Kas bijt de zon, recensie (AVI start)

Recensie kas bij de zon, Leren Lezen AVI start Uitgeverij Zwijsen

Kas bijt de zon, recensie. Dit boekje voor beginnende lezers maakt onderdeel uit van de serie Leren Lezen AVI start van Uitgeverij Zwijsen. Door de korte woorden en eenvoudige zinnen kunnen kinderen gelijk veel leeskilometers maken. 

Kas bijt de zon

Recensie kas bij de zon, Leren Lezen AVI start Uitgeverij Zwijsen

Pip en Zip hebben het warm en gaan met de bus naar het strand. Ze nemen de bal mee. Op het strand zien ze Kas en zijn baas. Kas pakt de bal met zijn bek. Dat kan niet Kas, dan gaat de bal stuk! Dan gaan Pip en Zip in zee. Het is al laat en de zon zakt in de zee. Ze gaan naar huis, maar waar is Kas? Hij is in zee en wil de bal. Kas bijt de zon! Straks gaat hij nog lek. Gelukkig laat Kas de zon los!

De schrijfstijl in Kas bijt de zon is als volgt: kas wil een bal. kijk, daar is er een. daar, een bal in zee. kas gaat er op af. waf waf, hap, beet! maar … is dat wel een bal?

Zoals je ziet wordt er geen gebruik gemaakt van hoofdletters, maar wel van interpunctie als punten en komma’s. De woorden en zinnen zijn kort en eenvoudig. Erg geschikt dus voor kinderen (of volwassenen) die net leren lezen.

 

Leren Lezen AVI start

Zoals gezegd is Kas bijt de zon onderdeel van de serie Leren Lezen AVI start van Uitgeverij Zwijsen. Heeft je kind dit boekje uit, dan zijn er in deze serie nog zes AVI start boeken die gelezen kunnen worden. Wil je wat meer achtergrondinformatie, lees dan ook eens het blog: AVI-niveau, wat is het en hoe wordt het gebruikt?

 

Conclusie Kas bijt de zon

Ben je op zoek naar een leuk zomers verhaal voor je kind dat net leert lezen op AVI start leesniveau, dan is Kas bijt de zon erg leuk. Het werd geschreven door Bette Westera, waar ik sowieso al fan van ben. Regelmatig sleept ze met haar (prenten)boeken prijzen in de wacht. Ook is een deel van haar werken inmiddels in vele talen vertaald. Ken je nog geen boeken van haar hand, kijk dan vooral even hier. Onze dochter kreeg dit boek voor haar zesde verjaardag en leert pas in september echt zelf lezen. Ik verwacht dat het dan vaak gelezen gaat worden!

Mijn beoordeling Kas bijt de zon:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

Meer AVI groep 3

 

Meer AVI groep 4

 

Meer AVI groep 5

 

Meer AVI groep 6

 

Meer AVI groep 7