Het Rosie effect, recensie. Het tweede deel uit de Rosie trilogie over de autistische Don Tillman. Na het vinden van de voor hem perfecte vrouw blijkt ze in Het Rosie effect zwanger te zijn. Dat bezorgt Don de nodige stress…
Wat vooraf ging: Het Rosie project
Het Rosie effect is het vervolg op Het Rosie project, waarin de autistische Don Tillman op zoek gaat naar een geschikte vrouw. Hij ontmoet Rosie, een vrouw die eigenlijk aan geen enkele door hem gestelde eis voldoet, maar toch wordt hij tot over zijn oren verliefd op haar. Ze stappen zelfs in het huwelijksbootje. Het Rosie project kreeg van mij vijf sterren.
Naar de recensie.
Het Rosie effect
In Het Rosie effect volgen we dit bijzondere stel verder. Inmiddels zijn ze getrouwd en ze wonen in New York. Om alle rekeningen te kunnen betalen, en omdat ze het leuk vinden, hebben Don en Rosie in de avonduren een bijbaan in een cocktailbar. Het gaat het stel behoorlijk voor de wind, maar dan kondigt Rosie aan dat ze zwanger is. Voor Don is dat een grote verrassing aangezien er vooraf geen overleg heeft plaatsgevonden over een eventuele zwangerschap…
Tegelijkertijd kondigt Dons vriend Gene aan dat zijn relatie over is. Don nodigt hem uit om naar New York te komen en bij hun in te trekken. Rosie is alleen niet zo gesteld op Gene en Don wil haar gezien haar positie niet teveel stress bezorgen. Kortom, het is een grote chaos waarin Don probeert zijn hoofd koel te houden. Iets wat helaas niet zo goed lukt…
Domino-effect
De stress leidt tot het Was Incident en Don is ook nog eens verantwoordelijk voor het kwijtraken van hun bijbaan in de cocktailbar. Iets wat hij Rosie uiteraard niet vertelt, dat zou haar immers alleen maar onnodige stress geven.
Aangezien ze de huur van hun oude appartement niet langer kunnen betalen moet Don naarstig op zoek naar een ander onderkomen. In de tussentijd probeert Don zich ook voor te bereiden op het vaderschap, maar een rampzalig verlopen etentje zorgt er uiteindelijk voor dat hij wordt opgepakt. Zijn straf? Een verplichte cursus volgen om te laten zien dat hij het ouderschap überhaupt wel aankan… en nog altijd vertelt hij Rosie niets.
En Rosie? Die voelt de emotionele verwijdering van Don. Ze denkt dat hij eigenlijk helemaal geen vader wilde worden en besluit daarom met Bud (Baby Under Development) terug te keren naar Australië.
Conclusie
Als je het mij vraagt is ook Het Rosie effect weer een goed verhaal. Don probeert het ontzettend goed te doen voor zowel Rosie als de ongeboren baby. Helaas kan hij niet goed over zijn gevoelens praten waardoor Rosie hem in emotioneel opzicht kwijtraakt. Toen ik het boek las wilde ik ze af en toe wel door elkaar schudden, praat verdorie toch eens met elkaar! Of ze elkaar weer terugvinden? Daarvoor zal je zelf Het Rosie effect moeten lezen…
Mijn beoordeling Het Rosie effect:
Specificaties:
Auteur: Graeme Simsion | Uitgeverij: Luiting-Sijthoff | 9789021017433 | 432 blz. | September 2015
Verkrijgbaar bij:
Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.
Reacties zijn gesloten.