Kinderboekenweek 2021: 8 makkelijk te lezen thematitels

Kinderboekenweek 2021: 8 makkelijk te lezen thematitels

In dit blog staan de Kinderboekenweek 2021: 8 makkelijk te lezen thematitels centraal. Deze titels worden ieder jaar, naast de reguliere thematitels, door de CPNB bekend gemaakt. Dit jaar vindt de Kinderboekenweek plaats van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober en het thema is: Worden wat je wil! Maar er zijn ook kinderen die lezen, door dyslexie of welke andere reden dan ook, niet zo leuk vinden. Lees dan één van deze acht makkelijk te lezen thematitels!

Kinderboekenweek 2021: 8 makkelijk te lezen thematitels

Speciaal voor kinderen van groep 5 t/m groep 8 zijn er door het CPNB een paar extra thematitels uitgekozen. De extra thematitels die passen bij het thema van de Kinderboekenweek 2021 Worden wat je wil zijn makkelijk te lezen en hebben meer plaatjes. Daardoor zijn ze geschikt voor kinderen die lezen om wat voor reden dan ook niet zo leuk of moeilijk vinden.

Kinderboekenweek 2021: makkelijk te lezen thematitels groep 5 & 6

De verschrikkelijke badmeester – Jozua Douglas & Elly Hees

Tegen zijn zin moet Lev van zijn vader op zwemtraining bij Brulboei, de allerberoemdste zwemkampioen ooit. Iedereen vindt hem te gek, want hij is knap en verzorgt zielige zeehondjes. Maar Lev vindt hem de allerverschrikkelijkste badmeester ooit. Hij is grof en gemeen, hij is woest, ruw en wreed. Dan ontdekt Lev dat Brulboei een kind heeft ontvoerd. Met zijn buurmeisje Lita komt hij in actie. Kunnen zij de verschrikkelijke badmeester ontmaskeren? Uitgeverij: De Fontein

Het geheim van de smid – Ineke Kraijo & Marlies Verhelst

Van welk beroep droom jij? Kruip in de huid van een jongleur, schaapherder of kapper. Of word je liever banketbakker, vlogger of helikopterpiloot? In dit theaterleesboek staan nog veel meer beroepen. Kies je rol, zo kun je alles worden wat je wilt. Bij theaterlezen lees je samen voor aan publiek. Eerst oefen je een paar keer goed, zodat het leuk klinkt en makkelijk gaat. Dan geef je een leesvoorstelling, voor je klas, je familie of je vriendjes. Vergeet je na afloop niet een buiging te maken? Het applaus is voor jou! Verhalen én moppen! Van 8 tot 100 jaar, met grappige en interessante weetjes over de beroepen. Uitgeverij: de Inktvis.

Hoe ik een detective werd – Ulf Stark

Als Ulfs grote broer met zijn vrienden een detectivebureau begint, wil Ulf natuurlijk meedoen. Maar daar is hij volgens de anderen te klein en te dom voor. Dat laat Ulf niet op zich zitten. Hij bedenkt een slim plan om te bewijzen dat hij prima kan speuren. Nu moet hij dat plan alleen nog goed uitvoeren… Uitgeverij: Querido.

Dog Man 1 – Dav Pilkey

Als een politieagent en zijn hond gewond raken door de streken van de gemene kat Karel, verandert een levensreddende operatie alles. Dog Man is geboren! Deze nieuwe superheld is dol op botten en likjes geven aan de politiebaas. Maar boven alles beschermt hij de stad tegen rottige robots, kattige criminelen en op hol geslagen hotdogs. Uitgeverij: Condor.  

Kinderboekenweek 2021: makkelijk te lezen thematitels groep 7 & 8

’t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van der Broek & Mark Haayema

Zeg nou zelf, lezen wordt vanzelf een feestje wanneer het resultaat iets lekkers is! Het werd geschreven door Heel Holland bakt winnaar Rutger van den Broek en kinderboekenschrijver Mark Haayema. Uitgeverij: Rubinstein Publishing.

Wie wil er nou géén violist worden? – Erna Sassen

Suzy en Indra staan voor een belangrijke beslissing: naar welke middelbare school gaan ze straks? Hun ouders willen dat ze zo veel mogelijk open dagen bezoeken, maar de meiden hebben hun keuze allang gemaakt. Het wordt het Stedelijk. Daar werkt namelijk een toffe muziekdocent. Er is alleen één probleem: het Stedelijk is een gymnasium. En daar kom je niet op met een vmbo-t-advies… Uitgeverij: Zwijsen

Collins geheime channel – Van underdog tot YouTube-ster – Sabine Zett

De 13-jarige Collin besluit een eigen You Tube-kanaal te beginnen om zo snel mogelijk een top influencer te worden. Dat gaat niet helemaal volgens plan. Even vreest Collin dat hij in plaats van een ster de grootste loser van het universum wordt… maar gelukkig komt zijn beste vriend met een plan om hem te redden. Uitgeverij: WPG Kindermedia. 

Sterrins reptielenreis – Sterrin Smalbrugge & Wendy Panders

In Sterrins reptielenreis neemt ecoloog en herpetoloog Sterrin Smalbrugge, bekend van Het grote reptielenboek en haar Videoland-serie Reptielengek, je mee naar alle uithoeken van de wereld om de bijzonderste reptielen te ontdekken. Met illustraties van Wendy Panders en full colour reptielenfoto’s. Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff.

Sterrins reptielenreis - Sterrin Smalbrugge & Wendy Panders; Kinderboekenweek 2021: makkelijk te lezen thematitels groep 7 & 8
Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com