Handlettering Journal Doe je zo!, recensie

Recensie Handlettering journal doe je zo! geschreven door Karin Luttenberg

Handlettering Journal Doe je zo!, recensie. Veel mensen beschikken tegenwoordig over een Bullet Journal, ook ik. Waar sommigen hun BuJo voorzien van de meest prachtige creaties, ben ik duidelijk nog een beginner. Omdat ik mijn skills graag een beetje op wilde vijzelen besloot ik het boek Handlettering Journal doe je zo! te lezen, geschreven door Karin Luttenburg.

Bullet Journal

Tekenen met de kinderen vind ik leuk om te doen. Maar dat ik het leuk vind betekent nog niet dat ik er goed in ben… Tot mijn grote frustratie is mijn man wel heel handig in tekenen, ook woorden weet hij prachtig neer te zetten. Ik ben daarentegen ronduit slecht in handlettering. Toch is het wel iets dat ik graag zou willen kunnen. Daarnaast ben ik ook al jaren gek op notitieboeken. Ze staan bij mij altijd bol van de to do lijstjes en alles wat ik wil onthouden. En geloof me, dat is nogal wat!

Natuurlijk duurde het niet lang voor ik kennismaakte met Bullet Journals, kortweg BuJo. Maar als ik zo’n mooi nieuw maagdelijk notitieboek voor me heb, durf ik bijna niet te beginnen, omdat ik bang ben om het te verprutsen… Eigenlijk heel erg zonde natuurlijk! Iedere bladzijde die je maakt leer je immers weer bij. Dit jaar is dan ook alles anders. Ik heb er niet teveel over nagedacht en ben in januari gewoon begonnen. Inmiddels heb ik al een aantal pagina’s voor de statistieken van mijn websites en een boekenlijst gemaakt. En ja, ze zijn absoluut niet perfect en er is zeker ruimte voor verbetering. Omdat ik het handletteren wil leren besloot ik daarom het boek Handlettering Journal Doe je zo! te lezen.

Handlettering Journal Doe je zo!

Handlettering journal doe je zo, Karin Luttenburg

In het boek Handlettering Journal Doe je zo! vertelt Karin Luttenberg meer over het principe journaling, de benodigdheden en geeft ze tips en inspiratie om je eigen creaties te verbeteren. Naast de basis (het schrijven/tekenen) maakt ze ook nog een uitstapje naar het verfraaien van je creaties met verf en/of aquarel. En heb je altijd al je eigen stempels willen maken? Karin laat je ze zien hoe je deze maakt. Ook andere ondergronden, patronen, recepten en knippen en plakken, komen allemaal aan bod.  

Conclusie Handlettering Journal Doe je zo!

Handlettering Journal Doe je zo! heb ik als e-book gelezen. De prachtige illustraties en voorbeelden moedigden me echt aan om over de drempel te stappen en het gewoon zelf te gaan DOEN, in plaats van braaf naar het papier te kijken, te bang om ook maar een stip op het papier te zetten.

In eerste instantie begon ik zoals Karin aangaf met potlood en trok ik het later over met fineliner. Aangezien ik een Bullet Journal met puntjes heb en het nu ook gewoon als oefenen zie (en ik mezelf ervan overtuigd heb dat bijna niemand mijn creaties onder ogen krijgt), durf ik na een paar dagen meer uit de losse pols te doen. En hé, de wereld is niet vergaan! Sterker nog, ik wilde meer! Daarom besloot ik mezelf een cadeautje te doen: de Faber Castell Handletter starter set. En ik kan je vertellen dat ik zwaar verliefd ben. Het maakt het oefenen nog veel leuker.

Zijn er dan geen nadelen aan dit boek? Jawel. Want wil je echt stap voor stap geleerd krijgen hoe je moet handletteren? Dan is dit niet het geschikte boek voor jou. Al met al hou ik enorm van de stijl van Karin en ga ik zeker nog meer boeken lezen van haar hand.

Mijn beoordeling Handlettering Journal Doe je zo!:

Specificaties:

Auteur: Karin Luttenberg | Uitgeverij: Moon | 9789048864317 | 96 blz. | Februari 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Libris.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.