Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

Herfstboeken voor peuters en kleuters

Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters. Aan al het goede komt een eind, zo ook aan de zomer. Persoonlijk vind ik de herfst ook heerlijk hoor, daar niet van. Vooral omdat het steeds knusser wordt in huis, met af en toe ook heerlijke nazomerse dagen. Extra leuk is het om samen met je peuter boekjes te gaan lezen. Zo wordt het begrip herfst ook een stuk duidelijker voor je kindje. Daarom een overzicht met leuke herfstboeken voor peuters en kleuters.

De herfst van Kleine Gans

De herfst van Kleine Gans; Elli Woollard

Een hele mooie zomer lang, ging een Kleine Gans haar gang. Ze speelde, zwom en ze genoot. Ongemerkt werd ze sterk en groot. De bomen begonnen te verkleuren. Kleine Gans voelde: er gaat iets gebeuren. Kleine Gans trekt door het bos en vraagt al haar vriendjes wat zij doen als het herfst wordt. Als ze probeert hetzelfde te doen, lukt dat niet of voelt het niet goed… Maar dan trekt er een vlucht ganzen over en weet ze wat haar te doen staat! Een prentenboek met thema herfst over het ontdekken waar je thuishoort.

Meer informatie.

 

Anna en de herfst

Anna en de herfst, Kathleen Amant; Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

 

Het is herfst! Anna heeft haar laarsjes en regenjasje aan en helpt papa in de tuin. Daarna gaan ze samen op ontdekkingstocht in het bos. Maar dan begint het hard te waaien… Een vrolijk en leerrijk prentenboek over een avontuurlijke herfstdag! Geschikt voor peuters vanaf 2,5 jaar, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje – Het is herfst!

Luuk en Lotje Het is herfst, Ruth Wielockx; Kinderboek thema herfst peuters en kleuters

Het is herfst! De tweeling Luuk en Lotje gaan in de tuin spelen. Tussen de blaadjes op de grond vinden ze een egeltje. Die maakt zich klaar voor zijn winterslaap, vertelt papa. Luuk en Lotje willen de egel graag helpen! Ze gaan een nestje bouwen. Zal dat lukken, denk je? Een vrolijk en eenvoudig prentenboek over de herfst. Geschikt voor peuters vanaf 2,5 jaar, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

Karel in de herfst

Karel in de herfst, Liesbet Slegers; Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

Een lief en kleurrijk prentenboek over Karel in de herfst. Hij gaat de tuin en het bos in en vertelt over wat hij allemaal ziet: mooie blaadjes, paddenstoelen, kastanjes en nog veel meer. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder.

Meer informatie.

 

Herfst met Fien en Milo

Herfst met Fien en Milo, Pauline Oud; Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

Het is herfst! Fien en Milo gaan kastanjes en dennenappels zoeken. Maar eerst moeten ze hun regenjasjes en hun laarsjes aantrekken. Wie gaat er mee naar het bos? Een eenvoudig maar interactief prentenboek over de herfst.

Meer informatie.

 

Saar in de herfst

Saar in de herfst, Pauline Oud; Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

Het regent en het waait. De staartjes van Saar wapperen in de wind! De blaadjes krijgen het koud en vallen van de bomen. ‘De zomer is voorbij,’ zegt oma. ‘Het is tijd voor de herfst.’ Een prentenboek over de herfst en over alle leuke dingen die daarbij horen. Geschikt voor iedereen vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Het heerlijke herfstboek

Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters: Het heerlijke herfstboek; Annemarie Bon

In deze heerlijke dikke voorleesbundel vind je de allerleukste voorleesverhalen over de herfst. Over hoe de herfst haar kleuren kreeg, over een knorrig biggetje dat niet wil dat de dagen korter worden, over bladermonster Bob, over Hond en Kat die dierendag vieren, over Zwier de Zevenslaper die geen zin heeft in zijn winterslaap en over Rani die nergens bang voor is… of toch? En over nog veel en veel meer! Met verhalen van Annemarie Bon, Marianne Busser & Ron Schröder, Ruby Coene, Pieter Feller, Marjet Huiberts, Barbara Jurgens, Marloes Kemming, Hanna Kraan, Rindert Kromhout, Sjoerd Kuyper, Lucas van de Meerendonk, Elisabeth Mollema, Mirjam Oldenhave, Nienke Peeters, Cora Sakalli, Pamela Sharon, Manon Sikkel, Carry Slee en Marieke Smithuis.

Meer informatie.

 

Lou in het herfstbos

Lou in het herfstbos, Kathleen Amant; Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

 

Het is herfst! Lou draagt laarsjes en een regenjas: hij gaat met de klas naar het bos. Samen met meester Pablo maken Lou en zijn vriendjes een wandeling. Ze zien een egel, een konijn, spinnen, een duizendpoot… En dan ziet Lou opeens een rode puntmuts. Wonen er ook kabouters in het bos? Iedereen is anders. Zo ook in dit grappige en herkenbare verhaal over een herfstwandeling in het bos. Lou toont hoe mooi en divers onze samenleving is. Prentenboek geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de herfst

De vier kaboutertjes in de herfst, Marianne Busser; Kinderboeken thema herfst peuters en kleuters

 

Laat de bladeren maar vallen, want dit is hét herfstboek bij uitstek! Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? Een sfeervol en fijn voorleesboek over de herfst vol vallende blaadjes, eikeltjes, kastanjes en beukennootjes. Paddenstoelen, storm en regen. De vier kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun herfstavonturen. Prentenboek geschikt voor kinderen vanaf 4- 6 jaar. De vier kaboutertjes in de herfst kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.