Kinderboeken thema lente peuters en kleuters

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters

Kinderboeken thema lente peuters en kleuters zijn fantastisch om samen met je kind te lezen. Samen bekijken wat er in de lente allemaal gebeurt: de blaadjes die weer aan de bomen groeien, lammetjes die geboren worden en nestelende vogeltjes. Het zijn onderwerpen die de meeste kinderen wel aanspreken!

Leve de lente! – Rotraut Susanne Berner

Het boek Leve de lente! maakt deel uit van een serie over de vier seizoenen. Extra leuk om ze allemaal te verzamelen! Dit kijk- en zoekboek thema lente voor peuters en kleuters geeft ons een panoramische blik op stad, die dankzij de lente langzaam weer tot leven komt. Bekijk ook eens het blog Wat een winter! – kijk- en zoekboek, recensie. Uitgeverij: Lannoo.

Anna en de lente – Kathleen Amant

De zon schijnt en Anna gaat op ontdekkingstocht in de tuin. Ze ziet bloesems aan de bomen, kleine vogels en pasgeboren lammetjes. Als klap op de vuurpijl ontdekken Anna en haar buurjongen een chocolade-ei bij het kippenhok. Hoe kan dat nou? Dit prentenboek is geschikt voor kinderen van ongeveer 2,5 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Karel in de lente – Liesbet Slegers

Karel in de lente is een prentenboek over Karel die op een mooie lentedag van alles beleeft. Het is een vrolijk verhaal over de lente voor kinderen van ongeveer 2 jaar. Karel in de lente kreeg van mij vijf sterren. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Naar de recensie.

Bobbi in de lente – Monica Maas

Samen met Bobbi (onderdeel van een serie) kun je met je peuter en kleuter van de ontluikende lente genieten. Hij ziet vogels een nestje bouwen, fietst naar de lammetjes in de wei, telt de nieuwe kuikentjes en blaast samen met Ollie de pluisjes van de paardenbloemen. Een heerlijk boek, geschreven door Monica Maas, om het jaar mee te beginnen! Uitgeverij: Kluitman.

Het Gruffalo lente natuurspeurboek – Julia Donaldson

Met dit speurboek thema lente leer je van alles over de natuur. Het werd geschreven door Julia Donaldson en voorzien van illustraties door Axel Scheffler. Het natuurspeurboek zit bomvol stickers, buitenspelletjes en dingen om te doen met de hele familie. Bekijk voor meer inspiratie ook eens het blog Natuurboeken voor kinderen. Uitgeverij: Lemniscaat.

De vier kaboutertjes in de lente – Marianne Busser en Ron Schröder

Maartje, Joep, Johannes en Moontje zijn vier kaboutertjes en beleven veel avonturen in het bos. In de lente maken ze als verrassing een prachtig nest voor de nachtegaal en brengen ze een bang verdwaald jongetje weer terug naar zijn huis. En wanneer mama Muis kleintjes verwacht en er niet genoeg bedjes zijn lossen de vier kaboutertjes dat probleem gelukkig razendsnel op. Dit en nog veel meer lees je in dit vrolijke voorleesboek op rijm, voor kinderen van 4-6 jaar.

Bekijk ook eens de andere prentenboekrecensies over de vier kaboutertjes in het blog De vier kaboutertjes in de lente, zomer, herfst en winter. Uitgeverij: Moon.

Hoor je de lente: luister naar de vier seizoenen – Anita Bijsterbosch

Eekhoorn geniet van de geluiden om hem heen. Van vogeltjes in de lente tot regen in de herfst, en van diertjes in de zomer tot sneeuw in de winter. Luister je mee naar de vier seizoenen? Een geweldig Clavis Muziek-boek met de mooiste geluiden uit de vier seizoenen. En een verstopte koekoek. Voor luistervinkjes vanaf 2 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

De lente van kleine beer – Elli Woollard

Een verhaal zo fris en hoopgevend als de lente zelf. Een betoverend verhaal over een vriendschap die tegelijk met de eerste lentebloemen opbloeit. Uitgeverij: Lemniscaat.

Het begint met een zaadje – Laura Knowles

Hoe is het mogelijk dat een klein zaadje het begin van zo’n grote boom kan zijn? Reis mee door de seizoenen en de jaren en zie hoe een zaadje eerst verandert in een klein boompje, en uiteindelijk in een machtige boom met takken en wortels die de hele pagina vullen. Gaandeweg komen er steeds meer dieren in en om de boom wonen, zoals eekhoorntjes, konijntjes, vlinders en uilen. Ontdek hoe een klein zaadje uitgroeit tot een dierenparadijs in dit informatieve verhaal dat kinderen zal raken met rijm en een eenvoudige maar betoverende boodschap van leven en groei.

Dit prachtig uitgevoerde prentenboek heeft een omslag met goudfolie. Het binnenwerk is gedrukt op textuurpapier en de illustraties zijn gemaakt met een speciale etstechniek. Bekroond met de Margaret Malletprijs voor het beste non-fictie kinderboek. Uitgeverij: Christofoor.

Bekijk voor meer inspiratie ook eens het blog Moestuin boeken voor kinderen van 3-12 jaar.

Boer Boris en de eieren – Ted van Lieshout

Boer Boris en de eieren is een perfect prentenboek voor thema lente en Pasen. De kippen hebben extra hun best gedaan om vrolijke, gekleurde eieren te leggen. Boer Boris laadt ze op de trekker om ze te verstoppen door het héle land en de kippen gaan gezellig mee. Maar na een bijna-botsing met de paashaas zijn alle eitjes stuk. Van schrik leggen de kippen opnieuw een ei, maar niet zo mooi gekleurd helaas. Er moet gauw iets gebeuren, maar hoe komen ze aan kleuren? Uitgeverij: Gottmer.

Boer Boris en de eieren is ook verkrijgbaar als vertelplaten. Bekijk voor de andere delen uit de serie ook eens het blog Boer Boris: prentenboeken voor kinderen van 3-6 jaar.

Boer Boris en de eieren kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com  

Reacties zijn gesloten.