Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters

Kinderboeken zomer; Leuke boeken om voor te lezen aan kinderen tot 6 jaar

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters zijn ideaal om kinderen inzicht te geven in het seizoen de zomer. Daarom een overzicht met de leukste boeken thema zomer. Want door het samen lezen van boekjes kun je je peuter en kleuter eenvoudig laten zien wat de zomer inhoudt en wat we allemaal kunnen doen tijdens de zomermaanden. Lekker buiten spelen bijvoorbeeld of naar het strand gaan!

Koen en Lot – Een schat in het park – Marianne Busser & Ron Schröder

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters: Koen en Lot - Een schat in het park; Marianne Busser & Ron Schröder; + recensie

Ken jij de Koen en Lot boekenserie voor groep 3 al? De serie werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser & Ron Schröder.

In Koen en Lot – Een schat in het park is het een hete dag. Koen en Lot spelen samen, maar het is gewoon te warm. Zo warm dat ze gewoon niet weten wat ze kunnen gaan doen… De buurman weet wel iets: doe eens gek, ga naar het park en doe net of er een boef is.

Als Koen en Lot in het park zijn zien ze een vreemde man. Hij stopt iets in de grond, maar wat is het? Een schat misschien? Een beetje eng is het wel, maar Koen en Lot gaan op onderzoek uit. Ze vinden een begraven doos, maar krijgen hem niet open. Snel gaan ze ermee naar de buurman, misschien krijgt hij hem wel open… Spannend! Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf.

Koen en Lot – Een schat in het park kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Zonnige zomer – Rotraut Susanne Berner

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters; Kijk- en zoekboek zonnige zomer

Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in kijk- en zoekboek Zonnige zomer. De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon. Rotraut Susanne Berner vertelt in kleurrijke beelden grote en kleine avonturen: over Susannes verjaardagsfeest in het park, over verdwaalde pinguïns en over een muis die zich op elke pagina verstopt heeft. Met recht op de eerste plek in dit overzicht met kinderboeken thema zomer peuters en kleuters. Geschikt voor kinderen van 3-6 jaar. Uitgeverij: Lannoo.

Bekijk voor meer inspiratie ook eens de blogs Wat een winter! – kijk- en zoekboek of Kijk- en zoekboeken thema lente, zomer, herfst en winter.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Anna en de zomer – Kathleen Amant

Prentenboek thema zomer peuters en kleuters Anna en de zomer, Kathleen Amant

Het is zomer! De zon schijnt en het is heerlijk warm buiten. Met haar sandaaltjes aan huppelt Anna door het gras. De grassprietjes kietelen aan haar tenen. Anna is dol op de zomer. Met kleine Lars speelt ze in de zandbak. En samen plonsen ze lekker in het zwembadje. Dan heeft mama een leuke verrassing voor hen… Anna en de zomer is een vrolijk en leerrijk prentenboek over een warme zomerdag. Voor peuters en kleuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Bobbi in de zomer – Monica Maas

Bobbi in de zomer; Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters

In de zomer is er van alles te beleven! Bobbi speelt in het zwembadje in de tuin, smult van ijsjes en heerlijke verse aardbeien en gaat met zijn familie naar het strand. Een feest van herkenning voor peuters, kleuters en ouders! Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Uitgeverij: Kluitman.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Zomer met Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters; Zomer met Jip en Janneke

De zomer is weer begonnen. De zon schijnt en elke dag is het heerlijk warm. Jip en Janneke spuiten elkaar nat met de tuinslang, eten veel te veel ijsjes en mogen zelfs een nachtje in een tent slapen. Maar vooral van het strand krijgen ze geen genoeg! Uitgeverij: Querido.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Saar in de zomer – Pauline Oud

Prentenboek thema zomer peuters en kleuters Saar in de zomer

Het is zomer. Wat fijn. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het gras is groen. De dieren komen tevoorschijn, de bloemen bloeien, iedereen is vrolijk. En Saar? Die gaat natuurlijk lekker buiten spelen! Geschikt voor kinderen van 1-3 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Kaatje in de zomer – Liesbet Slegers

Prentenboek thema zomer peuters en kleuters Kaatje in de zomer

Ik ben Kaatje. Vandaag is het lekker warm. Ik kan de hele dag buiten spelen. Het is zo fijn als het zomer is! Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Uitgeverij: Clavis Uitgeverij. Bekijk ook eens het blog Kaatje in de winter, recensie.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Stekel in de zomer – Harald Timmer

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters Stekel in de zomer

Stekel is de hele dag buiten. De zon schijnt… Het is zomer! Dit is het negende boekje over het vrolijke egeltje Stekel! Voorleesrijm voor kinderen tot ca. 4 jaar. Uitgeverij: Uitgeverij de Pareltuin.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

De vier kaboutertjes in de zomer – Marianne Busser en Ron Schröder

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters De vier kaboutertjes in de zomer

Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? De vier kaboutertjes in de zomer is een sfeervol en fijn voorleesboek op rijm vol zandkastelen, kamperen, bijzondere dieren en bloemetjes. De vier kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun zomerse avonturen. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Uitgeverij: Moon.

Het prentenboek De vier kaboutertjes in de zomer kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie

Zomer met Fien en Milo – Pauline Oud

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters Zomer met Fien en Milo

Zomer met Fien en Milo is een eenvoudig en interactief verhaal over de zomer voor peuters. Het is zomer en Fien en Milo gaan naar het strand. Ze bouwen een mooi zandkasteel en zoeken schelpjes. Maar… waar is Milo nou gebleven? Uitgeverij: Clavis Uitgeverij.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Zomer zoekboek – Kathleen Amant

Zomer zoekboek, Kathleen Amant

Hoera, de zomer komt eraan! In de zomer is er zo veel te beleven: we hebben vakantie, gaan naar het strand, gaan picknicken in het park, houden een barbecue… In elke spread van het Zomer kijk- en zoekboek kunnen kleuters heel wat zoeken en vinden. Met dit grote zoekboek zal geen enkele kleuter zich in de zomervakantie vervelen. Uitgeverij: Uitgeverij de Eenhoorn.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Boer Boris gaat naar zee – Ted van Lieshout

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters: Boer Boris gaat naar zee; Ted van Lieshout en Philip Hopman

Boer Boris heeft vakantie. Boer Boris gaat naar zee. Hij pakt zijn kleine koffertje. Wat neemt Boer Boris mee? Een heleboel. Te veel voor in zijn koffer. Boer Boris besluit dan maar de tractor vol te laden. Nu kan er veel meer mee! Nog steeds niet genoeg ruimte? Daar weet Boer Boris wel raad op. Dat wordt een supervakantie! Dit boek is verkozen tot het mooiste prentenboek van 2015. Uitgeverij: Gottmer.

Boer Boris gaat naar zee kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.  

Boer Boris heeft het heet – Ted van Lieshout

Kinderboeken thema zomer peuters en kleuters: Boer Boris heeft het heet

Boer Boris heeft het heet! Maar de schapen in hun dikke wollen jas hebben het nog veel heter. Het is middenin de zomer en Boer Boris moet iets doen! Hij helpt de schapen uit hun warme jasjes. Al die wol is ideaal voor het maken van dikke truien en mutsen. Die komen misschien beter van pas dan je denkt… Uitgeverij: Gottmer.

Boer Boris heeft het heet kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com      

Reacties zijn gesloten.