Kinderboeken thema lente peuters en kleuters

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; zoekboeken, prentenboeken en voorleesboeken

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters zijn fantastisch om samen met je kind te lezen. Samen bekijken wat er in de lente allemaal gebeurt, de blaadjes die weer aan de bomen groeien, lammetjes die geboren worden en nestelende vogeltjes. Het zijn onderwerpen die de meeste kinderen wel aanspreekt!

Lente is het seizoen wat in het teken staat van groei en bloei. Hartstikke leuk natuurlijk om je kind voor te lezen over dit heerlijke seizoen! Bij iedereen begint het te kriebelen om naar buiten te gaan. Daarom in dit blog een aantal boeken voor je op een rijtje: kinderboeken thema lente peuters en kleuters.

 

Leve de lente! – Rotraut Susanne Berner

Kijk- en zoekboek thema lente peuters en kleuters; Leve de lente

 

Het boek Leve de lente! maakt deel uit van een serie over de vier seizoenen. Extra leuk om ze allemaal te verzamelen! Dit kijk- en zoekboek thema lente voor peuters en kleuters geeft ons een panoramische blik op stad, die dankzij de lente langzaam weer tot leven komt.

Meer informatie.

 

Anna en de lente – Kathleen Amant

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Anna en de lente - Kathleen Amant

 

De zon schijnt en Anna gaat op ontdekkingstocht in de tuin. Ze ziet bloesems aan de bomen, kleine vogels en pasgeboren lammetjes. Als klap op de vuurpijl ontdekken Anna en haar buurjongen een chocolade-ei bij het kippenhok. Hoe kan dat nou? Dit prentenboek is geschikt voor kinderen van ongeveer 2,5 jaar.

Meer informatie.

 

Karel in de lente – Liesbet Slegers

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Karel in de lente - Liesbet Slegers

 

Karel in de lente is een prentenboek over Karel die op een mooie lentedag van alles beleeft. Het is een vrolijk verhaal over de lente voor kinderen van ongeveer 2 jaar.

Meer informatie.

 

Bobbi in de lente – Monica Maas

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Bobbi in de lente - Monica Maas

 

Samen met Bobbi (onderdeel van een serie) kun je met je peuter en kleuter van de ontluikende lente genieten. Hij ziet vogels een nestje bouwen, fietst naar de lammetjes in de wei, telt de nieuwe kuikentjes en blaast samen met Ollie de pluisjes van de paardenbloemen. Een heerlijk boek om het jaar mee te beginnen!

Meer informatie.

 

Het Gruffalo lente natuurspeurboek – Julia Donaldson

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Het Gruffalo lente natuurspeurboek - Julia Donaldson

 

Met dit speurboek thema lente leer je van alles over de natuur. Het zit bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen met de hele familie.

Meer informatie.

Misschien vind je dit ook leuk: Natuurboeken voor kinderen | Lezen en leren

 

Loco Mini Lente-Zomer – Noordhoff

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Loco Mini Lente-Zomer - Noordhoff

 

Met dit educatieve boekje van Mini Loco leer je rekenen, taal en nog veel meer. Leg de antwoorden juist neer en je vormt de juiste afbeelding. Zo ben je al spelend aan het leren! Voor kinderen van 4-6 jaar.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de lente – Marianne Busser, Ron Schroder

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; De vier kaboutertjes in de lente

 

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes en beleven veel avonturen in het bos. Zo maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. En wanneer mama Muis kleintjes verwacht en er niet genoeg bedjes zijn, lossen de kaboutertjes dat probleem gelukkig razendsnel op. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, voor kinderen van 4-6 jaar.

Meer informatie.

 

Hoor je de lente: luister naar de vier seizoenen

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Hoor je de lente: luister naar de vier seizoenen

Eekhoorn geniet van de geluiden om hem heen. Van vogeltjes in de lente tot regen in de herfst, en van diertjes in de zomer tot sneeuw in de winter. Luister je mee naar de vier seizoenen? Een geweldig Clavis Muziek-boek met de mooiste geluiden uit de vier seizoenen. Én een verstopte koekoek. Voor luistervinkjes vanaf 2 jaar.

Meer informatie.

 

De lente van kleine beer

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; De lente van kleine beer

Een verhaal zo fris en hoopgevend als de lente zelf. Een betoverend verhaal over een vriendschap die tegelijk met de eerste lentebloemen opbloeit.

Meer informatie.

 

Het begint met een zaadje

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters; Het begint met een zaadje

Hoe is het mogelijk dat een klein zaadje het begin van zo’n grote boom kan zijn? Reis mee door de seizoenen en de jaren en zie hoe een zaadje eerst verandert in een klein boompje, en uiteindelijk in een machtige boom met takken en wortels die de hele pagina vullen. Gaandeweg komen er steeds meer dieren in en om de boom wonen, zoals eekhoorntjes, konijntjes, vlinders en uilen. Ontdek hoe een klein zaadje uitgroeit tot een dierenparadijs in dit informatieve verhaal dat kinderen zal raken met rijm en een eenvoudige maar betoverende boodschap van leven en groei. Dit prachtig uitgevoerde prentenboek heeft een omslag met goudfolie. Het binnenwerk is gedrukt op textuurpapier en de illustraties zijn gemaakt met een speciale etstechniek. Bekroont met de Margaret Malletprijs voor het beste non-fictie kinderboek.

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123RF.com

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.