Kinderboeken zomer

Kinderboeken zomer; Leuke boeken om voor te lezen aan kinderen tot 6 jaar

Hoewel je het wat weer betreft niet zou zeggen begint deze maand de zomer pas officieel. Meteorologisch is hij 1 juni al begonnen, astronomisch begint hij op de twintigste. Om kinderen inzicht te geven in de seizoenen en te laten zien wat de seizoenen inhouden is het leuk om boekjes voor te lezen. Daarom hier een overzicht met kinderboeken zomer.

Zonnige zomer

Zonnige zomer door Rotraut Susanne Berner; Kijk- en zoekboek over de zomer

Tientallen personages beleven grote en kleine avonturen in kijk- en zoekboek Zonnige zomer. De kersen zijn rijp, de kinderen lopen op blote voeten en na een korte onweersbui schijnt alweer de zon. Net als in Wat een winter! en Leve de lente! vertelt Rotraut Susanne Berner in kleurrijke beelden grote en kleine avonturen: over Susannes verjaardagsfeest in het park, over verdwaalde pinguïns en over een muis die zich op elke pagina verstopt heeft. Met recht op de eerste plek in dit overzicht met kinderboeken zomer. Tevens in deze serie verkrijgbaar: De vrolijke vier seizoenen.

Meer informatie.

 

Anna en de zomer

Anna en de zomer door Kathleen Amant

Het is zomer! De zon schijnt en het is heerlijk warm buiten. Met haar sandaaltjes aan huppelt Anna door het gras. De grassprietjes kietelen aan haar tenen. Anna is dol op de zomer. Met kleine Lars speelt ze in de zandbak. En samen plonsen ze lekker in het zwembadje. Dan heeft mama een leuke verrassing voor hen …

Anna en de zomer is een vrolijk en leerrijk verhaal over een warme zomerdag. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Meer informatie.

 

Bobbi in de zomer

Bobbi in de zomer door Monica Maas

In de zomer is er van alles te beleven! Bobbi speelt in het zwembadje in de tuin, smult van ijsjes en heerlijke verse aardbeien en gaat met zijn familie naar het strand. Een feest van herkenning voor peuters, kleuters en ouders!

Daar zit Bobbi in de wagen.
Al zijn vriendjes mogen mee.
Papa trekt ze door de duinen.
Bobbi roept: ‘Ik zie de zee!’

Meer informatie.

 

Het Gruffalo zomer natuurspeurboek

Het Gruffalo zomer natuurspeurboek

Ook Het Gruffalo Natuurspeurboek mag in het kinderboeken zomer overzicht niet ontbreken. Dit boek maakt van elke wandeling door de natuur een ontdekkingsreis voor jong en oud. Zoek de woonplaatsen van Vos, Muis, Uil, Slang en de Gruffalo. Luister goed naar de geluiden van het bos. Leer spoorzoeken en zelf sporen achter te laten, zodat je niet verdwaalt. En nog veel meer…

Meer informatie.

 

Zomer met Jip en Janneke

Zomer met Jip en Janneke

De zomer is weer begonnen. De zon schijnt en elke dag is het heerlijk warm. Jip en Janneke spuiten elkaar nat met de tuinslang, eten veel te veel ijsjes en mogen zelfs een nachtje in een tent slapen. Maar vooral van het strand krijgen ze geen genoeg!

Meer informatie.

 

Saar in de zomer

Saar in de zomer

Het is zomer. Wat fijn. Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, het gras is groen. De dieren komen tevoorschijn, de bloemen bloeien, iedereen is vrolijk. En Saar? Die gaat natuurlijk lekker buiten spelen!

 

Kaatje in de zomer

Kaatje in de zomer door Liesbet Slegers

 

Ik ben Kaatje. Vandaag is het lekker warm. Ik kan de hele dag buiten spelen. Het is zo fijn als het zomer is!

Meer informatie.

 

Stekel in de zomer

Stekel in de zomer

Stekel is de hele dag buiten. De zon schijnt… Het is zomer!
Negende boekje over het vrolijke egeltje Stekel!
Voorleesrijm voor kinderen tot ca. 4 jaar.

Meer informatie.

 

De vier kaboutertjes in de zomer

De vier kaboutertjes in de zomer

Vier kaboutertjes wonen in het bos. En waar beleef je de seizoenen meer dan daar? Een sfeervol en fijn voorleesboek op rijm vol zandkastelen, kamperen, bijzondere dieren en bloemetjes. De vier kaboutertjes beleven er de mooiste verhalen en peuters en kleuters zullen genieten van hun zomerse avonturen.

 

Zomer met Fien en Milo

Zomer met Fien en Milo

Als laatste in het kinderboeken zomer overzicht vinden we Zomer met Fien en Milo. Een eenvoudig en interactief verhaal over de zomer voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema. Het is zomer en Fien en Milo gaan naar het strand. Ze bouwen een mooi zandkasteel en zoeken schelpjes. Maar … waar is Milo nou gebleven?

Meer informatie.

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *