Kinderboeken seizoenen voor peuters, kleuters en kinderen

Kinderboeken lente zomer herfst en winter peuters en kleuters tot 8 jaar

Kinderboeken seizoenen: leuke boeken over de lente, zomer, herfst en winter. Door voor te lezen over de verschillende seizoenen maak je je kind er op eenvoudige wijze mee bekend. Daarnaast zijn peuters en kleuters dol op het ontdekken van de wereld. Meer specifiek: de wereld rondom zichzelf vinden ze helemaal het einde. Om het begrip tijd tastbaar te maken kun je de verschillende seizoenen met je kind bespreken, deze komen ieder jaar immers weer terug. En door samen boekjes te lezen kun je dingen makkelijker bespreekbaar maken. Ik heb de leukste prenten- en kinderboeken over de seizoenen voor je op een rij gezet!

Bobbi – Lente, zomer, herfst en winter – Monica Maas – Kinderboeken over seizoenen

Kinderboeken lente, zomer, herfst en winter peuters en kleuters; Bobbi lente, zomer, herfst en winter

Een leuk voorleesboek vinden was al geen probleem met alle titels uit de succesvolle Bobbi-serie. Maar nu kan er het hele jaar worden voorgelezen uit één extra dik Bobbi-boek: een bind-up van alle seizoenen. Of het nu lente, zomer, herfst of winter is, Bobbi weet zich altijd goed te vermaken met alles wat er om hem heen gebeurt! Uitgeverij: Kluitman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Lente, zomer, herfst en winter – Britta Teckentrup – Kinderboeken over seizoenen

Kinderboeken lente zomer herfst winter peuters en kleuters

Een tijdloos verhaal over een nieuw begin… Kijk door de gaatjes in de boom en zie wat de natuur allemaal doet in de vier jaargetijden met regen, zonneschijn, wind en sneeuw. Elk seizoen wordt tot leven gebracht door de prachtige illustraties van Britta Teckentrup. Uitgeverij: Veltman Uitgevers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Alle vier op een rij – Het grote seizoenenboek van Karel – Liesbet Slegers – Kinderboeken over seizoenen

Alle vier op een rij, het grote seizoenenboek van Karel; Lente zomer herfst en winter

De seizoenen kleuren de leefwereld van Karel. In de lente wordt de natuur wakker en groeit alles. Als het warm is in de zomer, is Karel het liefst buiten. In de herfst verzamelt hij prachtige bladeren. En in de winter maakt hij een sneeuwpop met papa en Kaatje! Het hele jaar komt voorbij in dit grote seizoenenboek. Met als extraatje versjes en vraagjes die het boek nog aantrekkelijker maken voor kleuters. In elke periode van het jaar valt er wel iets leuks te beleven, vindt Karel. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Meer lezen over Karel? Lees dan ook eens de blogs Karel in de lente, recensie, Kaatje in de winter, recensie of – niet seizoen-gerelateerd, maar wel leuk om te lezen – Buikje bloot: Karels grote boek over het lichaam, recensie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Oog voor de natuur – Lente, zomer, herfst en winter – Kay Barnham – Kinderboeken over seizoenen

Oog voor de natuur lente zomer herfst en winter

Elk seizoen is anders! In het boek Lente, zomer, herfst en winter lees je wat er in elk seizoen gebeurt. Met de zon, het weer, de planten en dieren. Doe ook het proefje met je schaduw! De serie Oog voor de natuur laat kinderen op een levendige en verhalende manier de natuur om hen heen ontdekken. Uitgeverij: Corona. Lees voor meer inspiratie ook eens het blog Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Alle verhalen van Kikker en Pad (AVI E5) – Arnold Lobel – Kinderboeken over seizoenen

Lente zomer herfst en winter; Alle verhalen van Kikker en Pad

Alle verhalen van Kikker & Pad heeft leesniveau AVI E5. Ook al staat Kikker altijd te trappelen om iets te ondernemen en doet Pad het liever wat rustiger aan, toch zijn ze de beste vrienden die je je kunt voorstellen.

In het boek Alle verhalen van Kikker & Pad zijn al hun avonturen verzameld en ingedeeld naar de vier seizoenen: in de lente leest Pad zijn pas gezaaide zaadjes voor, omdat hij denkt dat ze misschien bang zijn in het donker. In de zomer proberen ze hun ijsjes op te eten vóór alles gesmolten is. Tijdens de herfst harken ze als verrassing de bladeren in elkaars tuin bij elkaar, zonder dat ze dat ooit van elkaar te weten komen. En in de winter zitten ze gezellig te griezelen bij de open haard. Maar… dan moet Pad natuurlijk wel eerst opstaan uit zijn winterslaap! Uitgeverij: Ploegsma.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Wondere wereld – Alles over seizoenen – Mack – Kinderboeken over seizoenen

Wondere wereld alles over seizoenen

De informatieve boekenserie Wondere Wereld heeft ook een boek over de seizoenen. Alles over seizoenen is dan ook een informatief boek voor kinderen vanaf vijf jaar. Wat gebeurt er in de herfst? Waar komen al die mooie kleuren in de bomen vandaan? En wat gebeurt er met het fruit? In de winter is het vaak lekker koud, en het groene gras wordt buiten opeens helemaal wit. Wat is er gebeurd? In de lente is de zon er weer! Het wordt warmer buiten en aan de bomen verschijnen prachtige bloempjes. In de zomer schijnt de zon bijna elke dag. Het is vaak heerlijk warm buiten, weet jij hoe dat komt? Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Willewete – Seizoenen – Pierre Winters – Kinderboeken over seizoenen

Willewete - Seizoenen; Kinderboeken thema lente, zomer, herfst en winter

Soms is het lekker warm buiten. Op andere dagen is het juist heel koud. Dit komt doordat onze wereld seizoenen kent: lente, zomer, herfst en winter. Maar waarom hebben wij seizoenen? Wat gebeurt er in elk seizoen? En waarom zijn seizoenen zo belangrijk? Het prentenboek Seizoenen uit de Willewete-serie geeft antwoord op al je vragen. En meer, want je vindt er ook een leuke knutselopdracht, een versje, een grote uitklappagina en een miniquiz, zodat je een echte expert wordt. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding 123rf.com

Reacties zijn gesloten.