Hoe leef je in de ruimte?, recensie

Hoe leef je in de ruimte?, recensie; Het leven van een astronaut; Martha E.H. Rustad; Coronalezen

Hoe leef je in de ruimte? Dat is natuurlijk een heel interessante vraag! Veel kinderen zijn mateloos gefascineerd door de ruimte. Het eindeloze donker, stoere astronauten, met een raket vliegen, het spreekt allemaal tot de verbeelding. Heb jij ook een kind in huis dat alles over de ruimte wil weten? Lees dan samen eens het boek Hoe leef je in de ruimte? Het werd geschreven door Martha E.H. Rustad.

Hoe leef je in de ruimte?

Hoe leef je in de ruimte is onderdeel van de boekenserie over het leven van een astronaut. Vorige week kon je al een recensie lezen over het boek Hoe reis je naar de ruimte? Dit keer is het de beurt aan Hoe leef je in de ruimte?

Veel astronauten reizen af naar het ISS waar ze langere tijd verblijven. Zo verbleef de Nederlandse astronaut André Kuipers er een half jaar! Maar hoe doe je dat, leven in de ruimte? Je leeft er in een omgeving waar weinig zwaartekracht is waardoor alles zweeft. Dat betekent dat je je leven anders moet inrichten, want eten, douchen, naar het toilet gaan en zelfs slapen is in de ruimte anders dan op aarde.

Conclusie

Is jouw kind tussen de 4 en 7 jaar en gek op alles wat met de ruimte te maken heeft? Of wil je je kind er graag meer over vertellen? Dan is het als het boek Hoe leef je in de ruimte? een aanrader om samen met je kind te lezen.

Deze boekenserie over het leven van een astronaut werd tijdens corona ontwikkeld door uitgeverij Ars Scribendi voor woordenschatverrijking. Door samen met je kind de foto’s te bekijken en daarnaast de Vertelwoorden te gebruiken krijg je hele leuke gesprekken. Ook zijn sommige woorden vetgedrukt, wat betekent dat de betekenis ervan verderop in het boek apart wordt uitgelegd. Heb je een tablet tot je beschikking? Vul dan op de website www.coronalezen.nu de code in van het boek, beantwoord de vraag en dan kun je de bijbehorende filmpjes bekijken.

Wil je na het lezen van het boek Hoe reis je naar de ruimte? nog meer lezen, leren of bekijken? Bij het hoofdstuk Boekentips & websites krijg je veel nuttige tips.

Mijn beoordeling Hoe leef je in de ruimte?:

Specificaties:

Auteur: Martha E.H. Rustad | Uitgeverij: Ars Scribendi | 9789086647507 | 24 blz. | Juli 2021 | Leeftijd: 4-7 jr.

Hoe leef je in de ruimte? is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.