Gouden Boek voor De Zoete Zusjes moppenboek

Gouden Boek voor Hanneke de Zoete en de Zoete Zusjes moppenboek. Na het grote succes is er nu ook de Zoete Zusjes moppenboek 2.

Morgen is het 1 april, de grappigste dag van het jaar, maar het is geen grap dat De Zoete Zusjes moppenboek van Hanneke de Zoete is bekroond met een Gouden Boek. Van het moppenboek, verschenen bij Kosmos Uitgevers, werden meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Genoeg voor de gouden status binnen het genre kinderboeken. In 2021 won Hanneke de Zoete de Kinderjury met het boek De Zoete Zusjes zoeken een schat, waarvoor zij in 2022 ook een Gouden Boek ontving.

De Zoete Zusjes moppenboek

Gouden Boek voor Hanneke de Zoete en de Zoete Zusjes moppenboek + recensie

Hou jij ook zo van lachen? Met de 365 moppen in De Zoete zusjes moppenboek, geschreven door Hanneke de Zoete, lig je een jaar lang in een deuk. Fans stuurden duizenden moppen op naar de Zoete Zusjes, en dit zijn de 365 allerallerleukste. Een boek vol met de beste grappen, raadsels en met grappige tekeningen van Iris Boter. Voor elke dag is er een goeie grap! Trek je lolbroek aan, want het wordt lachen, gieren en brullen met Janna en Saar.

De Zoete Zusjes moppenboek kreeg van mij vier sterren. Ga voor meer informatie en specificaties naar de recensie.

De Zoete Zusjes moppenboek 2

De Zoete Zusjes moppenboek 2

Het moppenboek is een groot succes en zo kwam eind februari het tweede moppenboek uit: De Zoete Zusjes moppenboek 2. Dit boek staat wederom vol met de leukste grappen en raadsels die Saar en Janna hebben verzameld. Voor elke dag weer een andere grap.

Specificaties:

Auteur: Hanneke de Zoete | Illustraties: Iris Boter | Uitgeverij: Kosmos uitgevers | 9789043926430 | 144 blz. | Februari 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Over Hanneke de Zoete

Samen met haar dochters Saar en Janna, oftewel de Zoete Zusjes, maakt Hanneke de Zoete (1981) YouTube-video’s. Haar dochters zijn dan ook de grootste inspiratiebron voor haar verhalen. Inmiddels heeft ze al een heleboel boeken over de Zoete Zusjes geschreven. Zo lazen wij al eens het boek De Zoete Zusjes helpen de natuur, die door ons beloond werd met vijf sterren.

In 2019 maakte ze haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes. De volledige kinderboekenserie ‘De Zoete Zusjes’ wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers. In 2021 won haar titel De Zoete Zusjes zoeken een schat de Kinderjury in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Met De Zoete Zusjes moppenboek veroverde Hanneke in maart 2022 voor het eerst de nummer 1-positie in De Bestseller 60. Hanneke de Zoete heeft in totaal al meer dan 700.000 exemplaren van haar boeken verkocht.

Gouden Boek

Boeken voor volwassenen met 200.000 verkochte exemplaren worden bekroond met het Gouden Boek. Voor 350.000 exemplaren geldt platina en titels die 500.000 keer over de toonbank zijn gegaan worden bekroond met diamant. Voor kinderboeken is een ander aantal vastgesteld: 75.000 verkochte exemplaren voor goud, 150.000 voor platina en 200.000 voor diamant. De platenindustrie kent het al vele jaren, de bekroning van singles of albums bij een bepaald aantal verkochte exemplaren. Sinds 2012 stelde de CPNB dit ook in voor de boekenbranche.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.