Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters zijn een feest om voor te lezen! En natuurlijk om je te verkleden als een zombie, spook, heks of in een andere enge outfit naar keuze. Veel kinderen vinden niets leuker dan lekker griezelen. Uiteraard een beetje afgestemd op hun leeftijd, zodat jij ook nog een beetje nachtrust hebt na al het gegriezel.

Halloween

Naast het uithollen van pompoenen en ophangen van spinnenwebben en heksen, kan een mooi voorleesboek met thema Halloween niet ontbreken om helemaal in de Halloweensfeer te komen. Wordt het een mooi verhaal over spoken, heksen of liever monsters? Wat oudere kinderen kunnen natuurlijk ook zelf al een boekje lezen. Er is keuze genoeg, kijk maar eens in het blog Griezelboeken voor kinderen.

Voor de jongere kinderen, de peuters en kleuters, heb ik in dit blog de leukste voorleesboeken Halloween op een rij gezet, voor kinderen van 1 tot 8 jaar.  

Koen en Lot – Een spook in de klas – Marianne Busser en Ron Schröder

Kinderboeken thema Halloween peuters en kleuters: Koen en Lot - Een spook in de klas + recensie

Ken jij de serie Koen en Lot al? Deze kinderboekenserie is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar, maar ook om zelf te lezen en werd geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder.

De juf van Koen en Lot is boos. Er gebeuren allemaal vreemde dingen in de klas. Zo is juf geld kwijt, er zit een gat in een mooie plaat en er is ook nog eens een hap uit een boek genomen! Ook lagen er ineens een heleboel dropjes op vloer… Waar komen die vandaan? Wie doet dat nou?

Als juf de klas voorleest uit het boek Een spook in de klas hebben Koen en Lot een heel goed idee. Zij gaan het raadsel oplossen en op zoek naar hun eigen spook in de klas! Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – Een spook in de klas kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Luuk en Lotje – Het is Halloween! – Ruth Wielockx

Luuk en Lotje Het is Halloween, Ruth Wielockx; Voorleesboeken voor peuters en kleuters thema Halloween

Het is Halloween! De tweeling Luuk en Lotje gaat op griezeltocht. Luuk verkleedt zich als spook en Lotje als heks. Ze zetten pompoenmannetjes aan de deur en maken lekkere hapjes. Dan gaan ze samen met papa op pad. Halloween is griezelig gezellig! Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het monsterbonsterbulderboek – Jozua Douglas

Het monsterbonsterbulderboek door Jozua Douglas en Marieke Nelissen; Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Bruno is het wel een beetje beu om zich netjes te moeten gedragen. Daar weet hij wel wat op: hij tovert zijn ouders tot maffe monsters. Maar het leven met rare monsterouders is niet zo leuk als hij dacht. Ze maken te veel lawaai en veel te veel rommel. En ben je moe? Slapen doe je niet in bed. Kusjes geven? Bah, dat is vies! Zal het Bruno lukken om zijn ouders weer terug te toveren? Uitgeverij: De Fontein.

Het monsterbonsterbulderboek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het spookje en de vleermuisjes – Liesbet Slegers

Het spookje en de vleermuisjes door Liesbet Slegers; Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Het spookje woont met de muisjes en de spinnetjes in het kasteel. In het hoogste torentje durven ze niet te komen. Tot ze op zoek gaan naar de grote ketel om pompoensoep te maken… Met hun nieuwe vriendjes uit het torentje én met de dieren van het bos vieren ze daarna een geweldig griezelfeest! Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Nijntje – Het spook nijntje – Dick Bruna

Het spook Nijntje door Dick Bruna, Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Nijntje verkleedt zich als spook door een wit laken om te doen. Spook nijn gaat op pad en laat haar vriendinnen schrikken. Zelfs tante trijn rent hard weg als het spook nijntje eraan komt. Uitgeverij: Mercis Publishing.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kas en Saar vieren Halloween – Pauline Oud

Kas en Saar vieren Halloween door Pauline Oud; Voorleesboeken thema Halloween voor peuters en kleuters

Het is Halloween! Kas en Saar mogen enge kleren aan naar school. Daar drinken ze een toverdrankje, gaan ze op speurtocht, doen ze leuke spelletjes en maken ze griezelige knutselwerkjes. En dan komt de geheimzinnige spookjesjager op bezoek. Op wie lijkt hij? Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kolletje en Dirk – Gruwelijk eng – Pieter Feller

Kolletje en Dirk - Gruwelijk eng door Pieter Feller

Kolletje en Dirk logeren bij tante Laetitia in het bos. Tante Laetitia heeft allemaal grappige dingen bedacht, maar wat, dat is een verrassing. Ze beginnen in de keuken met het maken van brood en aangezien het herfst is holt tante een pompoen uit. Van het vruchtvlees maken ze pompoensoep en in de uitgeholde pompoen komt een kaarsje: een echte lampion. Maar voordat ze de kaars aansteken gaan ze eerst op berenjacht in het bos!

