Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters

Kinderboeken zomer; Leuke boeken om voor te lezen aan kinderen tot 6 jaar

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters zijn ideaal om kinderen inzicht te geven in het seizoen de zomer. Daarom een overzicht met de leukste boeken thema zomer. Door het samen lezen van boekjes kun je je peuter en kleuter eenvoudig laten zien wat de zomer inhoudt en wat we allemaal kunnen doen tijdens de zomermaanden. Lekker buiten spelen bijvoorbeeld of naar het strand gaan!

Zonnige zomer

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters; Kijk- en zoekboek zonnige zomer

Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in kijk- en zoekboek Zonnige zomer. De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon. Net als in Wat een winter!, Leve de lente! en Het is herfst vertelt Rotraut Susanne Berner in kleurrijke beelden grote en kleine avonturen: over Susannes verjaardagsfeest in het park, over verdwaalde pinguïns en over een muis die zich op elke pagina verstopt heeft. Met recht op de eerste plek in dit overzicht met kinderboeken thema zomer peuters en kleuters. Geschikt voor kinderen van 3-6 jaar.

Meer informatie.

 

Anna en de zomer

Prentenboek thema zomer peuters en kleuters Anna en de zomer, Kathleen Amant

 

Het is zomer! De zon schijnt en het is heerlijk warm buiten. Met haar sandaaltjes aan huppelt Anna door het gras. De grassprietjes kietelen aan haar tenen. Anna is dol op de zomer. Met kleine Lars speelt ze in de zandbak. En samen plonsen ze lekker in het zwembadje. Dan heeft mama een leuke verrassing voor hen… Anna en de zomer is een vrolijk en leerrijk prentenboek over een warme zomerdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

Bobbi in de zomer

Bobbi in de zomer; Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters

 

In de zomer is er van alles te beleven! Bobbi speelt in het zwembadje in de tuin, smult van ijsjes en heerlijke verse aardbeien en gaat met zijn familie naar het strand. Een feest van herkenning voor peuters, kleuters en ouders!

Daar zit Bobbi in de wagen.
Al zijn vriendjes mogen mee.
Papa trekt ze door de duinen.
Bobbi roept: ‘Ik zie de zee!’

Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Zomer met Jip en Janneke

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters; Zomer met Jip en Janneke

De zomer is weer begonnen. De zon schijnt en elke dag is het heerlijk warm. Jip en Janneke spuiten elkaar nat met de tuinslang, eten veel te veel ijsjes en mogen zelfs een nachtje in een tent slapen. Maar vooral van het strand krijgen ze geen genoeg!

Meer informatie.

 

Saar in de zomer

Prentenboek thema zomer peuters en kleuters Saar in de zomer

Het is zomer. Wat fijn. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het gras is groen. De dieren komen tevoorschijn, de bloemen bloeien, iedereen is vrolijk. En Saar? Die gaat natuurlijk lekker buiten spelen! Geschikt voor kinderen van 1-3 jaar.

Meer informatie.

 

Kaatje in de zomer

 

Prentenboek thema zomer peuters en kleuters Kaatje in de zomer

Ik ben Kaatje. Vandaag is het lekker warm. Ik kan de hele dag buiten spelen. Het is zo fijn als het zomer is! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Meer informatie.

 

Stekel in de zomer

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters Stekel in de zomer

 

Stekel is de hele dag buiten. De zon schijnt… Het is zomer! Negende boekje over het vrolijke egeltje Stekel! Voorleesrijm voor kinderen tot ca. 4 jaar.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de zomer

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters De vier kaboutertjes in de zomer

Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? Een sfeervol en fijn voorleesboek op rijm vol zandkastelen, kamperen, bijzondere dieren en bloemetjes. De vier kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun zomerse avonturen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het prentenboek De vier kaboutertjes in de zomer kreeg van mij vijf sterren. Je leest er meer over in de recensie.

Meer informatie.

 

Zomer met Fien en Milo

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters Zomer met Fien en Milo

 

Als laatste in het kinderboeken zomer overzicht vinden we Zomer met Fien en Milo. Een eenvoudig en interactief verhaal over de zomer voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Het is zomer en Fien en Milo gaan naar het strand. Ze bouwen een mooi zandkasteel en zoeken schelpjes. Maar… waar is Milo nou gebleven?

Meer informatie.

 

Zomer zoekboek

Zomer zoekboek, Kathleen Amant

Hoera, de zomer komt eraan! In de zomer is er zo veel te beleven: we hebben vakantie, gaan naar het strand, gaan picknicken in het park, houden een barbecue… In elke spread kunnen kleuters heel wat zoeken en vinden. Met dit grote zoekboek zal geen enkele kleuter zich in de zomervakantie vervelen.

Meer informatie.

 

Boer Boris gaat naar zee

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters: Boer Boris gaat naar zee; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee?’ Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie! Dit boek is verkozen tot het mooiste prentenboek van 2015. Boer Boris gaat naar zee kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Boer Boris heeft het heet

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters: Boer Boris heeft het heet

Boer Boris heeft het heet! Maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel heter. Het is middenin de zomer en Boer Boris moet iets doen! Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt… Boer Boris heeft het heet kreeg van mij vijf sterren. Naar de recensie.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

 

Een reactie op “Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters

  1. Pingback: Kinderboeken thema lente peuters en kleuters - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.