Krullen en blubbershampoo, recensie

Krullen en blubbershampoo, recensie; Kinderboek geschreven door Bette Westera, illustraties door Jolet Leenhuis

Krullen en blubbershampoo, recensie. Kinderboek over Kalle, die niets over zijn vader weet en daar heel veel vragen over heeft. Het boek werd geschreven door Bette Westera. Illustraties door Jolet Leenhouts.

Krullen en blubbershampoo

Krullen en blubbershampoo, recensie; Kinderboek geschreven door Bette Westera, illustraties door Jolet Leenhuis

Kalle groeit op bij zijn moeder. Over zijn vader weet hij eigenlijk niets, dus verzint Kalle van alles. Hoe zou zijn vader er uitzien? Welke auto zou hij hebben? Maar ook echte kindervragen zoals: is hij misschien per ongeluk geboren? Weet zijn vader wel dat hij bestaat?

Als Kalle tijdens de zomervakantie op de camping de eigenzinnige Kimberley ontmoet, gaan ze iedere dag zwemmen in een rivier met blubbershampoo, snoekpoep en kikkerstront. Ze vraagt hem naar zijn vader en Kalle vertelt haar dat zijn vader een grote, donkere man is en bovendien een beroemde voetballer. Terwijl hij met Kimberley fantaseert over zijn droomvader, groeit bij zijn moeder het besef dat ze met Kalle moet praten over zijn echte vader…

Conclusie

Gevoelig onderwerp

Bette Westera is een kei in het schrijven over gevoelige onderwerpen. Het boek Krullen en blubbershampoo is hiervan ook weer zo’n mooi voorbeeld. Als kinderen opgroeien in een een-ouder gezin dan vraagt een kind zich vroeg of laat af waar de andere ouder is. In dit geval vraagt Kalle zich af wie toch zijn vader is? Hoewel hij de vraag aan zijn moeder stelt, krijgt hij niet het zo door hem gewenste antwoord.

En dat is vanuit het standpunt van Kalles moeder ook wel begrijpelijk, want soms ligt het gewoon heel gevoelig. In het boek wordt de situatie echter mooi vanuit Kalles gevoelens en emoties beschreven en leer je wat het niet-weten met hem doet. Het niet-weten zorgt er uiteindelijk zelfs voor dat hij een vader verzint. Wat natuurlijk ook weer niet handig is…

Natuurlijk snapt de moeder van Kalle ook wel dat ze wat met de situatie moet en gelukkig vertelt ze Kalle uiteindelijk hoe het zit.

Lucht en humor

Ondanks dat het onderwerp voor veel ouders en kinderen gevoelig en zwaar kan zijn, is het boek Krullen en blubbershampoo allesbehalve dat. Ik heb het boek dankzij de door Bette gebruikte humor met heel veel plezier voorgelezen. De voor ouders herkenbare, en soms stiekem ook grappige, momenten zijn niet op één hand te tellen.

Niet alleen voor ouders zijn er veel herkenbare en leuke momenten, onze kinderen moesten regelmatig ook heel hard lachen!

Mijn beoordeling Krullen en blubbershampoo:

Specificaties:

Auteur: Bette Westera | Illustrator: Jolet Leenhouts | Uitgeverij: De Fontein | 9789026126482 | Oktober 2009

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Bette Westera

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.