Als ze terugkomen brandt er een kaarsje in de uitgeholde pompoen. Hoe kan dat nou? Dirk vindt het maar eng. Na het eten vertelt tante Laetitia een verhaal. Wist je dat ze vroeger wel eens bang was voor monsters onder het bed? Ze weet ook een oplossing: heel snel je bed in springen, zodat het monster je niet kan grijpen. Als Kolletje en Dirk ’s nachts iets horen, is het geen bedmonster. Maar wat is het dan wel? Een wolf, een krokodil of … ? Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Kolletje en Dirk – Gruwelijk Eng kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Kwallenpap & slakkenvla – Marianne Busser en Ron Schröder

Kwallenpap & slakkenvla; Voorleesboek thema Halloween voor peuters en kleuters

Hou je van griezelen? Griezel dan mee met de versjes in het prentenboek Kwallenpap & slakkenvla! Het boek werd geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder en voorzien van illustraties van Mark Janssen.

Griezeltje krijgt als ze jarig is een soepkom vol met kwallenpap cadeau en op de griezelschool fladderen er vleermuizen door de klas. In het griezelrestaurant staan gebraden rat in pissebeddenjus en slakkenvla op het menu. Wordt het je wat te griezelig? Trek dan maar snel je dekbed over je hoofd! Uitgeverij: Moon.

Het prentenboek Kwallenpap & slakkenvla kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Spookje Spartacus – Guido van Genechten

Spookje Spartacus door Guido van Genechten; Voorleesboeken Halloween voor peuters en kleuters

Lang geleden, op reis door Schotland met mijn ouders, ontmoette ik Spartacus in een oud kasteel. Hij vertelde me zijn levensverhaal, dat ik altijd onthouden heb. “Spoken bestaan alleen in boeken, Guido,” zei mijn vader. Daarom wilde ik dus, zoveel jaren later, dit boek over én voor Spartacus maken. Zo blijft hij bestaan.’

Spookje Spartacus is een warm prentenboek van Guido van Genechten over een heel bijzonder spookje. Voor rustige en iets minder rustige spookjes vanaf 4 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Dit is een boek vol monsters – Guido van Genechten

Dit is een boek vol monsters door Guido van Genechten; Halloween boeken peuters en kleuters

Dit is een boek vol monsters: kleine, walgelijke, gillende, doodenge monsters! Voor echte monsterliefhebbers dus, maar ook voor beginnelingen in de monsterkunde vanaf 4 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Het kleurenmonster – Anna Llenas

Het kleurenmonster door Anna Llenas;

Het kleurenmonster is in de war. Hij voelt zich blij, verdrietig, boos, bang en kalm tegelijk. Wat is er met hem aan de hand? Met de hulp van een meisje probeert hij alle emoties die hij voelt een eigen plek te geven. Uitgeverij: De Vier Windstreken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Maar eerst ving ik een monster – Tjibbe Veldkamp

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters: maar eerst ving ik een monster; Tjibbe Veldkamp; Kees de Boer; Lemniscaat

Het Prentenboek van het Jaar 2022 mag in dit blog natuurlijk ook niet ontbreken: Maar eerst ving ik een monster. Iedere ouder herkent het: snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Dit prentenboek is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren.

Tjibbe Veldkamp schreef een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden. Uitgeverij: Lemniscaat.

Maar eerst ving ik een monster is het lievelingsboek van onze jongste dochter en kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Pip en Posy en het enge monster – Axel Scheffler

Halloween voorleesboeken voor peuters en kleuters: pip en posy en het enge monster, recensie; Axel Scheffler

In Pip en Posy en het enge monster is Posy op een regenachtige dag heerlijk aan het kokkerellen. Maar net als ze de kom aan het uitlikken is, ziet ze door het raam een grote, blauwe klauw. En even later staat er een monster in haar keukentje! Maar wel een monster met heel herkenbare voeten… Uitgeverij: Gottmer.

Pip en Posy en het enge monster kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

  Uitgelichte afbeelding: 123rf.com