Kinderboeken ADHD

Kinderboeken ADHD voor kleuters vanaf 4 jaar tot pubertijd

Van onze zes gezinsleden zijn er inmiddels vier met de diagnose ADHD, al dan niet gecombineerd met (kenmerken van) ASS. Omdat ons gezin hier dagelijks behoorlijk door beïnvloed wordt en een beetje (h)erkenning soms best fijn is, besloot ik op zoek te gaan naar kinderboeken ADHD voor kinderen vanaf 4 jaar tot in de pubertijd. 

Mijn kop is top – Dit boek is saai – Adam Ciccio

Kinderboeken ADHD; Mijn kop is top - Dit boek is saai - Adam Ciccio

Pffff. Waarom zou je dit boek lezen? Het is SUPERSAAAAAAAI. Het gaat over alle SAAAAIE taakjes die je elke dag moet doen. Tanden poetsen, bed opmaken, opruimen. Nee, hier is helemaal niks leuks aan! … Of wel? Een grappig verhaal over ADHD, en de vreselijk saaie taakjes van elke dag. Leeftijd: vanaf 4 jaar. Uitgeverij: Clavis.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Willemijn Wiebelkont – Howard Pearlstein

Kinderboeken ADHD: Willemijn Wiebelkont - Howard Pearlstein

Willemijn Wiebelkont móét gewoon bewegen. Ze kan er niets aan doen. Als haar gewiebel een grote puinhoop veroorzaakt, wordt Willemijn uit de klas gestuurd. Gelukkig weet de directeur precies wat Willemijn kan doen om rustig te worden. Een grappig prentenboek over een meisje dat niet stil kan zitten. Leeftijd: vanaf 5 jaar. Uitgeverij: Clavis

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vlinder – Miriam Bruijstens

Kinderboeken ADHD: Vlinder, Miriam Bruijstens

Vlinder is stoer, Vlinder is lief, Vlinder is druk, Vlinder is enthousiast en, o ja, Vlinder is geen paard. Vlinder is een meisje. Ze gaat naar school, naar opa en oma, viert haar verjaardag en Kerstmis net als alle andere kinderen uit haar klas. Toch is Vlinder een beetje anders. Vlinder is namelijk snel afgeleid door haar ADHD. Dat betekent dat ze zich niet zo goed kan concentreren, dat ze een beetje druk is – en soms verschrikkelijk druk – en dat ze de wereld om haar heen niet altijd begrijpt. Dat geeft niets. Want Vlinder is ook creatief, slim, vrolijk en spontaan en daardoor gebeurt er altijd wel wat. Vlinder is uniek. Vlinder is Vlinder. Leeftijd: vanaf 6 jaar. Uitgeverij: Van Goor.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Alle dagen hartstikke druk* – Mirjam Mous

Alle dagen hartstikke druk, ADHD, of Alle dagen helden daden; Mirjam Mous; Kinderboeken ADHD

Indy heeft ADHD. Dat betekent dat hij Alle Dagen Hartstikke Druk is. Volgens Indy’s moeder tenminste. Indy zelf denkt dat het ook best Alle Dagen Helden Daden kan betekenen. Zijn grootste held is de indiaan Sitting Bull. Die zit zo stil, dat het net is alsof hij uit rots is gehakt. Indy kan helemaal niet stilzitten. Hij is een Springende Stier. En niet iedereen is daar even blij mee… Leeftijd: vanaf 7 jaar. Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.  

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Educatieve kinderboeken ADHD

Ik leer anders werkboek – Agnes Oosterveen-Hess

Educatieve kinderboeken ADHD Ik leer anders werkboek - Agnes Oosterveen-Hess

Praktisch werkboek Ik leer anders voor leerlingen van de basisschool met leerproblemen, dyslexie, ADHD of ADD. “Er zit meer in, dan er uit komt”. Dit wordt vaak gezegd over leerlingen die onvoldoende presteren op school. Zij hebben een leerachterstand of een vorm van dyslexie. Als bijles niet of nauwelijks helpt, kan de leermethode ‘Ik leer anders’ een oplossing bieden. Want een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzondere gave: het zijn beelddenkers. Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal in de klas niet begrepen en onthouden. Het werkboek ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar deze visuele manier van denken. Zo kunnen deze leerlingen direct voldoendes halen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Survivalgids – Wat als je AD(H)D hebt? – Séverine van de Voorde

Educatieve kinderboeken ADHD: Survivalgids - Wat als je AD(H)D hebt? - Séverine van de Voorde

Misschien vermoed je of heb je net gehoord dat je ADHD hebt? Dan kan dit boek jou helpen! Niet iedereen met ADHD is hetzelfde. Dit doe-boek legt je op een speelse manier uit: wat ADHD is en welke soorten er bestaan; welke tips en hulpmiddelen je kunnen helpen thuis en op school; hoe jij veel sterker kunt staan dankzij dit boek en je ADHD-hulpteam. Praat er samen met je leerkracht, begeleider, therapeut, ouders of vrienden over. Je leert heel veel nieuws bij en het is ook gewoon leuk om te doen! Uitgeverij: Pelckmans. 

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De ziekenboeg extra – De ADHD van André – Christine Kliphuis

Educatieve kinderboeken ADHD: De ziekenboeg extra - De ADHD van André - Christine Kliphuis

Mag ik meedoen, mag ik meedoen? vraagt hij aan de voetballende jongens. Hij wil het zo graag! Nee, zegt Hakim, en ook Daniël schudt zijn hoofd. Laat ons met rust, zegt hij. Met jou erbij gaat het altijd fout. Jij bent veel te wild. André is altijd erg druk. Thuis en op school, overal veroorzaakt hij onrust en chaos. Vaak willen andere kinderen niet met hem spelen en hij moet regelmatig op de gang werken. Juf Amira gaat met zijn ouders praten. Zij nemen André mee naar de dokter. Daar blijkt dat hij ADHD heeft. De ADHD van André beschrijft hoe het is om ADHD te hebben en wat het effect daarvan is op je omgeving. Ook de behandeling komt aan de orde met zowel medicijnen, opvoedingsondersteuning als gedragstherapie. Uitgeverij: De Vier Windstreken.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com