van de kinderboekenserie Geheim agent oma. De serie werd geschreven door Manon Sikkel en voorzien van illustraties door Katrien Holland.

Kinderboekenserie Geheim agent oma

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max is het vierde deel uit de Geheim agent oma kinderboekenserie. Deze boekenserie bestaat inmiddels uit vijf delen en werd geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. De illustraties werden gemaakt door Katrien Holland. Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar.  

Wat vooraf ging

In het eerste deel van de kinderboekenserie Geheim agent oma leerden we Max kennen. Hij heeft twee oma’s: een oma die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit en een oma die geheim agent is. Geheim agent oma kende Max eigenlijk niet zo goed, omdat ze altijd op reis is. Toch past zij op een gegeven moment op Max, omdat zijn andere oma helaas ziek wordt en in het ziekenhuis ligt. Maar dan moet hij wel mee op een geheime missie… Ben je benieuwd hoe dat verliep? Lees dan vooral even het blog Geheim agent oma, recensie.

Na de eerste missie is Max verkocht, ook hij wil geheim agent worden! Daarom mag hij mee op een tweede missie, waar je alles over kunt lezen in Geheim agent oma 2 – De grote goudroof, recensie.

Voor Geheim agent oma 3 reizen geheim agent oma en Max af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Dat is op zich niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Hun missie verloopt alleen heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent… Wil je er meer over weten? De recensie vind je hier Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa, recensie

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max speelt zich af in de zomer. Alle vrienden van Max zijn met vakantie, zelfs zijn oma is weg. Ze is samen met geheim agent opa (Faisel) op reis naar Zuid-Amerika voor een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven en bij het tuinhuisje ontmoet hij een uitvinding van Faisel: robot Gember. Ze werkt alleen nog niet helemaal goed… Het geduld van dokter Bibber, de baas van Faisel en hoofd beveiliging van het Ministerie van Geheime Zaken, raakt op en ze ontvoert Gember omdat ze haar wil inzetten als bewakingsrobot. Max moet snel naar Den Haag om de robot terug te halen voor het verschrikkelijk misgaat… maar hoe bevrijdt hij haar uit de handen van dokter Bibber?

Conclusie

Ben je op zoek naar een kinderboek vol actie, spanning en humor, dan is de Geheim agent oma kinderboekenserie sowieso een aanrader. Ook Geheim agent Max was weer leuk om te lezen, ik heb wederom weer een paar keer hardop moeten lachen.

Hoewel geheim agent oma alles kan, blijkt ook in dit deel dat ze nog altijd niet goed weet hoe ze een goede oma moet zijn. Aan het einde van het boek had ik behoorlijk met hem te doen! Gelukkig heeft geheim agent opa Faisel wel vertrouwen in Max en ik hoop dat geheim agent oma in deel 5 toch een iets lievere oma is geworden.

Mijn beoordeling Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max:

Specificaties:

Auteur: Manon Sikkel | Illustrator: Katrien Holland | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789024595679 | 144 blz. | Juni 2021

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.