Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters zijn een feest om voor te lezen! En natuurlijk om je te verkleden als een zombie, spook, heks of in een andere enge outfit naar keuze. Veel kinderen vinden niets leuker dan lekker griezelen. Uiteraard een beetje afgestemd op hun leeftijd, zodat jij ook nog een beetje nachtrust hebt na al het gegriezel.

Halloween

Naast het uithollen van pompoenen en ophangen van spinnenwebben en heksen, kan een mooi voorleesboek met thema Halloween niet ontbreken om helemaal in de Halloweensfeer te komen. Wordt het een mooi verhaal over spoken, heksen of liever monsters? Wat oudere kinderen kunnen natuurlijk ook zelf al een boekje lezen. Er is keuze genoeg, kijk maar eens in het blog Griezelboeken voor kinderen. Voor de jongere kinderen hebben wij in dit blog de leukste voorleesboeken Halloween op een rij gezet, voor kinderen van 1 tot 8 jaar.  

Luuk en Lotje: Het is Halloween! – Ruth Wielockx

Luuk en Lotje Het is Halloween, Ruth Wielockx; Voorleesboeken voor peuters en kleuters thema Halloween

Het is Halloween! De tweeling Luuk en Lotje gaat op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje als heks. Ze zetten pompoenmannetjes aan de deur en maken lekkere hapjes. Dan gaan ze samen met papa op pad. Halloween is griezelig gezellig! Een vrolijk en herkenbaar verhaal over Halloween. Voor moedige spookjes en heksjes vanaf 3 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het monsterbonsterbulderboek – Jozua Douglas

Het monsterbonsterbulderboek door Jozua Douglas en Marieke Nelissen; Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Het monsterbonsterbulderboek is een grappig prentenboek van Jozua Douglas en Marieke Nelissen. Bruno tovert zijn ouders tot monster. Maar het leven met rare monsterouders is minder leuk dan hij dacht. Leeftijd vanaf 3 jaar. Uitgeverij: De Fontein.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het spookje en de vleermuisjes – Liesbet Slegers

Het spookje en de vleermuisjes door Liesbet Slegers; Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Een spannend maar vooral leuk en grappig prentenboek over griezelen rond Halloween. Met veel spelletjes en opdrachten. Voor lieve spookjes vanaf 3 jaar. Het spookje woont met de muisjes en de spinnetjes in het kasteel. In het hoogste torentje durven ze niet te komen. Tot ze op zoek gaan naar de grote ketel om pompoensoep te maken… Met hun nieuwe vriendjes uit het torentje én met de dieren van het bos vieren ze daarna een geweldig griezelfeest! Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Nijntje: Het spook nijntje – Dick Bruna

Het spook Nijntje door Dick Bruna, Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Nijntje verkleedt zich als spook door een wit laken om te doen. Spook nijn gaat op pad en laat haar vriendinnen schrikken. Zelfs tante trijn rent hard weg als het spook nijntje eraan komt. Uitgeverij: Mercis Publishing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kas en Saar vieren Halloween – Pauline Oud

Kas en Saar vieren Halloween door Pauline Oud; Voorleesboeken thema Halloween voor peuters en kleuters

Een vrolijk en herkenbaar verhaal over een Halloweenfeest op school. Voor heksjes en spookjes vanaf 3 jaar. Het is Halloween! Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij? Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kolletje en Dirk – Gruwelijk eng – Pieter Feller

Kolletje en Dirk - Gruwelijk eng door Pieter Feller

Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Het is herfst en tante holt een pompoen uit en maakt pompoensoep met paddenstoelen. Als ze terugkomen van een speurtocht in het bos, brandt er een kaarsje in de uitgeholde pompoen. Hoe kan dat nou? Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Kolletje en Dirk – Gruwelijk Eng kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Kwallenpap & slakkenvla – Marianne Busser en Ron Schröder

Kwallenpap & slakkenvla; Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Hou je van griezelen? Griezel dan mee met de versjes in het prentenboek Kwallenpap & slakkenvla! Het boek werd geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder en voorzien van illustraties van Mark Janssen.

Griezeltje krijgt als ze jarig is een soepkom vol met kwallenpap cadeau en op de griezelschool fladderen er vleermuizen door de klas. In het griezelrestaurant staan gebraden rat in pissebeddenjus en slakkenvla op het menu. Wordt het je wat te griezelig? Trek dan maar snel je dekbed over je hoofd! Uitgeverij: Moon.

Het prentenboek Kwallenpap & slakkenvla kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Spookje Spartacus – Guido van Genechten

Spookje Spartacus door Guido van Genechten; Voorleesboeken Halloween voor peuters en kleuters

Lang geleden, op reis door Schotland met mijn ouders, ontmoette ik Spartacus in een oud kasteel. Hij vertelde me zijn levensverhaal, dat ik altijd onthouden heb. “Spoken bestaan alleen in boeken, Guido,” zei mijn vader. Daarom wilde ik dus, zoveel jaren later, dit boek over én voor Spartacus maken. Zo blijft hij bestaan.’

Spookje Spartacus is een warm prentenboek van Guido van Genechten over een heel bijzonder spookje. Voor rustige en iets minder rustige spookjes vanaf 4 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Dit is een boek vol monsters – Guido van Genechten

Dit is een boek vol monsters door Guido van Genechten; Halloween boeken peuters en kleuters

Dit is een boek vol monsters: kleine, walgelijke, gillende, doodenge monsters! Voor echte monsterliefhebbers dus, maar ook voor beginnelingen in de monsterkunde vanaf 4 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het kleurenmonster – Anna Llenas

Het kleurenmonster door Anna Llenas;

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven. Uitgeverij: De Vier Windstreken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Maar eerst ving ik een monster – Tjibbe Veldkamp

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters: maar eerst ving ik een monster; Tjibbe Veldkamp; Kees de Boer; Lemniscaat

Het Prentenboek van het Jaar 2022 mag in dit blog natuurlijk ook niet ontbreken: Maar eerst ving ik een monster. Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren.

Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden. Uitgeverij: Lemniscaat.

Maar eerst ving ik een monster is het lievelingsboek van onze jongste dochter en kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Pip en Posy en het enge monster – Axel Scheffler

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters: pip en posy en het enge monster, recensie; Axel Scheffler

In Pip en Posy en het enge monster is Posy op een regenachtige dag heerlijk aan het kokkerellen. Maar net als ze de kom aan het uitlikken is, ziet ze door het raam een grote, blauwe klauw. En even later staat er een monster in haar keukentje! Maar wel een monster met heel herkenbare voeten… Uitgeverij: Gottmer.

Pip en Posy en het enge monster kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

 Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *