Gouden Boek voor de NEEhoorn

Gouden Boek voor kinderboek de NEEhoorn; Auteur: Marc-Uwe Kling, illustraties door Astrid Henn

Het kinderboek De NEEhoorn is bekroond met een Gouden Boek! Voor kinderboeken betekent dit dat er meer dan 75.000 exemplaren verkocht zijn. De uitreiking vond plaats op de Grote Vriendelijke Pakjesavond, de bekendmaking van de Grote Vriendelijke 100. Het boek werd geschreven door Marc-Uwe Kling en geïllustreerd door Astrid Henn. De vertaling vanuit het Duits werd gedaan door Jaap Robben.

De NEEhoorn

De NEEhoorn is het perfecte prentenboek om voor te lezen voor iedereen die op zoek is naar een kinderboek zonder moraal in het verhaal. In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.

Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

Specificaties:

Auteur: Marc-Uwe Kling | Illustrator: Astrid Henn | Uitgeverij: Volt | 9789021422954 | 48 blz. | December 2020

De NEEhoorn is verkrijgbaar bij:

De NEEhoorn en de Slangzaam

Ruzie in het Heerlijke Hartenwoud?! De NEEhoorn zegt nog steeds NEE en hij heeft ruzie met de WELLES-prinses. Alleen… weten ze allebei niet meer waarover het gaat. Als de KUS-m’n-KONT-hond het allemaal wel even denkt op te lossen, wordt het de NEEhoorn te veel en gaat hij ervandoor. Na een lange wandeling belandt hij in de dichte, donkere jungle waar de Slangzaam zich ontiegelijk aan een tak hangt te vervelen. Welk avontuur de NEEhoorn ook voorstelt, de Slangzaam heeft er geen sssin in…

Specificaties:

Auteur: Marc-Uwe Kling | Illustrator: Astrid Henn | Uitgeverij: Volt | 9789021463636 | 54 blz. | Oktober 2022

De NEEhoorn 2 – De NEEhoorn en de Slangzaam is verkrijgbaar bij:

Over de vertaler, de auteur en illustrator

Jaap Robben is een veelzijdig schrijver, dichter en theatermaker. Hij werd onder andere bekend met zijn veelgeprezen Birk. 

Marc-Uwe Kling is een songwriter, succesvol auteur én cabaretier. Hij studeerde filosofie en drama aan de Freie Universität Berlin. 

Astrid Henn werkte eerder als artdirector voor reclamebureaus en als freelance ontwerper. Sinds enkele jaren werkt ze uitsluitend als illustrator.

Gouden Boek-oorkonde voor kinderboeken

Boektitels voor volwassenen worden met 200.000 verkochte exemplaren bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant.

De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.