Koen en Lot – De hut van groep 4, recensie (AVI M4)

Koen en Lot - De hut van groep 4, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Koen en Lot – De hut van groep 4 heeft leesniveau AVI M4 en is daardoor geschikt voor beginnende lezers in groep 3 en groep 4. Het werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder.

Koen en Lot – De hut van groep 4

De Koen en Lot serie is dankzij het leesniveau bij uitstek geschikt voor beginnende lezers in groep 3 en 4. Dit keer heeft de klas een hut gebouwd tussen de struiken op het veld. Na schooltijd komen ze daar samen en iedereen neemt wat mee: dekens, drinken en wat lekkers. Het is allemaal heel erg leuk, maar dan komt er onweer. Snel rennen ze naar huis.

Als Lot kletsnat thuis komt belt net de vader van Koen. Weet Lot misschien waar Koen is? Lot dacht dat Koen ook naar huis was gerend, maar dat blijkt niet zo te zijn. Zijn vader gaat hem zoeken, maar ziet hem nergens. Wat zou er aan de hand zijn?

Conclusie

Let op: spoiler alert! Koen en Lot – De hut van groep 4 is een heel herkenbaar verhaal voor kinderen in groep 4. De meeste kinderen houden wel van hutten bouwen. In het spel hadden de anderen niet gemerkt dat Koen iets ontdekt had waardoor hij van de groep werd gescheiden. Dat Koen niet naar huis rende toen het noodweer losbarstte was ook heel herkenbaar: hij had namelijk twee jonge poesjes ontdekt, die hij niet achter wilde laten!

Ben je op zoek naar een zelfleesboek voor een kind met leesniveau AVI M4 dat van buitenspelen en hutten bouwen houdt? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Mijn beoordeling Koen en Lot – De hut van groep 4:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Mark Janssen | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000348619 | 32 blz. | Juli 2016

Koen en Lot – De hut van groep 4 is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.