Griezelboeken voor kinderen

Halloween griezelboeken voor kinderen vanaf 8 jaar thema Halloween om zelf te lezen

Halloween, heerlijke griezelboeken voor kinderen van 8+ jaar. Griezelboeken maken Halloween helemaal compleet. Lekker wegkruipen in een spannend verhaal over griezelige monsters, heksen of andere enge wezens. Misschien doe je meteen wat inspiratie op voor een heerlijke enge Halloween outfit!

Oorsprong Halloween

Wist je dat Halloween van oorsprong in Engeland gevierd werd en van daaruit is overgewaaid naar Amerika? Er zijn meerdere historische voorlopers van Halloween en niet iedereen is het er over eens hoe het nou precies zit. Sommige bronnen halen vooral Allerheiligen aan, een christelijk feest dat op 1 november werd gevierd om de doden te eren. Het feest begon vaak op de avond ervoor, 31 oktober. Op den duur werd deze viering door de kerk afgeschaft, maar mensen bleven het thuis wel gewoon vieren.

Daarnaast zijn er de Keltische invloeden. Het Keltische nieuwjaar begint op 1 november en dus werden op 31 oktober de doden gevreesd die op aarde zouden komen rondspoken. Om de geesten af te schrikken werden er enge maskers en outfits gedragen. De lampjes in de pompoenen dienden hetzelfde doel en zijn er pas later bij gekomen, als opvolger voor vuurtjes en het verbranden van bieten. Het ’trick or treat’, het langs de deuren gaan voor snoepjes, komt waarschijnlijk uit de christelijke traditie rond Allerheiligen, waar gelovigen de deuren langs gingen voor zielenbrood (krentenbrood).

Uiteindelijk ontstond Halloween zoals we het nu min of meer kennen. Ierse en Schotse immigranten hebben het feest meegenomen naar Amerika waar het nog elk jaar groots wordt gevierd. Vooral als kinderfeest, maar ook bij studenten en zelfs volwassenen zijn Halloweenfeestjes daar erg populair. Er gaat natuurlijk ook niets boven een feestje waarbij je je lekker mag verkleden als een griezelig personage!

Om helemaal in de Halloweensferen te komen hebben wij een selectie gemaakt van de heerlijkste griezelboeken voor kinderen vanaf 8 jaar. En helemaal goed nieuws: de meeste van deze boeken behoren tot een spannende serie van boeken, dus je hebt voorlopig meteen genoeg griezelverhalen binnen handbereik!

 

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein

Trubbel de trol - De griezels van Bakstein; Griezelboeken voor kinderen, zelfleesboeken

De griezels van Bakstein is deel 4 uit de serie over Trubbel de trol. Als Trubbels mensenvrienden naar de grote stad gaan, smokkelt Trubbel zichzelf mee. Maar aangekomen in Bakstein verdwaalt hij al snel. En dan blijkt het in de stad minstens zo gevaarlijk als in de bossen! Want onder de straten wonen allerlei griezels: het monster onder het bed, rioolheksen, en zelfs een horror clown. Allemaal zitten ze achter Trubbel aan! Gelukkig ontmoet hij ook nieuwe vrienden in de stad. Met de hulp van een truis, een tuinkabouter en de wijze Grootmagister gaat Trubbel op zoek naar zijn mensbeesten. Maar de griezels van Bakstein zitten hem op de hielen… Leeftijd: griezelboek voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Emilia Hoektand en het Bibberbal

Emilia Hoektand en het Bibberbal; griezelboek om zelf te lezen voor kinderen vanaf 8 jaar; Leuk voor thema Halloween

 

Emilia Hoektand en het Bibberbal is het eerste deel uit de serie. Het jaarlijkse Bibberbal komt er echter weer aan ten huize Hoektand, en dat ziet Emilia al heel wat minder zitten. Zeker wanneer prins Tangijn, de onhebbelijke zoon van de koning, de boel op stelten zet. En tot overmaat van ramp Pulpje mee naar huis neemt, tot ontzetting van Emilia. Samen met Floor en Heintje doet ze er alles aan om Pulpje terug te krijgen. Daarbij ontdekken ze dat Nocturnië grote geheimen herbergt… Leeftijd: griezelboek voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

