Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf, recensie

Geheim agent oma 5 - Geheim agent juf; Kinderboek geschreven door Manon Sikkel, voorzien van illustraties door Katrien Holland

Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf, recensie. Kinderboek geschreven door Manon Sikkel, voorzien van illustraties door Katrien Holland.

Kinderboekenserie

Geheim agent oma 5 – Geheim agent Max is het vijfde deel uit de Geheim agent oma kinderboekenserie. Deze boekenserie bestaat inmiddels uit vijf delen en werd geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. De illustraties werden gemaakt door Katrien Holland. Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar.  

Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf

In het eerste deel van de kinderboekenserie Geheim agent oma leerden we Max kennen. Hij heeft twee oma’s: een oma die hem voorleest, verhalen vertelt en kriebeltruien voor hem breit en een oma die geheim agent is. Geheim agent oma kende Max eigenlijk niet zo goed, omdat ze altijd op reis is. Toch past zij op een gegeven moment op Max, omdat zijn andere oma helaas ziek wordt en in het ziekenhuis ligt. Maar dan moet hij wel mee op een geheime missie… Ben je benieuwd hoe dat verliep? Lees dan vooral even het blog Geheim agent oma, recensie.

Na de eerste missie is Max verkocht, ook hij wil geheim agent worden! Daarom mag hij mee op een tweede missie, waar je alles over kunt lezen in Geheim agent oma 2 – De grote goudroof, recensie.

Voor Geheim agent oma 3 reizen geheim agent oma en Max af naar het Groningse dorpje Siddeburen. Er is daar een bende criminelen die konijnen steelt. Dat is op zich niet iets om een geheim agent op af te sturen, natuurlijk. Behalve dat die konijnen daarna terugkomen en mensen aanvallen. Hun missie verloopt alleen heel anders dan ze hadden verwacht. En dat is de schuld van een andere geheim agent: geheim agent opa. Hij is een heel lieve opa, maar niet zo’n goede geheim agent… Wil je er meer over weten? De recensie vind je hier Geheim agent oma 3 – Geheim agent opa, recensie

Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max speelt zich af in de zomer. Alle vrienden van Max zijn met vakantie, zelfs zijn oma is weg. Ze is samen met geheim agent opa (Faisel) op reis naar Zuid-Amerika voor een ZGM, een Zeer Geheime Missie. Max heeft beloofd Faisels moestuin water te geven en bij het tuinhuisje ontmoet hij een uitvinding van Faisel: robot Gember. Ze werkt alleen nog niet helemaal goed… Benieuwd hoe dit afloopt? Ga dan even naar dit blog Geheim agent oma 4 – Geheim agent Max, recensie.

Maar dan komt Geheim agent oma 5. Geheim agent oma komt als invaljuf op zijn school werken. Juf Carmen is ziek en geheim agent oma wil weleens iets anders doen. Want elke dag geheim agent zijn is zwaar en gevaarlijk werk. Terwijl geheim agent oma de kinderen computers leert hacken, ze leert abseilen en schieten met pijl-en-boog, ontdekt Max de echte reden waarom zijn oma zo graag juf wil worden.

Conclusie

Ben je op zoek naar een kinderboek vol actie, spanning en humor, dan is de Geheim agent oma kinderboekenserie sowieso een aanrader. Hoewel ik alle delen wel leuk vind, moet ik eerlijk zeggen dat Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf zonder enige twijfel mijn favoriete deel is.

Het is een heerlijk verhaal waarin je de verbazing van Max goed kunt volgen. Want zijn oma geen geheim agent meer? Hij gelooft er helemaal niks van… Ze houdt niet eens van kinderen! Maar waarom is ze dan invaljuf op zijn school geworden?

Gaandeweg ontdek je steeds meer over de beweegredenen van zijn oma, om vervolgens te maken te krijgen met een onverwachte en fantastische complottwist. Heel leuk en knap gedaan Manon, dank je wel!

Mijn beoordeling Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf:

Specificaties:

Auteur: Manon Sikkel | Illustrator: Katrien Holland | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021031538 | 128 blz. | September 2022

Geheim agent oma 5 – Geheim agent juf is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.