Geheim agent oma, recensie

Recensie Geheim agent oma: Kinderboek geschreven door Manon Sikkel (AVI M3)

Geheim agent oma, recensie. Ben je op zoek naar een kinderboek dat spannend is, vol actie en avontuur zit en ook nog humor bevat? Dan is Geheim agent oma een aanrader. De serie werd geschreven door Manon Sikkel en voorzien van illustraties door Katrien Holland.

Kinderboekenserie

Geheim agent oma is het eerste deel uit de gelijknamige kinderboekenserie. Deze serie bestaat inmiddels uit vier delen en werd geschreven door drievoudig Kinderjury-winnares Manon Sikkel. De illustraties werden gemaakt door Katrien Holland. Het boek is geschikt om zelf te lezen voor kinderen vanaf 7 jaar.  

Geheim agent oma

Op vrijdag gaat Max altijd naar zijn oma die dol is dol op haken en puzzels maken. Ze kijken de hele middag tv. Maar op een dag wordt zijn oma ziek en moet ze zelfs naar het ziekenhuis. Wie moet er nu op hem passen? Zijn andere oma, waarvan hij het bestaan eigenlijk al was vergeten omdat ze altijd op reis is. Die komt hem nu van school ophalen.

Deze oma blijkt een bijzondere verschijning te zijn. Ze draagt een tijgerpak met zonnebril en rijdt in een supersnelle auto met de naam Polly. Waar ze heen gaan? Dat is geheim. Het blijkt dat zijn oma een afspraak in Amsterdam heeft met een spion uit China. En ze moet er ook voor zorgen dat niemand een bom legt onder het paleis op de Dam… Het blijkt dat de andere oma van Max alles kan, want ze is geheim agent! Het enige wat ze nog moet leren? Een oma zijn… Kan Max haar daarbij helpen?

Conclusie

Toen ik begon voor te lezen uit het boek Geheim agent oma moest ik wel even slikken. Vinnie en Max zijn klasgenoten en hebben een enorme hekel aan elkaar. Vervolgens wordt zijn oma ziek en valt op de grond. Max weet de ziekenauto te bellen en dan wordt ze afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig overleeft ze de hele situatie wel. Vervolgens bindt Max zijn zusje aan een boom en schiet met zijn boog een pijl door een appel die op het hoofd van zijn zusje staat. Ik heb deze scène maar gelijk aangegrepen om tegen mijn kinderen te zeggen dat ze zoiets never nooit en te nimmer mogen doen.

Maar gaandeweg kwamen we (vooral ik dus) in het verhaal en begon ik steeds meer de humor van het boek in te zien. Het is af en toe heerlijk over de top en heeft wel wat weg van een actiefilm voor volwassenen, alleen dan voor kinderen.

Mijn dochter van bijna 6 is eigenlijk iets te jong voor het boek en ze vond het verhaal af en toe dan ook wel erg spannend. Er waren een aantal stukjes in het verhaal die ik niet helemaal geschikt vond voor haar, maar die heb ik tijdens het voorlezen aan haar leeftijd aangepast.

Mijn beoordeling van Geheim agent oma:

Specificaties:

Auteur: Manon Sikkel | Illustrator: Katrien Holland | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789024574865 | 96 blz. | September 2016

Geheim agent oma is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.