Koen en Lot – Een konijn voor Lot, recensie (AVI M4)

Koen en Lot - Een konijn voor Lot, recensie; Leesniveau AVI M4; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Koen en Lot – Een konijn voor Lot heeft leesniveau AVI M4 en is daardoor geschikt voor beginnende lezers in groep 3 en groep 4. Het werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder.

Koen en Lot

De kinderboekenserie Koen en Lot werd geschreven door schrijversduo Marianne Busser en Ron Schröder en is geschikt voor kinderen in groep 3 en 4. Koen en Lot zijn dikke vrienden. Ze spelen vaak samen en zitten bij elkaar op school. Zo beleven ze allerlei avonturen.

Koen en Lot – Een konijn voor Lot (AVI M4)

Lot heeft van haar oom een lief, wit konijn gekregen. Ze laat hem trots aan Koen zien. Hij heet Pluis en woont in een groot hok. Dan gaan Koen en Lot samen met hun vrienden spelen op het veld. Iedereen heeft een tent mee.

Als het tentendorp staat wordt er snoep en speelgoed gehaald. Koen stelt voor om ook Pluis mee te nemen. Lot twijfelt even, maar neemt hem dan toch mee naar het veld. Lot legt een dekentje van haar pop in de kruiwagen zodat Pluis daar lekker op kan zitten. Maar dan gaat er iets vreselijk mis… Pluis schrikt en loopt weg. Zouden ze hem terug kunnen vinden?

Conclusie

Koen en Lot – Een konijn voor Lot heeft leesniveau AVI M4 en is dan ook een leuk zelfleesboek voor beginnende lezers in groep 3 en groep 4. Een konijn voor Lot laat mooi zien dat kinderen vaak erg trots zijn op hun huisdier en het graag aan anderen willen laten zien. Mogelijke gevolgen van hun acties doorzien ze nog niet helemaal. Gelukkig loopt het ook dit keer weer allemaal goed af!

Mijn beoordeling Koen en Lot – Een konijn voor Lot:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Mark Janssen | Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9789000317714 | 32 blz. | Juli 2012

Koen en Lot – Een konijn voor Lot is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.