Het nieuwe borstvoedingboek, recensie

Recensie Het nieuwe borstvoedingboek, geschreven door lactatiekundigen Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen - Staas

Het nieuwe borstvoedingboek is ideaal als je borstvoeding wil gaan geven. Want wanneer je borstvoeding wil gaan geven komt er een heleboel informatie op je af. Hoe weet je nu wat juist is en wat niet? Door het lezen van Het nieuwe borstvoedingboek heb je de juiste informatie op een rij en kun je vol vertrouwen je kraamweek in gaan.  

Borstvoeding

Als je zwanger bent komt hoe dan ook de volgende vraag voorbij: ga ik borstvoeding geven, of niet? Omdat wij mensen, helaas, vrij ver van de natuur af zijn komen te staan weet je als vrouw zijnde vaak niet goed hoe borstvoeding in zijn werk gaat. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om je al tijdens de zwangerschap goed in te lezen. Neem hiervoor bij voorkeur Het nieuwe borstvoedingboek, geschreven door lactatiekundige Stefan Kleintjes. Ik zal je in deze recensie uitleggen waarom.  

Borstvoeding

Toen ik tijdens mijn zwangerschap een boek uit mocht zoeken koos ik voor het boek Borstvoeding, geschreven door Mary Broekhuijsen (ervaringsdeskundige en lactatiekundige IBCLC) en Stefan Kleintjes (kinderdiëtist en beheerder van de website borstvoeding.com).

Inmiddels is het boek Borstvoeding herschreven door Stefan Kleintjes en godmother van de borstvoeding Gonneke van Veldhuizen-Staas. Helaas is ze inmiddels overleden, maar gelukkig heeft ze haar kennis en kunde zoveel mogelijk overgedragen. De herschreven versie van Borstvoeding kreeg de titel Het nieuwe borstvoedingboek. Het bevat alles wat in het boek Borstvoeding staat, maar is helemaal geüpdatet en bevat een aantal extra’s.  

Het nieuwe borstvoedingboek

Recensie Het nieuwe borstvoedingboek, geschreven door lactatiekundigen Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen - Staas

Ben je van plan om na de geboorte van je baby borstvoeding te gaan geven? Dan is Het nieuwe borstvoedingboek zonder enige twijfel hét boek wat je tijdens je zwangerschap al in huis zou moeten hebben! Waarom? Omdat Het nieuwe borstvoeding echt alle informatie over borstvoeding bevat die je als aanstaande ouders nodig hebt.

Is dat echt waar? Jazeker! Het handboek bevat alle, maar dan ook écht alle, objectieve, praktische én vooral betrouwbare informatie die je als aanstaande ouders (zowel moeder als vader!) moet weten. Zo geeft het boek bijvoorbeeld antwoord op de volgende vragen die je als nieuwbakken ouders kunt hebben:

  • Hoe leg je je kindje het beste aan?
  • Hoeveel moet je kindje de eerste dagen drinken?
  • Welke problemen kunnen er zijn en wat zijn daar passende oplossingen voor?
  • Hoe werkt het afkolven van moedermelk eigenlijk? En hoe bewaar en verwarm je moedermelk?
  • Inclusief persoonlijk kraamlogboek + checklist en tips wanneer je professionele hulp nodig hebt.
  • En nog veel meer!

Conclusie

Op borstvoedingsgebied is Het nieuwe borstvoedingboek echt mijn bijbel. Hoeveel kinderen je ook gevoed hebt, er komt vroeg of laat een moment waarop je twijfelt of je het wel goed doet. Of dat nu komt door je eigen gevoel of door gezaaide twijfel van buitenaf. En ik kan je vertellen dat ik meer vertrouwen heb in de adviezen die in Het nieuwe borstvoedingboek gegeven worden dan in de adviezen die het consultatiebureau, het ziekenhuis en menig andere ‘professional’ geven.

Laat ik het anders formuleren: ik had toen mijn oudste dochter geboren werd nota bene meer kennis over het geven van borstvoeding dan de kraamverzorgster… Nog een persoonlijk voorbeeld ter illustratie. Toen ons vierde kindje op Koningsdag werd geboren moesten we een week in het ziekenhuis blijven. Wat was ik blij dat ik Het nieuwe borstvoedingboek van A-Z had gelezen. Ondanks dat er in het ziekenhuis dingen gebeurden die de borstvoeding in principe compleet ondermijnden, wist ik door het boek precies wat ik moest doen om ervoor te zorgen dat de borstvoeding ook deze keer ging lukken.

Had ik die kennis niet gehad? Dan was ik in de eerste week al gestopt met de borstvoeding, terwijl dat totaal onnodig zou zijn geweest… Dus, als je het mij vraagt dan zou iedere aanstaande ouder (m/v) én zorgprofessional dit boek zeker moeten lezen. En natuurlijk kan het dan nog zo zijn dat je met de borstvoeding stopt of er überhaupt niet aan begint. Ook dikke prima. Maar je kunt alleen de juiste keuze maken als je van tevoren de juiste informatie hebt ontvangen.

Mijn beoordeling Het nieuwe borstvoedingboek:

Specificaties:

Auteur: Stefan Kleintjes en Gonneke van Veldhuizen | Uitgeverij: Christofoor | 9789060388426 | 304 blz. | Mei 2018

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.