Het leven van een astronaut – Informatieve boekenserie

Het leven van een astronaut: informatieve boekenserie voor kinderen van 4-7 jaar over de ruimte

Het leven van een astronaut, veel kinderen zijn er mateloos door gefascineerd. Het eindeloze donker, stoere mannen en vrouwen, met een raket vliegen, het spreekt allemaal tot de verbeelding. Heb jij ook een kind in huis dat alles over de ruimte wil weten? Lees dan samen eens deze boekenserie over het leven van een astronaut. De serie werd geschreven door Martha E.H. Rustad.

Hoe word je astronaut? – Het leven van een astronaut

Hoe word je astronaut?; Het leven van een astronaut boekenserie voor kinderen van 4-7 jaar.

De boekenserie over het leven van een astronaut start wat mij betreft met het boek Hoe word je astronaut? Wat moet je allemaal weten en kunnen? Hoe lang moet je oefenen? En waarom oefenen astronauten eigenlijk in een zwembad?

Hoe reis je naar de ruimte? – Het leven van een astronaut

Hoe reis je naar de ruimte?; Het leven van een astronaut boekenserie voor kinderen van 4-7 jaar.

Als astronaut naar de ruimte gaan, het is een droom van velen. In het boek Hoe reis je naar de ruimte? laten ze zien hoe een raket werkt. Want hoe gaat een raket de ruimte in? Welke spullen gaan er allemaal mee? Want veel astronauten gaan naar het ISS, maar als je een poos in de ruimte verblijft heb je een flinke voorraad spullen nodig!

Eenmaal in de ruimte is er weinig zwaartekracht waardoor alles gaat zweven. Wist je dat astronauten zich daardoor een poosje niet zo lekker kunnen voelen? Gelukkig trekt dit na een paar dagen weer weg.

En het is natuurlijk prachtig dat je als astronaut met een raket naar de ruimte kan, maar heb jij je ook weleens afgevraagd hoe astronauten eigenlijk weer veilig terug op aarde komen? Ook dat vertellen ze in het boek Hoe reis je naar de ruimte?.

Hoe reis je naar de ruimte kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Hoe leef je in de ruimte? – Het leven van een astronaut

Hoe leef je in de ruimte? Het leven van een astronaut boekenserie voor kinderen van 4-7 jaar.

Veel astronauten reizen af naar het ISS waar ze langere tijd verblijven. Zo verbleef de Nederlandse astronaut André Kuipers er een half jaar! Maar hoe doe je dat, leven in de ruimte? Je leeft er in een omgeving waar weinig zwaartekracht is waardoor alles zweeft. Dat betekent dat je je leven anders moet inrichten, want eten, douchen, naar het toilet gaan en zelfs slapen is in de ruimte anders dan op aarde.

Hoe leef je in de ruimte? kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Hoe werk je in de ruimte? – Het leven van een astronaut

Hoe werk je in de ruimte? Het leven van een astronaut boekenserie voor kinderen van 4-7 jaar.

Veel astronauten gaan naar het ISS. In het boek Hoe werk je in de ruimte? lees je alles wat astronauten doen in een ruimtestation. Kunnen er planten mee de ruimte in, of dieren? En wanneer moeten astronauten hun ruimtepak eigenlijk aan?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.