Kinderboeken Pasen

Kinderboeken Pasen

Volgende week is het alweer Pasen. Voor kinderen kan voorlezen een extra dimensie aan feestdagen geven. Daarom in dit blog een overzicht van leuke kinderboeken Pasen. 

Tijdens het christelijke feest Pasen vieren we de kruisiging en de wederopstanding van Jezus Christus. Voor kinderen zie je daarentegen vaak verhalen over de paashaas en vrolijke gekleurde eieren. Ik heb daarom gekozen voor een mix van beide, dan kun je zelf kiezen.

 

Vrolijk Pasen! – Sander Hendriks

Vrolijk Pasen door Sander Hendriks

Vijf leuke verhalen in één bundel: Haas Huppel en de paashaas, Het paaskuiken, Het slimme paaseierenplan, eieren voor de koning en Goed gedaan, Kippiekip! Mooie verhalen en prachtig geïllustreerd.

Meer informatie.

 

Bij Anna op school. Vrolijk Pasen! – Kathleen Amant

Bij Anna op school. Vrolijk Pasen! Door Kathleen Amant

Helaas, dit jaar is de school gesloten voorafgaand en tijdens Pasen. Toch is dit een leuk verhaaltje voor kinderen vanaf vier jaar die ik je niet wil onthouden. De paasmandjes zijn nog leeg. Volgens de juf heeft de paashaas zich vergist en de eieren in het park verstopt. De klas gaat meteen op zoek!

Meer informatie.

 

Anna en de paashaas – Kathleen Amant

Anna en de paashaas door Kathleen Amant

Een grappig verhaal over de zoektocht naar paaseitjes voor kinderen vanaf twee jaar en ouder. Anna en haar broertje zijn al vroeg wakker en samen gaan ze paaseitjes zoeken. Waar zou hij ze allemaal verstopt hebben? En wat is het moeilijk om er van af te blijven!

Meer informatie.

 

Kaatje viert Pasen – Liesbeth Slegers

Kaatje viert Pasen door Liesbet Slegers

Kaatje viert Pasen is ook een vrolijk verhaal over Pasen. De juf van Kaatje vertelt dat de paashaas eieren van chocolade komt brengen, daarom maken ze daar een mandje voor! Pasen wordt een groot feest, eitjes zoeken en ontbijten bij opa en oma.

Meer informatie.

 

Rik en de paashaas – Liesbet Slegers

Zoek- en stickerboek Rik en de paashaas door Liesbet Slegers

Het is bijna Pasen! Rik maakt een paasmandje in de klas en schildert eitjes in mooie kleuren. En dan… komt de paashaas! Hij verstopt paaseitjes en ander lekkers van chocola in de tuin van Rik. Als Rik alles heeft gevonden, is er een groot paasfeest! Ook Sam de poes is van de partij. Maar zoals steeds heeft hij zich goed verstopt. Heb je Sam gevonden? Help Rik dan zoeken naar de verstopte paaseitjes, de gele bloemen in de tuin of de kuikentjes in het kippenhok. Oh, en vergeet de stickers niet te plakken!

Meer informatie.

 

Lotta en de paashaas – Rik de Wulff

Lotta en de paashaas door Rik de Wulf

Op een mooie lenteochtend vindt Lotta grote, kleurige eieren in het gras. Welke kip legt nu zulke eieren? Dan komt de paashaas aangefietst. In de wei liggen natuurlijk geen gewone eieren, maar paaseitjes van chocola. De paashaas en de kip worden goeie maatjes. Lotta maakt niet alleen de paashaas blij, maar ook de kuikentjes!

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje Het is Pasen! – Ruth Wielockx

Luuk en Lotje Het is Pasen door Ruth Wielockx

Het is Pasen! Luuk en Lotje verkleden zich en nemen een mandje mee naar de boerderij van boer Teun. Ze gaan eieren rapen. Ze zoeken in de wei tussen de lammetjes en in het kippenhok bij de kuikentjes. Zoek je mee? Geschikt voor kinderen vanaf drie jaar.

Meer informatie.

 

Het paasverhaal – Kathleen Amant

Het paasverhaal voor kinderen door Kathleen Amant

En tussen alle verhalen over de paashaas mogen we natuurlijk niet het oorspronkelijke christelijke verhaal uit het oog verliezen. Kathleen Amant vertelt het verhaal aan jonge kinderen, met een toegankelijke tekst en felgekleurde prenten. Jezus is de zoon van God. Op een dag gaat hij naar Jeruzalem. Alle mensen zijn blij hem te zien. ‘Jij moet onze koning worden!’ roepen ze. Dat is niet naar de zin van de echte koning. Jezus eet samen met zijn 12 vrienden. Eerst wast hij hun voeten. Dan delen ze brood en wijn. De dag erna wordt Jezus opgepakt. Hij krijgt een kroon van doornen op zijn hoofd…

Meer informatie.

 

Het verhaal van Pasen – Bethan James

Het verhaal van Pasen door Bethan James

Ook in Het verhaal van Pasen worden de laatste dagen van Jezus beschreven, en alles wat daarna gebeurt. In begrijpelijke taal, met aansprekende illustraties van Paula Doherty.

Meer informatie.

 

De kruisweg van Jezus – Jack Visker

De kruisweg van Jezus verteld aan kinderen door Jack Visker; Pasen stap voor stap

Hoe vertel je jonge kinderen iets over de laatste uren van Jezus? En wel zo dat de blijdschap van Pasen echt overkomt? In dit prentenboek slagen Els van Egeraat en Jack Visker erin. Zij maken Franciscus van Assisi tot verteller, die ons langs de kruiswegstaties leidt. Bij elke statie schreef Jack Visker een korte tekst.

Meer informatie.

 

Meer Kinderboeken

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

Dit blog bevat affiliatelinks

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.