Kinderboeken lente, zomer, herfst, winter voor peuters, kleuters en kinderen

Kinderboeken lente zomer herfst en winter peuters en kleuters tot 8 jaar

Met het voorlezen van kinderboeken lente, zomer, herfst en winter maak je je kind op eenvoudige wijze bekend met de verschillende seizoenen. Peuters en kleuters zijn dol op het ontdekken van de wereld. Meer specifiek: de wereld rondom zichzelf vinden ze helemaal het einde. Om het begrip tijd tastbaar te maken kun je de verschillende seizoenen met je kind bespreken, deze komen ieder jaar immers weer terug. En door samen boekjes te lezen kun je dingen makkelijker bespreekbaar maken. Ik heb de leukste prenten- en kinderboeken voor je op een rij gezet!

Kinderboeken over seizoenen van 0 – 6 jaar

Bobbi – Lente, zomer, herfst en winter

Kinderboeken lente, zomer, herfst en winter peuters en kleuters; Bobbi lente, zomer, herfst en winter

Een leuk voorleesboek vinden was al geen probleem met alle titels uit de succesvolle Bobbi-serie. Maar nu kan er het hele jaar worden voorgelezen uit één extra dik Bobbi-boek: een bind-up van alle seizoenen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, Bobbi weet zich altijd goed te vermaken met alles wat er om hem heen gebeurt!

Meer informatie.

 

Dikkie Dik – Lente, zomer, herfst en winter

Kinderboeken lente, zomer, herfst en winter; Dikkie Dik lente, zomer, herfst en winter

Het leventje van Dikkie Dik ziet er in de zomer natuurlijk heel anders uit dan in de lente, herfst of winter. In dit dikke voorleesboek neemt de ondeugende kat je mee op avontuur. Zo zoekt hij paaseitjes in de lente, gaat hij naar het strand in de zomer, woedt er een storm in de herfst en gaat Dikkie Dik sleetje rijden in de winter. In de dikke voorleesbundel zijn per seizoen vier spannende verhaaltjes verzameld.

In Dikkie Dik Lente, zomer, herfst en winter kun je de avonturen van Dikkie Dik niet alleen op papier lezen en bekijken, maar ook op het scherm: bij het boek zit een gratis dvd met daarop alle 16 verhalen uit het boek plus nog eens 8 extra animaties. Het hele jaar door lees- en kijkplezier dus, thuis of onderweg in de auto.

Meer informatie.

 

Lente, zomer, herfst en winter (Patricia Hegarty)

Kinderboeken lente zomer herfst winter peuters en kleuters

Een tijdloos verhaal over een nieuw begin… Kijk door de gaatjes in de boom en zie wat de natuur allemaal doet in de vier jaargetijden met regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht door de prachtige illustraties van Britta Teckentrup.

Meer informatie.

 

Lente, zomer, herfst en winter (Kathleen Amant)

Kinderboeken lente, zomer, herfst en winter Kathleen Amant

In dit rijke kijkboek neemt Wannes de kleuters mee door de verschillende seizoenen. Ze leren wat er verandert in de natuur en hoe dat alles ook invloed heeft op hun eigen leven. De vrolijke versjes bij de grote kijkplaten stimuleren het taalgevoel en de taalontwikkeling. Op een speelse manier komen kleuters heel wat te weten over de natuur om hen heen.

Meer informatie.

 

Woezel & Pip – Alle seizoenen

Woezel & Pip Alle seizoenen; Puzzelen en lezen

Woezel en Pip spelen met het lammetje in de lente, bouwen een kasteel op het zomerstrand, vangen herfstblaadjes en schaatsen zo de winter in! In elk seizoen valt zoveel te beleven… en te puzzelen! Met puzzels van 4, 6, 8, 9, 12 en 16 stukjes.

Meer informatie.

 

Alle vier op een rij, het grote seizoenenboek van Karel

Alle vier op een rij, het grote seizoenenboek van Karel; Lente zomer herfst en winter

De seizoenen kleuren de leefwereld van Karel. In de lente wordt de natuur wakker en groeit alles. Als het warm is in de zomer, is Karel het liefst buiten. In de herfst verzamelt hij prachtige bladeren. En in de winter maakt hij een sneeuwpop met papa en Kaatje! Het hele jaar komt voorbij in dit grote seizoenenboek. Met als extraatje versjes en vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters. In elke periode van het jaar valt er wel iets leuks te beleven, vindt Karel. Een kleurrijk én leerrijk boek over de seizoenen voor kinderen vanaf 2,5 jaar.

Meer informatie.

Misschien vind je dit ook leuk: Buikje bloot: Karels grote boek over het lichaam

 

Kinderboeken over de seizoenen vanaf 4 jaar

Oog voor de natuur – Lente, zomer, herfst en winter

Oog voor de natuur lente zomer herfst en winter

Elk seizoen is anders! In dit boek lees je wat er in elk seizoen gebeurt. Met de zon, het weer, de planten en dieren. Doe ook het proefje met je schaduw! De serie Oog voor de natuur laat kinderen op een levendige en verhalende manier de natuur om hen heen ontdekken.

Meer informatie.

 

Alle verhalen van Kikker en Pad (AVI E5)

Lente zomer herfst en winter; Alle verhalen van Kikker en Pad

Ook al staat Kikker altijd te trappelen om iets te ondernemen en doet Pad het liever wat rustiger aan, toch zijn ze de beste vrienden die je je kunt voorstellen. In dit boek zijn al hun avonturen verzameld en ingedeeld naar de vier seizoenen. In de lente leest Pad zijn pas gezaaide zaadjes voor, omdat hij denkt dat ze misschien bang zijn in het donker. In de zomer proberen ze hun ijsjes op te eten vóór alles gesmolten is. In de herfst harken ze als verrassing de bladeren in elkaars tuin bij elkaar, zonder dat ze dat ooit van elkaar te weten komen. En in de winter zitten ze gezellig te griezelen bij de open haard. Maar… dan moet Pad natuurlijk wel eerst opstaan uit zijn winterslaap!

Meer informatie.

 

Wondere wereld

Wondere wereld alles over seizoenen

Wat gebeurt er in de herfst? Waar komen al die mooie kleuren in de bomen vandaag? En wat gebeurt er met het fruit? In de winter is het vaak lekker koud, en het groene gras wordt buiten opeens helemaal wit. Wat is er gebeurd? In de lente is de zon er weer! Het wordt warmer buiten en aan de bomen verschijnen prachtige bloempjes. In de zomer schijnt de zon bijna elke dag. Het is vaak heerlijk warm buiten, weet jij hoe dat komt? In dit prachtige boek kom je meer te weten over de natuur tijdens de vier seizoenen! Een informatief boek boordevol grapjes en weetjes, waarin dieren en de natuur in de vier seizoenen worden getoond in prachtige foto’s en tekeningen.

Meer informatie.

 

Willewete – Seizoenen

Willewete - Seizoenen; Kinderboeken thema lente, zomer, herfst en winter

Soms is het lekker warm buiten. Op andere dagen is het juist heel koud. Dit komt doordat onze wereld seizoenen kent: lente, zomer, herfst en winter. Maar waarom hebben wij seizoenen? Wat gebeurt er in elk seizoen? En waarom zijn seizoenen zo belangrijk? Dit boek geeft antwoord op al je vragen. En meer, want je vindt er ook een leuke knutselopdracht, een versje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Een informatief prentenboek over de seizoenen.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding 123rf.com

Een reactie op “Kinderboeken lente, zomer, herfst, winter voor peuters, kleuters en kinderen

  1. Pingback: Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.