Het feest van nijntje, in streektaal! + WIN!

Het feest van nijntje; Nijntje in streektaal

Dit jaar viert nijntje haar 65ste verjaardag. Genoeg reden voor vele feestjes! En nog leuker, Het feest van nijntje is verkrijgbaar in verschillende streektalen. In samenwerking met Uitgeverij Bornmeer mag ik twee exemplaren weggeven: in het Twents en Utrechts. 

Het feest van nijntje

Velen zijn opgegroeid met de schattige en eenvoudig te lezen kinderboeken van nijntje, geschreven door Dick Bruna. Naar aanleiding van nijntjes 65ste verjaardag is het boekje Het feest van nijntje geschreven: Nijntje is jarig. Ze geeft een feestje voor haar vrienden. Opa en oma komen ’s avonds eten en brengen een cadeau mee voor nijntje. Bekende Nederlanders hebben het boekje vertaald naar dialect en nu komen er nog twee bij: in het Twents, vertaald door Herman Finkers en in het Utrechts, vertaald door Herman van Veen.

 

hoera, nijntje viert feest!

sei soch un heul moai jurkie uit
ut moaiste uit de kâs
en weet je wervoar nijn da dee
omdât sei jarig wâs

uit: ut fees van nijntje in ut utregs

 

Nijntje in streektalen

Uitgeverij Bornmeer heeft inmiddels al meer dan 350.000 streektaal-nijntjes verkocht die voorgelezen worden aan kinderen door het hele land én op de Antillen. Onder andere nijntje in het Rotterdams, vertaald door Gerard Cox en Bert Nicodem; Haags, vertaald door Marnix Rueb en Robert-Jan Rueb; Gronings, vertaald door Olaf Vos, en het Drents, vertaald door Daniël Lohues.

 

Overige streektalen

Het feest van nijntje is verkrijgbaar in de volgende streektalen:

it feest fan nijntje

’t fist van nijntje op z’n brabants

t feest van nijntje in t grunnegers

ut feis van nijntje innut haags

nijntje hep een feisie op se mokums 

het feessie van nijntje opse rotjeknors

het feêst van nijntje in ’t zeêuws

 

Winactie

Zoals gezegd mag ik twee exemplaren van Het feest van nijntje weggeven, één in het Twents en één in het Utrechts. Wil je kans maken? Like dan de Facebookpagina en laat in een reactie onder dit blog weten naar welke van de twee streektalen jouw voorkeur uit gaat. De actie loopt tot en met 2 oktober, de winnaars krijgen 3 oktober bericht.

 

 

 

 

 

19 reacties op “Het feest van nijntje, in streektaal! + WIN!

  1. Jess Kniest zegt:

    Ohhh wat leuk, ik ben 10 jaar geleden voor de liefde naar Twente verhuisd en wil hier nooit meer weg. Mijn kindjes en hun papa zijn dus wel echte Tukkers en ik weet zeker dat ze alle drie Nijntje hef feest geweldig zouden vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *