Gelukserie 1 – Recept voor geluk, recensie

Gelukserie 1: Recept voor geluk, recensie; Feelgoodroman geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk is het eerste deel van de Gelukserie waarin we Liv mogen volgen terwijl zij haar droom waarmaakt: het runnen van haar eigen patisserie! Gaat het haar lukken? Deze feelgoedroman werd geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn. 

Gelukserie 1 – Recept voor geluk

Recept voor geluk, recensie; Deel 1 van de Gelukserie geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

Recept voor geluk is het eerste deel uit de Gelukserie. We maken kennis met de 24-jarige Liv die onder toeziend oog van een opdringerige manager in de keuken van een grote hotelketen werkt. Ze maakt lange dagen en het werk is vreselijk eentonig. Een enkele uitzondering daargelaten kan ze niets van haar creativiteit kwijt in het gebak dat ze dag in dag uit op basis van exact hetzelfde recept moet maken. Behoorlijk geestdodend dus, maar ja, het brengt geld in het laatje.

Wanneer ze op een regenachtige middag samen met haar vriend Onno langs een verwaarloosd winkelpand in de binnenstad slentert, komt haar droom van een eigen patisserie opeens weer in alle hevigheid opzetten. Liv is laaiend enthousiast over haar idee, maar Onno heeft zijn bedenkingen die hij niet onder stoelen of banken steekt. Ondanks dat besluit Liv toch de sprong te wagen, maakt een afspraak met de eigenaar en ondertekent impulsief het huurcontract.

Al snel komt ze erachter dat het beginnen van een eigen zaak heel wat voeten in de aarde heeft, zeker als je er nagenoeg alleen voor lijkt te staan. De hulp die ze krijgt van Matthew, de handige en vooral knappe zoon van de huurbaas, is daarom meer dan welkom. Maar zijn aanwezigheid zorgt er ook voor dat Livs relatie met Onno steeds meer onder druk komt te staan.  

Conclusie

Heb jij al je dromen al waargemaakt? Of sluimert er diep binnenin jou ook zo’n wilde droom die je om wat voor reden dan ook niet in vervulling durft te laten gaan? De redenen hiervoor kunnen divers zijn, maar eigenlijk is het zonde. Ik probeer daarom zelf zoveel mogelijk te leven volgens het principe: liever spijt hebben van wat je hebt gedaan, dan spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. Je leeft per slot van rekening maar één keer! Ik snap dan ook heel goed dat Liv de stap heeft genomen.

Is het volgen van je hart en het laten uitkomen van een grote droom misschien ook meteen de reden waarom dit boek werd geschreven? Schrijvers volgen doorgaans ook hun hart, hun eigen pad, ook al zijn mensen in hun omgeving sceptisch. Het volgen van je hart kan soms ook stuiten op een hoop onbegrip. In de praktijk lijkt dat vaak te komen doordat de omgeving zich bedreigd voelt. Dat zie je in dit geval aan Onno. Hij heeft een bepaald idee en ervaart de plannen van Liv derhalve als bedreigend. Want wat betekent het hebben van een eigen patisserie voor hun toekomst? Helaas praat hij niet over zijn toekomstbeeld en steunt hij Liv niet, wat uiteindelijk ten koste gaat van hun relatie.

De andere kant van het verhaal wordt ook mooi weergegeven: dat je vleugels krijgt wanneer je je dromen waarmaakt. Dat iedere stap die je dichter bij je einddoel brengt je een nieuwe dosis energie geeft. Zeker als je gesteund wordt door de mensen die belangrijk voor je zijn. Hiervoor hoef je ze nog niet eens zo heel goed te kennen.

Hoewel dit misschien allemaal heel zwaar klinkt, is Recept voor geluk toch echt een heerlijke feelgoodroman en een aanrader voor iedereen die lekker weg wil zwijmelen bij een goed verhaal dat bovendien ook nog eens lekker wegleest. Aan het einde van het boek vind je als bonus ook nog eens een aantal van Liv’s heerlijke recepten. Ik hoop ze binnenkort zelf ook eens te maken, want ze zien er erg lekker uit!

Mijn beoordeling Gelukserie 1 – Recept voor geluk:

Specificaties:

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020546163 | 240 blz. | September 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Saskia M.N. Oudshoorn

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.