Hoe reis je naar de ruimte?, recensie

Hoe reis je naar de ruimte?, recensie; Het leven van een astronaut; Martha E.H. Rustad; Coronalezen

Hoe reis je naar de ruimte?, recensie. Veel kinderen zijn mateloos gefascineerd door de ruimte. Het eindeloze donker, stoere astronauten, met een raket vliegen, het spreekt allemaal tot de verbeelding. Heb jij ook een kind in huis dat alles over de ruimte wil weten? Lees dan samen eens het boek Hoe reis je naar de ruimte? Het werd geschreven door Martha E.H. Rustad.

Hoe reis je naar de ruimte?

Hoe reis je naar de ruimte?, recensie; Het leven van een astronaut; Martha E.H. Rustad; Coronalezen

Als astronaut naar de ruimte gaan, het is een droom van velen. In het boek Hoe reis je naar de ruimte? laten ze zien hoe een raket werkt. Want hoe gaat een raket de ruimte in? Welke spullen gaan er allemaal mee? Want veel astronauten gaan naar het ISS, maar als je een poos in de ruimte verblijft heb je een flinke voorraad spullen nodig!

Eenmaal in de ruimte is er weinig zwaartekracht waardoor alles gaat zweven. Wist je dat astronauten zich daardoor een poosje niet zo lekker kunnen voelen? Gelukkig trekt dit na een paar dagen weer weg.

En het is natuurlijk prachtig dat je als astronaut met een raket naar de ruimte kan, maar heb jij je ook weleens afgevraagd hoe astronauten eigenlijk weer veilig terug op aarde komen? Ook dat vertellen ze in het boek Hoe reis je naar de ruimte?.

Conclusie

Hoe reis je naar de ruimte? is onderdeel van een serie over het leven van een astronaut voor kinderen van 4-7 jaar. Dus is jouw kind nieuwsgierig naar de ruimte, hoe je astronaut wordt en hoe astronauten naar de ruimte reizen dan is Hoe reis je naar de ruimte? een fantastisch boek om samen te lezen.

Deze serie werd tijdens corona ontwikkeld door uitgeverij Ars Scribendi voor woordenschatverrijking. Door samen met je kind de foto’s te bekijken en daarnaast de Vertelwoorden te gebruiken krijg je hele leuke gesprekken. Ook zijn sommige woorden vetgedrukt, wat betekent dat de betekenis ervan verderop in het boek apart wordt uitgelegd. Heb je een tablet tot je beschikking? Vul dan op www.coronalezen.nu de code in van het boek, beantwoord de vraag en dan kun je de bijbehorende filmpjes bekijken.

Wil je na het lezen van het boek Hoe reis je naar de ruimte? nog meer lezen, leren of bekijken? Bij het hoofdstuk Boekentips & websites krijg je veel nuttige tips.

Mijn beoordeling Hoe reis je naar de ruimte?:

Specificaties:

Auteur: Martha E.H. Rustad | Uitgeverij: Ars Scribendi | 9789086647491 | 24 blz. | Juli 2021 | Leeftijd: 4-7 jr.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.