Karel in de lente, recensie

Karel in de lente door Liesbet Slegers is een leuk prentenboek voor peuters en kleuters vanaf ca. twee jaar over het seizoen de lente.

Karel in de lente voorlezen is hartstikke leuk om te doen. Door je kind voor te lezen uit boekjes die aansluiten bij het seizoen maakt je kind kennis met de wereld om hem heen. Een leuk boekje om voor te lezen in de lente is het prentenboek Karel in de lente.

Karel in de lente

Karel in de lente, recensie; Voorleesboek voor peuters vanaf twee jaar over het seizoen de lente

Als Karel wakker wordt ziet hij dat het een mooie dag is. De winter is voorbij, het is lente! Karel trekt snel zijn sokken en schoenen aan. Omdat het buiten nu warm genoeg is laat hij zijn jas en muts aan de kapstok hangen. Snel, op naar buiten, waar een vogel het hoogste lied zingt!

Eenmaal buiten ziet Karel dat de boom in de tuin nieuwe blaadjes krijgt en de bloemen in het gras zien er door het warme zonnetje blij uit. Hoog in de boom nestelt een vogel. Papa gaat het gras maaien en mama heeft nieuwe plantjes gekocht om in de tuin en op het terras te zetten. En het leukste van dit alles is natuurlijk dat Karel hen mag helpen bij deze klusjes. 

Terwijl Karel zijn speelgoedhuis aan het schoonvegen is komt zijn vriendinnetje Kaatje langs. Ze heeft een verrassing voor Karel. Na het laten zien van de verrassing spelen ze nog een poosje heerlijk samen buiten. Wat een feest, de lente.

Conclusie

Net als de boeken over Kaatje is ook dit boek in de ik-vorm geschreven. Het is een vrolijk verhaal over dingen die echt bij de lente horen zoals nieuwe blaadjes aan de bomen, nestelende vogels en lekker buiten spelen. Al kan dat laatste natuurlijk prima in alle seizoenen!

Karel in de lente is een prentenboek met herkenbare en kleurrijke tekeningen voor peuters vanaf anderhalf, twee jaar. Ook onze kleuterzoon van bijna vijf jaar vond het een fijn boek. Vooral ook omdat hij ook altijd het gras maait met papa. Een heerlijk herkenbaar boek dus voor zowel peuters als jonge kleuters. Bekijk voor nog meer lente-inspiratie ook eens het blog Kinderboeken thema lente peuters en kleuters.

Mijn beoordeling Karel in de lente:

Specificaties:

Auteur: Liesbet Slegers | Uitgeverij: Clavis Uitgeverij | 9789044853612 | 32 blz. | November 2023

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.