Het heerlijke herfstboek, recensie

Het heerlijke herfstboek, recensie; Seizoensbundel met verhalen van diverse auteurs; Kinderboek thema herfst peuters en kleuters

Het heerlijke herfstboek is een heerlijke seizoensbundel vol knusse verhalen en illustraties! Het boek werd geschreven door Annemarie Bon in samenwerking met diverse (bekende) andere auteurs en voorzien van prachtige platen door verschillende illustratoren.

Het heerlijke herfstboek

Aangezien ik gek ben op de herfst ging ik een tijdje geleden op zoek naar Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters. Ik besloot toen om de seizoensbundel Het heerlijke herfstboek voor te lezen, alleen de omslag is al fantastisch om te zien, toch?

De verhalen in Het heerlijke herfstboek werden geschreven door Annemarie Bon in samenwerking met diverse (bekende) auteurs en illustratoren. In deze heerlijke dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over het seizoen de herfst. Over hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat niet wil dat de dagen korter worden, over bladermonster Bob, over Hond en Kat die dierendag vieren, over Zwier de Zevenslaper die geen zin heeft in zijn winterslaap en over Rani die nergens bang voor is… of toch? En over nog veel en veel meer!

En heb je het uit? Dan ga je lekker verder met Het wonderlijke winterboek, Het leuke lenteboek en Het zonnige zomerboek, dan is het cirkeltje weer rond.  

Conclusie

Wat hebben wij genoten van Het heerlijke herfstboek! En niet alleen omdat ik gek ben op de herfst, maar er zitten echt heel leuke verhaaltjes in. De kinderen en ik hebben regelmatig heel hard moeten lachen, bijvoorbeeld om het verhaal over het bladblazen, maar er zijn ook spannende en serieuzere verhaaltjes in het boek.

Elke dag hebben de kinderen voor het slapen gaan genoten van het verhaaltje. De verhaaltjes in Het heerlijke herfstboek zijn ook niet te lang, wat het perfect maakt om bij bedtijd voor te lezen. En is het verhaaltje een keer wat langer dan is het onderverdeeld in duidelijke hoofdstukken waardoor je het verhaal over een paar dagen uit kan spreiden.

De heerlijke herfst-illustraties maken het boek echt helemaal compleet. Dat is trouwens ook gelijk zo leuk aan een boek dat door verschillende auteurs en illustratoren gemaakt is, je maakt kennis met verschillende schrijf- en tekenstijlen. Het heerlijke herfstboek met zijn fijne verhalen is echt perfect voor iedereen die (niet) van de herfst houdt.

Mijn beoordeling Het heerlijke herfstboek:

Specificaties:

Auteur: Annemarie Bon | Illustraties: Divers | Uitgeverij: Moon | 9789048861316 | 192 blz. | September 2021

Het heerlijke herfstboek is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.