Groot Biegel sprookjesboek, recensie

Recensie Groot Biegel sprookjesboek door Paul Biegel, met illustraties van Charlotte Dematons

Groot Biegel sprookjesboek, recensie. Houd jij van sprookjes? Maar dan niet die ouderwetse zoals Hans en Grietje enzovoorts? Wij lazen het Groot Biegel sprookjesboek en vonden het fantastisch!

Sprookjes

Vroeger vertelde mijn oma graag verhalen aan mij. Verhalen over vroeger, over de Tweede Wereldoorlog, maar ze vertelde ook sprookjes. En bij haar thuis had ze ook nog eens een prachtig sprookjesboek liggen waar ik helemaal verliefd op was. Naast de mooiste verhalen stonden er ook de prachtigste tekeningen bij. Toen ik het na haar overlijden in bezit kreeg vond ik het sprookjesboek toch iets minder leuk. De teksten waren best moeilijk en zijn al die sprookjes (bij nader inzien, en even een knuppel in het wel bekende hoenderhoek) eigenlijk wel zo geschikt voor kinderen?  

Groot Biegel sprookjesboek

Recensie Groot Biegel sprookjesboek

Het Groot Biegel sprookjesboek werd geschreven door meesterverteller Paul Biegel. In deze prachtige bundel, voorzien van illustraties door Charlotte Dematons, zijn dertig van zijn allermooiste verhalen verzameld. Of hij nu schrijft over een zwaan die naar de sterren vliegt, een geheimzinnig wolkenschip of over een hobbelpaard dat ’s nachts tot leven komt, met zijn betoverende pen neemt hij je mee in adembenemende avonturen.  

Conclusie

Onze zoon kende het Groot Biegel sprookjesboek al. En dat verbaasde me niks aangezien onze kinderen op de vrije school zitten en het vertellen van verhalen een groot en belangrijk deel uitmaakt van het vrije school onderwijs.

Sowieso is voorlezen natuurlijk enorm goed voor kinderen. Maar ook als volwassene zijn wij (de man en ik) enorm te spreken over de sprookjes in het Groot Biegel sprookjesboek. Want weet jij al hoe de zon aan de hemel komt? En het dag en nacht wordt? Of waarom de dagen in de zomer langer zijn dan in de winter? Na het lezen van het sprookje De gouden bal kennen jullie ook de antwoorden op deze vragen. Prachtig toch?

Mijn beoordeling Groot Biegel sprookjesboek:

Specificaties:

Auteur: Paul Biegel | Illustrator: Charlotte Dematons | Uitgeverij: Gottmer | 9789025774684 | 184 blz. | April 2021

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *