Leuk rekenen deel 2, review

Leuk rekenen deel 2; Puzzel Rekenboek voor kinderen in groep 4 of klas 2 van Educatieve Uitgeverij Kinheim

Leuk rekenen deel 2, review. Sinds een paar maanden hebben wij een thuiszitter. Maar niet naar school gaan staat niet gelijk aan niet leren! Om het rekenen te automatiseren ging ik op zoek naar een leuk rekenboek en het werd Leuk rekenen deel 2.

Leren weer leuk maken

Onze zoon is altijd snel geweest, met alles. Hij verheugde zich dan ook enorm om naar school te gaan. Zijn teleurstelling was dan ook groot dat het leren niet zo ging als hij had gehoopt. Afijn, een paar jaar verder hebben we meer duidelijkheid: er is sprake van ADHD, ASS en hoogbegaafdheid. En in het schoolsysteem liep hij vast… het plezier in leren verdween langzaam maar zeker. Om een heel lang verhaal toch een beetje kort en bondig te houden: op dit moment zijn we dan ook vooral aan het zoeken hoe we het leren weer leuk kunnen maken.

Heutink voor thuis

Een webshop die ik al langer in de gaten hield was Heutink voor thuis. Tot op heden had ik hier nog niks gekocht omdat ik niet zo goed wist waar te beginnen. Nu wel duidelijk is dat de schoolse methode averechts werkt en onze zoon toch echt wel uitdaging nodig heeft ging ik op zoek naar een alternatief voor rekenen. Omdat ik het vermoeden heb dat hij ook een beelddenker is en hij puzzelen vaak ook wel leuk vindt, koos ik voor Leuk rekenen deel 2. Dit is een rekenboek voor kinderen in groep 4 of, in het geval van de vrijeschool, klas 2.

Leuk rekenen deel 2

Leuk rekenen deel 2; Rekenboek voor kinderen in groep 4 of klas 2.

Leuk rekenen deel 2 van Educatieve Uitgeverij Kinheim bevat uitdagende rekenpuzzels die nog meer rekeninzicht creëren. Het oplossen van de rekenpuzzels doe je door de uitkomsten te bedekken met kruisjes die je eerst uit een transparant vel knipt. Dit vel vind je achter in het boek. Per puzzel ontstaat zo een veld van kruisjes. Eventueel is er ook een antwoordenboek verkrijgbaar, waarmee het kind zichzelf kan controleren.

Het werkboek Leuk rekenen voor groep 4 bevat 30 verschillende puzzels waarbij het optellen en aftrekken centraal staat. Het kind moet de zes transparante kruisjes op twee getallen leggen waarvan het verschil bijvoorbeeld 7 is. In elke puzzel is telkens één kruisje al voorgedaan. In het middelste deel staan bovendien andere leuke optel- en verschilpuzzels.

Conclusie

Het moge duidelijk zijn dat ik het woord ‘leren’ hier bij ons thuis zoveel mogelijk probeer te vermijden. Toen ik dit puzzelboek tevoorschijn toverde, de kruisjes uitknipte en zelf begon te puzzelen was de nieuwsgierigheid van onze zoon gewekt. Hij wilde graag weten hoe het werkte! Daarnaast ging het hem ook behoorlijk goed af.

De rekenpuzzels in het midden van het boek -variaties op de bekende sudoku en zoek de verschillen- vond hij (en ik zelf trouwens ook) ook leuk om te maken.

Mijn beoordeling Leuk rekenen deel 2:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.