De griezelbus 1

De griezelbus 1 door Paul van Loon; Zelfleesboeken thema Halloween voor kinderen vanaf 10+

 

Stel je voor, je gaat op schoolreisje. Maar de bus die voor de school stopt, is geen gewone bus. Hij is beschilderd met afbeeldingen van spoken, skeletten en andere vreemde figuren. Op de zijkant staat met grote letters: De Griezelbus. Binnen in de bus is het donker. Als de bus gaat rijden, vertelt schrijver Onnoval griezelverhalen. Eén van de passagiers heeft een akelig geheim… Durf jij in te stappen? Leeftijd: griezelboek voor kinderen vanaf 10 jaar.

Meer informatie.

 

Verhalen uit de Heksenkeet – Een pittig soepje

Verhalen uit de Heksenkeet - Een pittig soepje; Zelfleesboek thema Halloween voor kinderen vanaf 8 jaar

 

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren, waar regelmatig rare dingen gebeuren. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. In dit eerste deel brouwt Sybil een soepje dat nét iets te pittig is, waardoor de dingen anders lopen dan ze had gepland. Wat moet ze nu met die kattensnor en kattenpootjes?

Meer informatie.

 

De heksen

De heksen door Roald Dahl; Zelfleesboek thema halloween voor kinderen vanaf 9 jaar

 

De klassieker De heksen is een fantastisch kinderboek van meesterverteller Roald Dahl, met prachtige tekeningen van bekroond illustrator Quentin Blake. Deze jubileumeditie is volledig in kleur. Leeftijd: griezelboek voor kinderen van 9 jaar en ouder.

Meer informatie.

 

Dolfje Weerwolfje

Dolfje Weerwolfje; Zelfleesboek thema Halloween voor kinderen vanaf 7 jaar

 

Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmy binnen. Leeftijd: griezelboek voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer informatie.

 

Het grote griezelboek

Het grote griezelboek; Halloween zelfleesboek voor kinderen vanaf 8 jaar

Griezelbundel met huiveringwekkende verhalen over onder anderen Dracula, Frankenstein en het monster van Loch Ness! Leeftijd: Griezelboek voor kinderen tussen de acht en twaalf jaar die niet bang zijn in het donker…

Meer informatie.

 

De sleutel van Sleedoorn

De sleutel van Sleedoorn; Halloween griezelboeken om zelf te lezen voor kinderen vanaf 12 jaar

De 14-jarige Christopher is in de leer bij meester-apotheker Sleedoorn, die hem leert codes te ontcijferen, puzzels op te lossen en met simpele ingrediënten krachtige brouwsels te maken. Hij heeft nog een boel te leren als de stad wordt opgeschrikt door een serie moorden. Christopher ontdekt dat een mysterieuze sekte het niet alleen op zijn meester heeft voorzien, maar een gevaar vormt voor de hele mensheid… Leeftijd: Griezelboek voor kinderen vanaf 12 jaar.

Meer informatie.

 

Het griezelhandboek

Het griezelhandboek; Het must have boek voor kinderen die gek zijn op Halloween; Zelfleesboek voor kinderen vanaf 7 jaar

Niemand kan dat beter vertellen dan Paul van Loon, de meester van het griezelen. Op verzoek van honderden lezers schreef hij dit handboek, vol achtergrondinformatie over de griezelige wezens die zijn boeken bevolken. Zodat je weet wat je moet doen als je juf plotseling spitse hoektanden krijgt… Leeftijd: Griezelboek voor kinderen vanaf 7 jaar.

Meer informatie.

 

De engste serie ooit – Het nieuwe spookhuis

De engste serie ooit - Het nieuwe spookhuis; Zelfleesboek om te griezelen thema Halloween voor kinderen vanaf 8 jaar

Het nieuwe spookhuis op de kermis heeft een levensechte mummie die uit zijn sarcofaag kruipt, een faun en zelfs een doodenge vampier die dreigend op je afspringt. Nera ontdekt dat deze griezels echt zijn. Ze zijn ontvoerd door Herwald, de eigenaar van het spookhuis. Nera besluit de griezels te helpen. Maar dat gaat niet zonder gevolgen… Leeftijd: griezelboek voor kinderen vanaf 8 jaar.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.