Grenzeloos geluk, recensie

Gelukserie 3: Grenzeloos geluk, recensie; Feelgoodroman geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

Grenzeloos geluk is het derde deel van de Gelukserie waarin we het wel en wee van de mensen uit Merwedam kunnen volgen. Deze feelgoedroman werd geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn. 

Wat vooraf ging aan Grenzeloos geluk

Het begon allemaal met Recept voor geluk, het eerste deel van de Gelukserie, waarin we kennismaakten met Liv. Ze zat vast in een sleur en had maar één grote droom: het runnen van een eigen patisserie. Liv wist haar droom waar te maken en maakte van haar eigen patisserie een enorm succes. Zonder de hulp en steun van kinderarts Matthew, die de knappe en fantastische zoon van haar huurbaas is, had ze het niet gered. Helaas is haar ex-vriendje Onno veel minder gelukkig met deze nieuwe situatie…

Gelukserie 2 – Breekbaar geluk is de opvolger van Recept voor geluk en gaat verder met een boze, opgefokte en dronken Onno. Hij geeft de familie Nienhuis de schuld van de breuk tussen hem en Liv. In een vlaag van blinde woede maakt hij ook nog eens een impulsieve en domme beslissing die de levens van bijna alle betrokkenen overhoop gooit. Wanneer hij besluit alleen aan Liv zijn daden op te biechten ziet zij zich gedwongen tot het maken van een onmogelijke keus. Moet ze zwijgen om Onno te beschermen? Of moet ze Matthew in vertrouwen nemen en riskeren dat ze alles kwijtraakt waar ze zo hard voor gevochten heeft? Een onmogelijke beslissing waarvan ze de gevolgen, ondanks de onvoorwaardelijke steun van haar trouwe vrienden Kate en Laurens, helemaal zelf zal moeten dragen.  

Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk

Gelukserie 3: Grenzeloos geluk, recensie; Feelgoodroman geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn

In Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk organiseren Liv en Matthew een groot trouwfeest. Natuurlijk zijn hun beste vrienden – en nieuw stelletje – Kate en Laurens ook van de partij. Tijdens de romantische hotelovernachting die na deze fantastische dag volgt, besluit Laurens impulsief en ondanks zijn twijfels Kate ook ten huwelijk te vragen.

Hoewel Kate zich stiekem afvraagt of Laurens het huwelijksaanzoek wel om de juiste redenen gedaan heeft, zegt ze volmondig ja tegen hem. Er wordt een hilarisch vrijgezellenfeest voor Laurens georganiseerd, maar dat brengt echter onverwacht een heftige en onverwerkte periode uit zijn verleden tot leven. En terwijl dit gegeven hem volledig afleidt, slaat ook nog eens het noodlot toe bij Kate.

Opeens ziet Laurens zich niet alleen geconfronteerd met een chaotisch verleden maar ook met een onzekere toekomst. Ten einde raad besluit hij te doen wat hij jaren daarvoor ook al eens deed: vluchten… Zal het voorgenomen huwelijk nog wel plaatsvinden?  

Conclusie

Het verhaal van Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk speelt zich af vanuit het perspectief van Kate en Laurens. En eerlijk is eerlijk, toen ik halverwege het boek was verzuchtte ik tegen mijn man: jeetje, ik ben in het derde deel van de Gelukserie bezig, maar ik kan er maar niet echt inkomen. Dit vind ik van alle delen de minst leuke… Waarom? Omdat ik echt van Liv was gaan houden. Nu moest ik echt wennen aan de personages van Kate en Laurens. Na de eerdere delen leer je ze nu overigens op een heel nieuw niveau kennen.

Ook had ik het idee dat Saskia M.N. Oudshoorn hier iets nieuws probeert door deze switch te maken. En… het boek bevat veel meer (stomende, dat wel!) seksscènes en erotische details dan ik tot nu toe van haar gewend ben.

Maar… toen ik dit hardop tegen mijn man had uitgesproken kwam het verhaal van Grenzeloos geluk ineens in een stroomversnelling terecht. De verrassende gebeurtenissen volgen zich in de laatste helft van het boek in rap tempo op. Het deed me beseffen dat de relatief rustige aanloop nodig was voor het spectaculaire einde.

Wederom vind ik dat je mooie lessen uit het verhaal kan trekken, met name dat alles draait om het uitspreken van je gevoelens tegen de mensen die je lief hebt. Daar heb je meer aan dan vluchten, omdat dan alles onbesproken blijft.

En heb je Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk ook alweer uit? Dan kun je zelf in de keuken aan de slag met een aantal recepten die je achter in het boek vindt en nog lekker even in de sfeer van Merwedam blijven!  

Mijn beoordeling Gelukserie 3 – Grenzeloos geluk:

Specificaties:

Auteur: Saskia M.N. Oudshoorn | Uitgeverij: Zomer & Keuning | 9789020546200 | 240 blz. | September 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.