Gouden Boek voor de Zoete Zusjes moppenboek + recensie

Gouden Boek voor de Zoete Zusjes moppenboek + recensie

Op 31 maart 2023 werd De Zoete Zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete bekroond met een Gouden Boek. Van het moppenboek werden meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. Hoog tijd dus voor een recensie!

De Zoete Zusjes moppenboek

Wil je graag even lekker lachen dan is een moppenboek natuurlijk ideale literatuur. Het De Zoete Zusjes moppenboek is zo’n boek en staat vol met bekende, maar ook minder bekende moppen. De Zoete Zusjes zijn een bekend fenomeen in Nederland, geliefd bij kinderen en ouders. Hun moppenboek is een verlengstuk van hun populaire boekenserie, maar dan met een focus op humor en grappen.

Wat het extra leuk maakt is dat alle moppen werden ingestuurd door duizenden fans en alleen de 365 leukste moppen verdienden een plekje in het moppenboek. Het moppenboek vol grappen en raadsels werd voorzien van illustraties door Iris Boter.

Het moppenboek van De Zoete Zusjes was zo’n groot succes dat er meer dan 75.000 exemplaren van zijn verkocht: een Gouden Boek. Dat grote succes vroeg natuurlijk om een vervolg, wat resulteerde in De Zoete Zusjes moppenboek 2.

Specificaties:

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustraties: Iris Boter | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789043923309 | 144 blz. | Februari 2022

De Zoete Zusjes moppenboek is verkrijgbaar bij:

Conclusie

Er is niks zo subjectief als humor. De één vindt een mop grappig, de ander kan er totaal niet om lachen. Maar een moppenboek is voor kinderen vaak wel erg leuk, al was het maar omdat ze de meeste moppen nog helemaal niet kennen. En dan is de kans groot dat het hele gezin al snel in een deuk ligt.

Vind jouw kind lezen om wat voor reden dan ook minder leuk en wil je het lezen wel graag stimuleren? Grote kans dat De Zoete zusjes moppenboek een trigger is om lekker veel te lezen en om vervolgens alle gelezen moppen nog een keertje aan jou voor te lezen natuurlijk!

Zoals ik aangaf hebben ze voor het samenstellen van het De Zoete Zusjes moppenboek fans gevraagd hun leukste mop in te sturen. Uit de duizenden inzendingen die ze ontvingen hebben ze uiteindelijk 365 moppen gekozen die een plek in het moppenboek hebben gekregen. Een hele klus lijkt me dat!

Dat De Zoete Zusjes een grote fanclub hebben blijkt ook wel uit het feit dat er inmiddels meer dan 75.000 exemplaren van het moppenboek verkocht zijn. Bekende YouTubers die dit hebben geëvenaard zijn Rutger en Thomas, overigens ook aangesloten bij Kosmos Uitgevers. Beide boeken uit hun serie werden een Gouden Boek.

Eerlijk is eerlijk, als volwassene kende ik natuurlijk al een behoorlijk aantal moppen en raadsels uit het boek. Toch zaten er ook nog hele verrassende nieuwe tussen waar ik toch hartelijk om heb moeten lachen.

Mijn beoordeling De Zoete Zusjes moppenboek:

Over Hanneke de Zoete

Samen met haar dochters Saar en Janna, oftewel de Zoete Zusjes, maakt Hanneke de Zoete (1981) YouTube-video’s. Haar dochters zijn dan ook de grootste inspiratiebron voor haar verhalen. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven. Zo lazen wij al eens het boek De Zoete Zusjes helpen de natuur, welke door ons beloond werd met vijf sterren.

In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes. De volledige kinderboekenserie ‘De Zoete Zusjes’ wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers. In 2021 won haar titel De Zoete Zusjes zoeken een schat de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Met De Zoete Zusjes moppenboek veroverde Hanneke in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Hanneke de Zoete heeft in totaal al meer dan 700.000 exemplaren van haar boeken verkocht.

Gouden Boek

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant.

Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.